Golf 7 Araç Çalışmama - Marş Kesmesi

iamtortue

Üye
İsim
Ayhan
Araç
Golf 7
Merhaba, tam da aşağıdaki konuda yer alan sorunu yaşadım. Gidip AGM Varta akü satın aldım sırf bu yüzden zaten eski akünün değerleri çok kötüydü fakat şöyle bir olayla karşılaştım.

Araç 2015 model 239 bin km'de.

2 hafta önce yakıtı opetten alıyordum daha sonra shell'e geçtim çünkü yakıtı ince ve aracın çalışması daha sessiz idi.

Yakıtı değiştirdikten 1-2 gün sonra arıza lambası yaktı, tam sanayiye giderken lamba söndü arızayı okuyamadık şimdi tekrar yaktı ve asla sönmüyor...

Aracı park ettim, 7-8 saat sonra soğuk havada marş bastım ama bir anda marş kesildi, aşağıdaki konuda yer alan videonun aynısını yaşadım videoya alma şansım olmadı maalesef. Daha önce başına gelen oldu mu?

https://www.golftutkusu.com/topic/18748-golf-7-calismama-sorunu/

Paylaştığınız konuya baktımda orada sorun marş otomatiğinden demişler. Siz kontrol ettirdiniz mi? Bana da öyle geldi çünkü
Dün ustaya söyledim araç 1 gün kalacak bir çok sebebi olabilir dedi. Ben şöyle bir şey sezdim araçta. Motor soğuk iken ışıklar söndükten hemen sonra kontağı tekrar kapatıp 2. kere çeviriyorum ışıklar tekrar sönüyor yani kızdırma bujisi iyice ısısına ulaşıyor sonra marş basınca hiçbir sorun kalmıyor. Benim tahminlerime göre kızdırma bujisi kontak çevirdikten sonra lambalar sönünce anında yeterli ısıyı elde edemiyor arızalı olabilir.

Upvote 0
Dün ustaya söyledim araç 1 gün kalacak bir çok sebebi olabilir dedi. Ben şöyle bir şey sezdim araçta. Motor soğuk iken ışıklar söndükten hemen sonra kontağı tekrar kapatıp 2. kere çeviriyorum ışıklar tekrar sönüyor yani kızdırma bujisi iyice ısısına ulaşıyor sonra marş basınca hiçbir sorun kalmıyor. Benim tahminlerime göre kızdırma bujisi kontak çevirdikten sonra lambalar sönünce anında yeterli ısıyı elde edemiyor arızalı olabilir.
Kişi kendinin doktorudur diye boşuna dememişler. Bu deneyimlerinizi ustayada söyleyinde ilk şüphelendiğiniz parçadan başlasın. Boşuna deneme yanılma ile bi ton paranız gider yoksa.. yazıktır.

Upvote 0
Kişi kendinin doktorudur diye boşuna dememişler. Bu deneyimlerinizi ustayada söyleyinde ilk şüphelendiğiniz parçadan başlasın. Boşuna deneme yanılma ile bi ton paranız gider yoksa.. yazıktır.
Öyle yapacağım, gerekli mekan, alet ve edevatlara sahip olsam kimseye bulaşmayacağım, internette tonla kaynaklar mevcut zaten. İşçilik vereceğine kendin yapacaksın parça parasına tertemiz iş...

Upvote 0

Geri