Lastik Ebatı Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emrkzl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emrkzl

Yeni Üye
İsim
Emre
Araç
Golf 8
Merhaba herkese, yeni yazlık lastik almayı planlıyorum. Araç üzerinde 2021 den kalan Nexen marka lastikler var, araç da 60.000 KM de.

1- sizce lastiğin değişim zamanı gelmiş midir?
2- 205/55/R16 lastik yerine 205/60/R16 lastik kullanırsam problem olur mu? Farkı nedir.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

lastiğin diş derinliği iyiyse yanakta çatlama vesaire yoksa kullanıma devam edilebilir değiştirip gereksiz masrafa girmeyin.

orijinal ölçüsü neyse onu kullan hocam 16 jantın orijinal ölçüsü 205/55/r16

Merhaba herkese, yeni yazlık lastik almayı planlıyorum. Araç üzerinde 2021 den kalan Nexen marka lastikler var, araç da 60.000 KM de.

1- sizce lastiğin değişim zamanı gelmiş midir?
2- 205/55/R16 lastik yerine 205/60/R16 lastik kullanırsam problem olur mu? Farkı nedir.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Orjinal ebat sizin yararınıza olan bir durun,

Farklı ebat takıldığında aracın sürüş dinamikleri olunsuz etkilenecektir,

Ve ayrıca orjinal lastiğiniz olan 205/55 R16 ölçüsü (standart ebat) bir öçüdür,

Oysa ki takmak istediğiniz 205/60 R15 ölçüsü (ara ebat) bir lastik ölçüsüdür, ara-ebat ölçü bir lastik almak istediğinizde çok daha fazla para vermek zorunda kalırsınız, Ara-ebat ölçüler her zaman pahalı olurlar.

Bence lastik gereksiz kaymalar yapıyorsa, her zaman yaptığınız frende çalışmayan abs devreye girmeye başlamışsa, bazen çatlak olmasa da lastik değiştirilebilir. 4 sene kullandığım continental lastiklerim sağlamdı fakat artık ömrünü tamamlamıştı, kayıyordu. Değiştirmiştim.

Bence lastiklerin değişim zamanı gelmiş, lastik yenilemek hiçbir zaman gereksiz bir masraf değildir…
Aracın üzerindeki lastik ebatlarını ancak jant çapını değiştirirseniz değiştirmek anlamlı olacaktır…

Geri