MSW P1 - Eibach Pro Kit - 30 mm vs Sportline - 45 mm

mozdemir

Yeni Üye
İsim
mehmet
Araç
golf7-1.2tsi
Herkese Merhaba,

Kendimce araba tutkunu ve bir golf sever olarak foruma ilk yazisim :).

2015 model golf 7 aracima kendi capimda ufak bir donusum yapmak istiyorum.

Spor yay ve 18'' jant ile baslamayi istedim. Jant olarak proteria dusunuyordum fakat replica urun tercih etmek isemedigim icin bi miktar daha fazla verip MSW P1 8x18 5x112 ET-48 Rally Bronze almayi dusunuyorum. Spor yay olarak 30MM mi 45 MM mi arasinda kaldim jant 18 oldugunda 45MM fazla mi basar ? deneyimleriniiz paylasirsaniz cok sevinirim.

Simdiden tesekkurler.

NOT: Farkli yay-jant onerilerine de acigim :)
NOT2: Lastik olarakta "Continental SportContact 7 225/40ZR18 92Y XL FR" dusunuyorum.

Saygilarla.

Herkese Merhaba,

Spor yay ve 18'' jant ile baslamayi istedim. Jant olarak proteria dusunuyordum fakat replica urun tercih etmek isemedigim icin bi miktar daha fazla verip MSW P1 8x18 5x112 ET-48 Rally Bronze almayi dusunuyorum. Spor yay olarak 30MM mi 45 MM mi arasinda kaldim jant 18 oldugunda 45MM fazla mi basar ? deneyimleriniiz paylasirsaniz cok sevinirim.

Simdiden tesekkurler.

NOT2: Lastik olarakta "Continental SportContact 7 225/40ZR18 92Y XL FR" dusunuyorum.

Saygilarla
Herkese Merhaba,

Simdiden tesekkurler.

Saygilarla.

Herkese Merhaba,

Simdiden tesekkurler.

Saygilarla.
Hocam merhabalar,
golf 7.5 1.5 tsi aracım var aynı jant aynı renk aldım ve ben eibach sportline yay tercih ettim 1-2 hafta içinde jantı ve yayları takıcam arabaya fotoğraflarını yüklerim

40mm ve üstü alçaltmalarda aracın amortisörlerini spor amortisör ile değiştirilmesi önerilmekte.

Şu an kullandığım araçta eibach pro kit var önler 35mm arkalar 30mm alçaldı. Günlük kullanımı çok fazla etkilemiyor fakat bazı tümseklerde veya kapalı otoparklara girerken araç sürtebiliyor bu nedenle 45mm alçaltma ile yere çok fazla yakın olursunuz ve gittiğiniz her yerde ekstra dikkat etmeniz gerekir. 17 inç lastik kullanmama rağmen bazı yollarda aracın ciddi anlamda sertliğini hissedebiliyorsunuz. 18 inç jant + 45mm alçaltmada araç ciddi anlamda sert olacak. Bu nedenle 18 inç + pro kit bence daha mantıklı bir kombinasyon olacaktır.

Sokak aracı için bence de 3cm ideal hatta max. Özellikle de ülkemizde. Böylece hem daha az sürtünme teklikeniz olur ve hemde kasislerden geçerken arkadaki insanların sabrını sınamamış olursunuz.

Bir diğer önemli nokta daha fazla alçaltmak konforu hissedilir şekilde etkiler. Bir süre sonra hem siz, hem aileniz araçla seyahat etmekten bıkacak.

Jant seçimi güzel. Yakışır bu araca. Bu model JR SL01 kopyalarına benziyor.

Sokak aracı için bence de 3cm ideal hatta max. Özellikle de ülkemizde. Böylece hem daha az sürtünme teklikeniz olur ve hemde kasislerden geçerken arkadaki insanların sabrını sınamamış olursunuz.

Bir diğer önemli nokta daha fazla alçaltmak konforu hissedilir şekilde etkiler. Bir süre sonra hem siz, hem aileniz araçla seyahat etmekten bıkacak.

Jant seçimi güzel. Yakışır bu araca. Bu model JR SL01 kopyalarına benziyor.
Tesekkur ederim hocam, Evet siz yazinca baktim baya benziyormus :)

Hocam kendi düşüncem olarak aracınız golf ile aynı model yılı Leon FR ın amortisör ve yaylarını golf e takınca araç hem biraz alçalmış hem de konfor kaybı olmadan kullanılır mı?
Sonuçta Leon FR araçlar golften biraz daha yere yakın.
Araçlar da aynı altyapıda uyacağını zannediyorum.
Uygulayan var mı acaba??

Forumda daha önce uygulayanlar olmuş.

Son düzenleme:
Hocam kendi düşüncem olarak aracınız golf ile aynı model yılı Leon FR ın amortisör ve yaylarını golf e takınca araç hem biraz alçalmış hem de konfor kaybı olmadan kullanılır mı?
Sonuçta Leon FR araçlar golften biraz daha yere yakın.
Araçlar da aynı altyapıda uyacağını zannediyorum.
Uygulayan var mı acaba??

Forumda daha önce uygulayanlar olmuş.

2cm yetecek olursa zaten golflerin 2cm daha kısa oem yayları mevcut. Gti, gtd, R, Rline vb. araçlarda bulunuyor. Amortisörler değişmiyor.

Herkese Merhaba,

Simdiden tesekkurler.

Saygilarla.
pro kitler eskiden 3.5 şimdikiler 4 diye biliyorum

Yazın bende aynı şekilde 18 janta geçiş yaptım ve yay konusunda biraz araştırmak zorunda kaldım. Çoğu kişi 3.5luk eibachların yeteri kadar düşürmeyeceğini söyledi ve pro kit almam konusunda tavsiyede bulundu ancak yeni gelen eibach yayların ne kadar düşüreceğini bilemiyordum ve 3cmden fazla düşüren yaylarda süspansiyona ekstra yük bindirecekti.

hem yüksekliği ayarlamak açısından hem de 4 adet süspansiyon yenileneceğinden dolayı ben direkt jom blueline coilover tercih ettim. yol tutuşu olarak muazzam fark etti ancak konfor olarak neredeyse yarı yarıya bir düşüş söz konusu.

konuyu incelemek isterseniz https://www.golftutkusu.com/topic/22889-golf-7-icin-spor-yay-tavsiyesi/

bu da aracımın fotoğrafları. şuan bu halde değil daha yüksek ancak bu halde bile arkaya 1 kişi binince çok keskin olmayan tümseklerde sorun yaşamıyordum.

Ekli dosyalar

• IMG_2861.jpg
    IMG_2861.jpg
    205.1 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_2870.jpg
    IMG_2870.jpg
    265.9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:

Geri