Yol bilgisayarı km sayacı kendi kendine sıfırlanıyor

skyline35

Üye
İsim
Erhan
Araç
Golf 6 1.6tdi manuel
Merhaba arkadaşlar
Golf6 2012 tdi aracım 2 gündür yol bilgisayarı sayacı kendi kendine sıfırlanıyor. Yakıt tüketim, Ortalama tüketime alışkanlıktan dolayı hergün takip ederim.
2 gündür arabayı stop ediyorum sabah çalıştırınca sayaç sıfırlanmış görüyorum. Aklıma zayıf akü geliyor sizce neden olabilir. (Sabahları çalıştırırken zorlanmadan çalışıyor ama çalıştıktan 3 saniye sonra lambaların gücü artıyor, araç hergün 30km yol yapıyor, varta marka 3 yada 4 senelik akü olması lazım)

Son sürüş tüketim verileri 2 saat sonra sıfırlanır. Sıfırdan genel tüketim ve
genel tüketim verileri sıfırlanıyor benim özellikle takip ettiğim ortalama tüketim ve anlık tüketim açık kalır hep 2 gündür böyle oldu

Upvote 0
Merhaba arkadaşlar
Golf6 2012 tdi aracım 2 gündür yol bilgisayarı sayacı kendi kendine sıfırlanıyor. Yakıt tüketim, Ortalama tüketime alışkanlıktan dolayı hergün takip ederim.
2 gündür arabayı stop ediyorum sabah çalıştırınca sayaç sıfırlanmış görüyorum. Aklıma zayıf akü geliyor sizce neden olabilir. (Sabahları çalıştırırken zorlanmadan çalışıyor ama çalıştıktan 3 saniye sonra lambaların gücü artıyor, araç hergün 30km yol yapıyor, varta marka 3 yada 4 senelik akü olması lazım)
Aküden kaynaklı da olabilir benimde 4-5 sene akü varta idi kendi kendine sondu ve malüm akü bitti aküyü ölçürtmelisin.
ekran ısıgı renki soluk mu yarım kontakta işaretler sonuk mu ?

Upvote 0
Aküden kaynaklı da olabilir benimde 4-5 sene akü varta idi kendi kendine sondu ve malüm akü bitti aküyü ölçürtmelisin.
ekran ısıgı renki soluk mu yarım kontakta işaretler sonuk mu ?
ekranda göstergelerde solukluk yok sadece çalıştırınca akü kendini topluyor sabah karanlıkta gündüz farı kendine geliyor ordan farkediyorum

Upvote 0
sen yinede göster derim akü olma ihtimali yüksek elektriksel durum olabilir.
10 yıl önce megane aracım vardı arabayı ilk aldığımda kışa girerken aküyü ölçtüreyim kışın ne olur olmaz düşüncesi ile. Sanayide adam ölçtü o bu bitmiş yenisini takalım yolda kalırsın muhabbeti iyi tamam dedim değiştim. Aradan zaman geçti akünün faturasını buldum arabada aldığım kişi yeni değişmiş neredeyse sıfır akü gibi bişeydi tam da hatırlamıyorum keklenmiştim anlıcağın o gün bu gündür akücüye gitmedim, bir keresinde de akü tamamen bitti araç çalışmadı onda aradım yol ücreti almadan değişim yaptılar :)

Upvote 0
10 yıl önce megane aracım vardı arabayı ilk aldığımda kışa girerken aküyü ölçtüreyim kışın ne olur olmaz düşüncesi ile. Sanayide adam ölçtü o bu bitmiş yenisini takalım yolda kalırsın muhabbeti iyi tamam dedim değiştim. Aradan zaman geçti akünün faturasını buldum arabada aldığım kişi yeni değişmiş neredeyse sıfır akü gibi bişeydi tam da hatırlamıyorum keklenmiştim anlıcağın o gün bu gündür akücüye gitmedim, bir keresinde de akü tamamen bitti araç çalışmadı onda aradım yol ücreti almadan değişim yaptılar :)
yani o dediğin sıfırlama akü sok tak da oluyor geçen basıma geldiği için olcürt dedim ama benimde oyleydi olcutmedim zamanı var die birden tık bitiverdi,şimdi ise aldıktan sora da ölçtüm ne olur ne olmaz die.

Upvote 0
Akü zayıf ve marş esnasında aşırı akım çektiğinde voltajı çok düşüyorsa modül hafızası siliniyor olabilir. Bir voltmetre ile birisi kutup başlarından ölçerken birisi marş yapsın. Normalde marş yapabilen akü böyle bir soruna sebep olmaz diye düşünüyorum. 9-10 volt seviyelerindeyse akü buna sebep olabilir. Öncelikle bir gece şarjda bırakıp redresör şarjı yaptırın derim. Böylece akü durumu netleşir.

Upvote 0
İşten gelirken yol üstünde akü bayisine ölçtürdüm aküm iyi dedi. Başka bir sebebi varmıdır düzelir mi kendisi bilmiyorum yarın kendim resetlicem sayacı belki kendine gelir

Upvote 0
Normalde akü sökülünce değerleri siliniyor, yani sıfırlanıyor. Konsolu besleyen sigorta atmış olsa, çalıştırınca da ekran gelmemesi gerekirdi.

Upvote 0
sigortalara bakmadım rsimsek in dediği gibi ekran çalışıyor aracı çalıştırınca yeni verileride oluşturuyor sürekli sıfırlanıyor düzelmedi

Upvote 0
Tüketim bilgilerini ekrandan mı seçiyorsunuz, silecek kolu düğmelerinden mi? Silecek kolu düğmelerindeki basılı tutunca sıfırlama yapan Ok düğmesi basılı kalmış olabilir mi?

Upvote 0

Tüketim bilgilerini ekrandan mı seçiyorsunuz, silecek kolu düğmelerinden mi? Silecek kolu düğmelerindeki basılı tutunca sıfırlama yapan Ok düğmesi basılı kalmış olabilir mi?
silecek kolunun oradan bakıyorum tuşa kaç kez bastım sıfırladım yok olmuyor

Upvote 0

Geri