Ümraniye Avek hakkında düşünceleriniz nelerdir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Wolerm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Wolerm

Yeni Üye
İsim
Keremcan
Araç
Golf 8 Life
Yakın bir zamanda Golf 8 ile VW furyasına katıldık ama VW ile ilgili hiçbir deneyimimiz olmadı bu zamana kadar. Yakın bir zamanda da aracı servise götüreceğiz, kronik olduğu söylenen şanzıman hatasını veriyor bir de genel bakımlarını yaptırırız. Yakın çevremizde Avek ve Özön var. Avek ismini çok duydum ama başka yerlerde de şubeleri(?) var sanırım. Düşünceleriniz nedir, servis götürünce de nelerine baktırmamızı tavsiye edersiniz.

Yakın bir zamanda Golf 8 ile VW furyasına katıldık ama VW ile ilgili hiçbir deneyimimiz olmadı bu zamana kadar. Yakın bir zamanda da aracı servise götüreceğiz, kronik olduğu söylenen şanzıman hatasını veriyor bir de genel bakımlarını yaptırırız. Yakın çevremizde Avek ve Özön var. Avek ismini çok duydum ama başka yerlerde de şubeleri(?) var sanırım. Düşünceleriniz nedir, servis götürünce de nelerine baktırmamızı tavsiye edersiniz.

Merhaba

https://www.golftutkusu.com/forum/72-tanisma-salonu/

Ben Avek Tekstilkente götürüyorum tavsiye ederim.

Merhabalar,

Benim aracın önceki sahibi evine yakın olduğu için sürekli avek ümraniyeye götürmüş, kendisi memnundu.

Ancak ben bakım fiyatı alırken hem bakım tarihini diğerlerine göre daha geç verdiler hemde erelin sunduğu ikame araç hizmetleri yoktu.

Bu sebeple daha uygun fiyat ve ikame araç sebebiyle ben Volkswagen Erele götürüyorum. Tavsiye ederim.

https://g.co/kgs/tk8SdgY

Eskiden Golf 7 aracımı bakım için Ümraniye Avek'e götürüyordum.

Mikro şalter denen parçayı takarken vites çerçevesinin ordaki plastik aksamı kırıp aracı utanmadan bana öyle teslim ettiler.

Ön-Arka bütün silecekleri değiştirdiler ama yolcu tarafına taktıkları silecek eskisinden kötüydü nasıl oluyorsa artık. Bir daha servise gitmeye üşendiğim için hepsini çöpe atıp Bosch silecek taktım.

DSG kavramasını garantiden değiştirdiler ama nasıl bir işçilik yaptılarsa araç o gün bugün S modunda 1. vitesten 2. vitese geçişlerde vuruntu yapıyor. Bu sorunla alakalı olarak daha sonra Maltepe Erel'e gittim onlar da DSG yazılımına müdahale edip S modunda vites geçiş devirini yükselttiler. Eskisine göre daha iyi oldu ama sorun yazılımla alakalı olmadığı için tamamen düzelmedi.

Kesinlikle uzak durun derim.

Anadolu yakasında gözlemlediğim kadarıyla Acarlar servis hizmet ve teknik bilgi açısından kaliteli aynı zamanda donanımlı ben yetkili servis noktasında orayı tercih ediyorum olası bir memnuniyetsizlikle karşılaştığımda hemen çözmek için yardımcı oluyorlar

Avek'in Tekstilkent şubesinde Audi Q2 aracım için 2 defa bakım yaptırdım, ikisinde de müşteriyi önemsemeyen tavırla karşılaştım ve bir daha da orada bakım yaptırmadım.

Boğaz kelebeğinin orada yer alan sıcaklık sensöründen kaynaklı motor arıza ışığım yanıyordu. Fakat pimpirikli bir insan olduğum için arıza tespiti için 2500 TL ödemeyi göze alarak buraya teslim ettim aracımı. Sök-tak için onay istendi telefonda sonrasında aracımı teslim aldığımda ekstra bir ikaz ışığının yandığını yolda fark ettim akşam üzeri olması ve iş çıkış saati olması nedeniyle yoğun bir trafik vardı. Tekrar dönmem zor olacaktı. Sonra internetten araştırdım ve far ile ilgili olduğunu öğrendim aracın dışına çıktığımda gündüz farının ve kısa farın yanmadığını gördüm hemen iletişime geçtim. Efendim biz sök-tak yapmadık. Araç geldiğinde de yanıyordur siz fark etmemişsinizdir konusuna geldi. Bende geldiğimde fotoğraf çekmiştiniz görmek istiyorum dedim. Ben bir ampul için sizi arayacak veya sizin peşinize düşecek bir insan değilim ama sizden kendim aldığım servis formunda bile sök-tak diye yazıyor bu nasıl hizmet? ben mahalle arasında bir ustaya aracımı teslim etmedim. Millet garantisi biter bitmez aracını servise götürmezken ben 2004 model aracımı kendi servisine getirdim diye sitem etmişliğim olmuştu tam 1 sene oldu bu olay olalı.
2. Tecrübem ise, yakın zaman içinde yine aynı aracım için kırılan sol aynayı komple set halinde satın almaya gitmiştim. Parça için bilgi vermeye servis bölümüne indim. Dışarıdan bakıldığı zaman dış kozmetiği gayet yerinde olan golf 6 aracı servis alanında duruyordu. Ustanın birisi araca yönelen 2 genç arkadaşa -çocuklar o arabaya binmeyin o sorunlu bir şekilde zar zor buraya geldi çalıştırmayın dedi. Ama bu 2 arkadaş araca bindi çalıştırdı, müzik açtı ve aracı yerinden oynattı. Şimdi araç bu iki arkadaşın sorumsuzluğu yüzünden ekstra bir hasar aldıysa şayet bunu kullanıcı nereden bilecek? Kullanıcıya bu sefer araç geldiğinde bu şekildeydi. Arıza tespitinde bu problemin olduğunu da gördük diyecekler durduk yere kişiyi borçlandıracaklar..
Benim tespitlerim bu şekildedir tabi diğer servislerin durumunu bilemem.
Ama ben bir daha aracım 0 olmadığı sürece veya benim gibi pimpirikli birisi aldığı günden beri aracı servise götürüyorsa aracını ancak o zaman giderim yoksa yoksa önünden dahi geçmem hiç bir servisin.

Herhangi bir servis için tavsiye durumu biraz ucu açık oluyor. Selam dahi götürseniz yine beklenmedik sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Servislerden fazla bir şey beklememek gerekiyor. Klasik bir bakımı doğru yapmaları bile sorunlu olabiliyor ve memnun kalmayabiliyorsunuz.

Bana göre en iyi servis , söktüğünü söktüğü gibi takabilen ustalarının olması , herhangi bir ekstra zarar vermeden daha doğrusu aracı bıraktığımdan kötü bir sonuç yaşamadan geri alabilmektir.
Bir de olası bir arızada dolambaçlı ya da mantık dışı bir açıklama yapmayan sorumluluk alabilen bir yöneticisi olan servis iyidir. Ama bir sonraki gidişinizde aynı kişiyi görebileceğinizin garantisi yoktur ve sonraki gördüğüniz kişi için öncekinin verdiği cevaplar ya yalandır ya da yanlıştır.

Kısaca memnuniyet süreklilikle doğru orantılıdır. Tecrübe oluşur. Bir sonraki gittiğinizde müdür teknisyen değişebiliyor olduğundan aynı hizmet olamayabilir ve başkasının memnuniyeti ya da memnuniyetsizlik derecesi bir olmayabilir..

Tamamen şans, tıpkı elektronik cihazlar gibi..

Özetle servislerin tavsiye edilebilir bir yanı yok. Size samimi gelen ya da iyi iş görünen başkasına aldatmaca ve kötü iş olabilir.

Kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:
Danışmanın çektiği fotoğraflarla ilgili ben de bir anımı paylaşmak istiyorum.

Aracımı en son 2 sene önce bakım için Maltepe Erel'e götürdüğümde motordaki kirleri görünce bana motor temizliği önerdiler. Ben de bunu servis öneriyorsa ve yapıyorsa neden olmasın diye kabul edip yaptırdım. (çok büyük salaklık yapmışım)

Ertesi gün motor kaputunu açıp detaylı kontrol ettiğimde akü kılıfında bir yırtılma olduğunu gördüm ve sinirden deliye döndüm. Fotoğrafını çekip danışmana gönderdiğimde bunu bir kedinin yapmış olabileceğini ve kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi. Ben fırsat buldukça kaputu açıp gözle muayene eden bir insanım, böyle bir şey olsa dikkatimi çekerdi diyorum yine dinlemiyor. Aracı teslim alırken çektiğiniz fotoğrafları bana gönderin kontrol edeceğim dediğimde ise kaputu çekmedik gibi bir şey söyleyip çamura yattılar.

Bu olaydan sonra öğrendiğim şey şu oldu; araçlarımızı bu yamyamlara teslim etmeden önce 5 dakikalık 4k video çekmemiz şart.

Yazılanlar için teşekkür ederim, yoğunluktan yeni okuyabildim. Maltepe Erel'i tercih edeceğiz ilkin görünen senaryoda.

Özön ü tavsiye ederim. Erel toplu taşımaya yakınlığından cok yoğun oluyor.

Avek mi benden uzak Allaha yakın olsunlar iş yerime yakın diye mecburen oraya götürüyordum yaklaşık 12 tane vw aracımız var iş yerinde kimse memnun değil avekten genel olarak

Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz servis var mıdır hocam?
Anadolu yakasında en iyi acarlar şubesi diyebilirim. Avek diğer vw grubundaki araçlara baktığı için çok karman çorman şubeleri var maalesef. Acarlar sadece vw araçlara bakıyor ve teknisyenleri oldukça profesyonel.

Geri