Golf 5 Direksiyon çevirirken gelen gacırtı sesi

Golfcu02

Üye
İsim
Abdullah
Araç
Golf
Son günlerde direksiyon çevirirken gelen gacırtı sesi mevcut araçta. Videoya da almaya çalıştım umarım duyuluyordur. Araç dışından sesi duymaya çalıştım duyamadım, kabinde belli oluyor. İlk başlarda ilk kalkışta az biraz sağa ya da sola çevirip hareket ederken geliyordu, yolda hissedemiyordum pek; bugün ise hareket halinde de hissedilmeye başladı, direksiyonu tam sağa ya da sola çevirirken aralıksız bir şekilde bu ses gelmeye başladı. Bir yerler mi yağlanacak, değişecek anlamadım. Direksiyon kutusu sorunu yoktur umarım. Direksiyonda ağırlaşma, düz yolda ya da virajlarda kopma durumu yok çok şükür. Ses durumu başlayıp ilerleyince tedirgin oldum neden kaynaklanabilir sizlere sormak istedim. Yorumlarınızı bekliyorum. Çok teşekkür ederim.

https://streamable.com/82h7i3

Videoyu ekledim umarım duyuluyordur.

Bu arada yaklaşık 1,5sene önce aşağıdaki parçalar da değişmişti. Yaklaşık 1-2 ay önce sağdan çarpmışlardı araca sağ ön çamurluk aks taşıyıcı eleman, porya bilyası, direksiyon rot mili değişmişti. Bunlarla ilgili midir billmiyorum

Ekli dosyalar

• cache-v211111.jpg
    cache-v211111.jpg
    103.7 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Upvote 0
Hocam yüksek ihtimalle direksiyon kutusu. Golf5 aracımda da benzer sorunu yaşamıştım ve kutuyu revize ettirmiştim

Upvote 0
Hocam yüksek ihtimalle direksiyon kutusu. Golf5 aracımda da benzer sorunu yaşamıştım ve kutuyu revize ettirmiştim
Direksiyon kutusu ise yansık demektir. Sizdeki durum nasıldı acaba sadece ses mi geliyordu direksiyonla ilgilü başka sorunlar olmuş muydu? Revize ücreti ne kadardı o zaman için?

Upvote 0
Direksiyon kutusu ise yansık demektir. Sizdeki durum nasıldı acaba sadece ses mi geliyordu direksiyonla ilgilü başka sorunlar olmuş muydu? Revize ücreti ne kadardı o zaman için?
Hocam yaptıralı 10 yıla yaklaştı açıkçası. Tamirini yapan yerler o zaman bile vardı, şimdi seçenek çoğalmıştır. Sizdekine benzer bir ses geliyordu direksiyon çevirdikçe. Videoda mont hışırtısı çok geliyor. Daha net bir video çekebilirseniz biraz daha anlaşılır belki.
Alt takımda birçok malzeme yeni değişmiş. Viraj demir çubuğu üstündeki kauçuk ses yaparsa yapar belki

Upvote 0
Hocam yaptıralı 10 yıla yaklaştı açıkçası. Tamirini yapan yerler o zaman bile vardı, şimdi seçenek çoğalmıştır. Sizdekine benzer bir ses geliyordu direksiyon çevirdikçe. Videoda mont hışırtısı çok geliyor. Daha net bir video çekebilirseniz biraz daha anlaşılır belki.
Alt takımda birçok malzeme yeni değişmiş. Viraj demir çubuğu üstündeki kauçuk ses yaparsa yapar belki
Teşekkür ederim hocam bi rot balansçıya gideyim öncelikle.

Upvote 0

Geri