Golf 7 periyodik bakım hakkında

Bexe

Yeni Üye
İsim
Burak
Araç
Golf 7 1.5 tsi
Herkese merhaba formda yeniyim. Bilgi paylaşmak ve yorumunuzu almak istedim. Araca yeni sahip oldum. Bakımını yeni yaptığını eski araç sahibi söyledi ama yinede kendim bi bakım yapmak istedim İyiki yapmışım. Kullandığı yağ 5/30 Muş ve 110 binde değişim kağıdı vardı. Çıkan yağ geceden daha karanlıktı.. neyse ki Gerek servis ücretleri gerek usta maliyeti nedeni ile aracıma kendi bakımımı kendim yaptım. Kullandığım ürünleri aldığım malzemeciden Orjinal dediği malzemeleri temin ettirdim ama içimde yinede bi şüphe kaldı. Siz değerli golf sever dostlarım kullandığım ürünlerde acil değiştir dediğiniz bir ürün var mı görseli ekliyorum. Aracım 2020 1.5 tsi 105 binde. Saygılar

Ekli dosyalar

• IMG_6454.jpeg
    IMG_6454.jpeg
    373.9 KB · Görüntüleme: 27

Hayırlı olsun, kullandığınız ürünler orjinalse bir sorun yok yağ filtresini mann almanız iyi olmuş bosch gayet iyi bir marka birtek polen filtresini seçemedim piyasa malı sanırım onuda önerim filtron bosch karbonlu yada mann karbonlu kullanabilirsiniz hava kalitesini doğrudan etkileyen bir ürün tekrardan güzel günlerde kazasız belasız kullanın👍

Benzinli aracın yağı neden bu kadar siyahlaşır? Benim de 1.5 tsi ama bakım zamanı yaklaşınca bile koyu kahverengi görünüyor çubuğu sildiğim bezde. 82binde şuan. Sahte yağ kullanılmış olması muhtemel.

Hoşgeldiniz. Yeni aracınız hayırlı olsun.

VW onayı olduğu süre 5w-30 olması bir sorun değil, ancak tercih olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam 2018 sonrasındaki bazı motorlar için kitapçıkta isteğe bağlı 502, 504, 508 onaylarına sahip yağlar kullanılabilir yazıyor. Tabi aracınızın ne olduğunu henüz bilmiyorum.
Bir diğer nokta 30 viskozite yağlar daha koruyucudur, 20 olanlar ise daha fazla yakıt ekonomisi sağlar.

Renk konusunda ise bu bize herhangi bir bilgi vermez. Yeni koyduğunuz yağı 1000Km sonra çıkarın bakın o da katran gibi olacaktır.

Filtreler için en çok tavsiye edilen mann markasıdır. Ancak Bosch markası da kötü değil, muadil sayılabilir.

Hayırlı olsun, kullandığınız ürünler orjinalse bir sorun yok yağ filtresini mann almanız iyi olmuş bosch gayet iyi bir marka birtek polen filtresini seçemedim piyasa malı sanırım onuda önerim filtron bosch karbonlu yada mann karbonlu kullanabilirsiniz hava kalitesini doğrudan etkileyen bir ürün tekrardan güzel günlerde kazasız belasız kullanın👍
Teşekkür ederim Randers filtre diye bir marka yine karbonlu ürün daha önce duymadım bi danışmak istedim

Benzinli aracın yağı neden bu kadar siyahlaşır? Benim de 1.5 tsi ama bakım zamanı yaklaşınca bile koyu kahverengi görünüyor çubuğu sildiğim bezde. 82binde şuan. Sahte yağ kullanılmış olması muhtemel.
Daha önce böyle bir tecrübem hiç olmadı belki erken değiştirdiğim içindir bilemiyorum ilk defa bu kadar siyah olan bir yağ gördüm kendi aracımda.

Hoşgeldiniz. Yeni aracınız hayırlı olsun.

VW onayı olduğu süre 5w-30 olması bir sorun değil, ancak tercih olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam 2018 sonrasındaki bazı motorlar için kitapçıkta isteğe bağlı 502, 504, 508 onaylarına sahip yağlar kullanılabilir yazıyor. Tabi aracınızın ne olduğunu henüz bilmiyorum.
Bir diğer nokta 30 viskozite yağlar daha koruyucudur, 20 olanlar ise daha fazla yakıt ekonomisi sağlar.

Renk konusunda ise bu bize herhangi bir bilgi vermez. Yeni koyduğunuz yağı 1000Km sonra çıkarın bakın o da katran gibi olacaktır.

Filtreler için en çok tavsiye edilen mann markasıdır. Ancak Bosch markası da kötü değil, muadil sayılabilir.
Teşekkür ederim hoşbuldum :) aracım golf 2020 1.5 tsi. Biraz formda biraz kitapçıktan bilgi topladım 20 uygun olacağını, aslında 20 ile 30 arasında uçurum fark olmadığı gibi bilgilere ulaştım. Ben hakkımı 20 den yana kullandım :) belki kullandığım araçlardan yada yağlardan bilemiyorum ilk defa bu kadar koyu bir siyah gördüm aracımda o yüzden biraz şaşırdım bilgiler için ayrıca teşekkür ederim

Geri