Far memnuniyeti ve far çizgisi paylaşımı..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ogzogz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Teşekkür ederim paylaşım için. Bu yansımada kötü hava koşulları aktif mi? Ayrıca viraja göre hareket ediyor mu farlarınız?
Virajda ledleri kademeli olarak aydınlatıyor bir tümünü aynı anda açmıyor böyle çok şık bence. Kötü havayı açıncaki farkı maviyle işaretledim. Çizginin çok altında kalıyor

Ekli dosyalar

• 20250323_095612.jpg
    20250323_095612.jpg
    195.8 KB · Görüntüleme: 30
  • 20250323_095603.jpg
    20250323_095603.jpg
    193.7 KB · Görüntüleme: 30
  • 20250323_095601.jpg
    20250323_095601.jpg
    192 KB · Görüntüleme: 31
Xenon, Adaptif , Matrix LED farların da görselleri gelebilir mi?

Geçen karanlık bir güzergahtan geldim. Aşırı rahatsız etti. Çok aşağıda. İthal tüm araçlar genelde böyle. Gidip bi ara yukarı kaldırtmak gerek.

Geçen karanlık bir güzergahtan geldim. Aşırı rahatsız etti. Çok aşağıda. İthal tüm araçlar genelde böyle. Gidip bi ara yukarı kaldırtmak gerek.
Açıkçası konuyu açmamdaki sebep şikayetlerin olması. Ne kadar çok görsel gelirse ona göre bir sonuç çıkacaktır.

Son düzenleme:
Tiguan IQ Led Matrix Far

Kısa farlar aktifken(uzunlar kapalıyken) direksiyon hareketinde farların döndüğünü görüyorum, hissediliyor. Uzunlar açıkken farların dönüp dönmemesi hissedilmiyor gibi, ortam yeterince aydınlattığı için dönüp dönmemesine ihtiyaç pek olmuyor.
Kötü hava ışığını da aktif edince kenarlar iyice aydınlanıyor. Tam 180 derece aydınlatmış oluyor. Yol kenarları rahat gözükmüş oluyor.

Uzunlar Açıkken:
1000178811.jpg

Kısalar açıkken :1000178812.jpg

Son düzenleme:
Tiguan IQ Led Matrix Far

Kısa farlar aktifken(uzunlar kapalıyken) direksiyon hareketinde farların döndüğünü görüyorum, hissediliyor. Uzunlar açıkken farların dönüp dönmemesi hissedilmiyor gibi, ortam yeterince aydınlattığı için dönüp dönmemesine ihtiyaç pek olmuyor.
Kötü hava ışığını da aktif edince kenarlar iyice aydınlanıyor. Tam 180 derece aydınlatmış oluyor. Yol kenarları rahat gözükmüş oluyor.

Uzunlar Açıkken:
Ekli dosyayı görüntüle 83008

Kısalar açıkken :Ekli dosyayı görüntüle 83009
Sorunsuz gibi duruyor. Araç biraz solda olsa tam belli olurdu. Bu şekilde kesme hizası net görünmüyor.

Herkese selam.

Aracınızda bulunan farların aydınlatma performansındaki memnuniyetiniz ve düz zeminde yola ya da duvara karşı oluşan far çizgisini paylaşabilir misiniz?

Far tipi ve (eğer değişmiş ise) kullanılan ampul hakkında bilgi de eklenirse kıyaslama yapılabilir.

Umarım güvenli bir gece sürüşü adına keyifli paylaşımlar olur..

Herkese keyifli sürüşler dilerim.
Photon h7 Milestone 12k Lümen Far ayarlarım Çok iyi Uzun yol gidiyorum kendim de karşıdan test ettim göz almıyor ayrıca bu fotograftan sonra dağınık aydınlatan sislerimi de ufuk çizgili sisler ile değiştirdim nerdeyse 8-10 bin km oldu 1 kere bile sellektör yemedim gece sürüşünde

Ekli dosyalar

• IMG_4057.jpeg
    IMG_4057.jpeg
    184.4 KB · Görüntüleme: 10
Photon h7 Milestone 12k Lümen Far ayarlarım Çok iyi Uzun yol gidiyorum kendim de karşıdan test ettim göz almıyor ayrıca bu fotograftan sonra dağınık aydınlatan sislerimi de ufuk çizgili sisler ile değiştirdim nerdeyse 8-10 bin km oldu 1 kere bile sellektör yemedim gece sürüşünde
Far tipi reflektör olduğundan mutlaka fazla ışık yayılımı olacaktır. Bir de lümen değeri çok fazla..

Geçtiğimiz akşam karşımdan gelen bir Caddy aracı paylaşayım.
IMG_20250330_103004.jpg

Özet gerekirse araç ters yönde emniyet şeridinde geliyor. (Yan yol çakıllı olduğu için)

Kısa farları çok fazla yansıma yapıyor. Ek olarak sanki ben tersten geliyormuşum gibi uzunları açıyor.

Dörtlülerin açık olduğunu beni geçince fark ettim. Yani kısa değiştirilmiş far lümen değeri fazla olduğu için hiç belli olmuyor.

Sis lambaları da açık.
Sis lambasının biri patlamış sarı takmış. Ayrıca yola yaydığı ışık ortada..

Görünür olmayı tüm ışıkları açarak mümkün olacağını düşündüğü için verdiği rahatsızlık ve tehlikenin farkında değil. Yeterki aracı toz olmasın ve sis lambaları ile yol alabilsin..

Ancak dikkat çekmek için söylüyorum;
Konunun ikinci mesajındaki, ve bu sayfanın üstündeki görsellere dikkat ederseniz orijinal sistemlerde sadece olması gereken yere ışık yayılımı var. Cizginin üst kısmı tamamen karanlık. Sizin sonradan takılma ledlerde ise otoparkın tavanına kadar ışık yayılmış ve aydınlatmış.

Far tipi reflektör olduğundan mutlaka fazla ışık yayılımı olacaktır. Bir de lümen değeri çok fazla..

Geçtiğimiz akşam karşımdan gelen bir Caddy aracı paylaşayım.
Ekli dosyayı görüntüle 83045

Özet gerekirse araç ters yönde emniyet şeridinde geliyor. (Yan yol çakıllı olduğu için)

Kısa farları çok fazla yansıma yapıyor. Ek olarak sanki ben tersten geliyormuşum gibi uzunları açıyor.

Dörtlülerin açık olduğunu beni geçince fark ettim. Yani kısa değiştirilmiş far lümen değeri fazla olduğu için hiç belli olmuyor.

Sis lambaları da açık.
Sis lambasının biri patlamış sarı takmış. Ayrıca yola yaydığı ışık ortada..

Görünür olmayı tüm ışıkları açarak mümkün olacağını düşündüğü için verdiği rahatsızlık ve tehlikenin farkında değil. Yeterki aracı toz olmasın ve sis lambaları ile yol alabilsin..
Öncelikle sana katılıyorum her ne kadar da olsa göz alır sonuç olarak lümeni yüksek bir far fakat bu araçta çok net bir şekilde bir hata var benim sislerim dahil bu kadar parlamaz ben bunun üstüne çok düştüm ayarlar yaptım hatta şöyle söyleyeyim passat 2021 model rline araç (dönüşüm) mercekli far olmasına rağmen benim araçtan fazla göz alıyor benim farların ayarı yan aynalardan aşşağıda olduğu için far seviyesine düşmediğin sürece göz alması çok düşük ihtimal halojeni bırakma sebebim halojen far yanıyor farın içini duman yapıyor mecbur lede dönmem gerekiyor birde şunu farkettim dandik led veya halojen bile olsa telefon kamerası ile baktığın zaman farın içi görünmüyorsa o far %100 göz alıyor benim şuan öyle değil küçücük yanan parklar bile görünüyor

Geri