DSG geri vitese aldığımda araç ileri gitti.

serengeti

Yeni Üye
İsim
Aydın
Arkadaşlar merhaba. Golf 7 TDI DSG Hıghline sahibiyim. Aracımı 2 ay önce aldım. 2000 km. de. 

Bu akşam kapalı otoparka inerken yokuş aşağı, manevrayı tam alamadığım için otoparkın girişinde park etmiş arabaya aracın ön sol tarafı çok yanaştı. Bende geri vitese aldım ama gaza bastığımda araç öne fırladı. Stop ettim 4-5 kez denedim ama hep ileri gitti ve öndeki arabaya aramda 3-4 cm . mesafeye kadar geldi. Bende mecburen komşuyu çağırıp arabasını ileri almasını istedim. Bir metre ileri aldı. Bu sefer denedim ve geriye gitti araç.  Aynı pozisyonda 1 ay önce daha aynı şekilde yapmıştı. Geri vitesde bir sorun mu var diyeceğim ama başka hiç biyerde böyle bişey olmadı. Sadece otoparkta aynı posizyonda 2 kere oldu. Bişeyi yanlış mı yapıyorum acaba. 

Araç R konumuna alınıp gaza basınca yokuş aşağı konumdayken ileri yalnızca yokuş kalkış desteği hild holder kapalı kullanıyorsanız gider diye düşünüyorum.O da siz gaza basana kadar sadece biraz akar sanırım.Onun dışında mümkün gözükmüyor servise göstermenizde fayda var bian önce.

@serengeti R'ye alıp gaza bastığınız da öne doğru kayma şeklinde mi gidiyor yoksa bildiğimiz gaza basmışsın da harekete geçmiş gibi mi gidiyor? Eğer ikincisi gibiyse önce bir video çekin, sonrasında video ile birlikte servise gidin. Muhtemelen araç orada yapmayacaktır bu durumu ve eliniz boş döneceksiniz. Video olursa daha iyi olur. 

R ye alıp gaza bastığımda ileri gidiyor araç. Frenden ayağımı çektiğimde kaymıyor. Dediğim gibi sadece 2 kez aynı yerde yaptı bunu. Servise gitsem yapmayacak dediğiniz gibi. En iyisi yarın ben aynı pozisyonda tekrar aracı deniyim. Videoda çekerim. 

@serengeti Hocam konuyu takip ediyoruz, gelismeleri yazarsaniz memnun olurum :)  

@serengeti Mekatronik arızası olma ihtimali çok yüksek beyin R ye almanıza rağmen aracı ileri götürüyor.Muhtelif zamanlarda tekrarlayabilir araç çok yeni.Sorunu anlattığınızda zaten teşhisi koyacaklardır.

Benzer sıkıntıyı çok hafif bir yokuşta bende yaşadım. 2 kere denedim. Vites konumları arasında geçişler yaptım. (N-P-D), gaza basmadan tekrar R ye çektim. Gaza basınca araç ileri gitti (autohold hep açık)
3. denemede geri gitti araç. Tekrar yaşamadım. 
Serviste ne diyecekler merak ediyorum hocam, duruma göre bende uğrayım.

Araç 2016 - 1.4 - 10bin km 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Nature and cars dedi:
@serengeti Gaz pedalına bastım diyorsunuz aslında dokunuyorsunuz ve auto hold devreden çıkıp araç kayıyor. Boş bir yokuşta tekrar tets edin derim. Bu durumlarda el frenini kullanabilirisiniz, emniyet kemeri takılıı olması şartıyla araç haraket etmeden el freni devre dışı kalmaz,auto hold gaza dokununca devre dışı kalır.Auto hol kapalı araç yokuşta frenden ayak tam çekilmeden balataların bırakma noktasında kavrama devreye girer aşırı bir yokuş yoksa araç kaymadan gaza basılınca kalkış yapılır bu durumda kavrama erken aşınır. Eğer bir azıra durumu varsa yada bazen araç kayma yapıyorsa sol ayakla frene basıp sağ ayakla gaza basmak lazım zaten doğro yöne doğru bir harekete başlıyorsa (gitmemiz geren yöne) o tehlikeyi (kayma,dokunma)yaşamamış oluluz :mad:
Değerli Nazım üstadım

Harika bir tespit. 

Daha önce de benzer sıkıntı yaşayan bir forumdaşımız olmuştu. Haklısınız 

Nature and cars dedi:
@serengeti Gaz pedalına bastım diyorsunuz aslında dokunuyorsunuz ve auto hold devreden çıkıp araç kayıyor. Boş bir yokuşta tekrar tets edin derim. Bu durumlarda el frenini kullanabilirisiniz, emniyet kemeri takılıı olması şartıyla araç haraket etmeden el freni devre dışı kalmaz,auto hold gaza dokununca devre dışı kalır.Auto hol kapalı araç yokuşta frenden ayak tam çekilmeden balataların bırakma noktasında kavrama devreye girer aşırı bir yokuş yoksa araç kaymadan gaza basılınca kalkış yapılır bu durumda kavrama erken aşınır. Eğer bir azıra durumu varsa yada bazen araç kayma yapıyorsa sol ayakla frene basıp sağ ayakla gaza basmak lazım zaten doğro yöne doğru bir harekete başlıyorsa (gitmemiz geren yöne) o tehlikeyi (kayma,dokunma)yaşamamış oluluz :mad:
Teşekkürler sorun aslında bendeydi. Bugün denediğimde sorunu anladım. Öndeki araca yakın olduğumdan dolayı gaza bastığımda araç kayıyor ve daha kavrayıp geri gitmeye başlamadan ben öndeki araca yaklaşmamak için hemen frene basıyordum. Böylelikle her deneyişimde o kaymayı öne gidiyor gibi anlıyordum. Bu gün denedim ve araç öne kaydı ve sonra geri gitmeye başladı. ama bu kaymayı çoğu kez yaşamıyordum. Belki de kemeri takmadım yada başka bişey. Teşekkürler tüm yorumlar için. 

Geri
Üst Alt