150 bg araca Racechip uygulamak hk.

eraygkbr

Üye
İsim
Eray
Araç
Golf 7.5 2020 Highline
İyi günler hayırlı geceler, 150 beygir act motor otomobilime racechip düşünüyorum hatta sitesinden marka model girip detaylarına dahi baktım 3 seçeneğim var fotoğrafta görüldüğü üzere… Üçüncü seçenek olan GTS 5 aklımı çelmiyor değil fakat kafama takılan soru şu, normal yazılımdan farkları nelerdir ve yazılım kadar zararı var mı? bilgisi olan beni aydınlatırsa
memnun olurum… Şimdiden teşekkürler.

6645.PNG

Yazılımı oturmuş bir araca bunları almak çok mantıksız. Vw grubu argesi yapılmış kaliteli yerde mis gibi yazılım atılıp binilir.

Normal yazılımdan farkı ECU'nın programlanması yerine onu yanıltarak çalışması. Bu tip tak-çalıştır cihazlar araçtaki sensörler arasına köprüleniyor. Yani sensörden gelen veriyi değiştirilmiş olarak beyine gönderiyor beyinde otomatik olarak turbo basıncını, yakıt beslemesini yada hava akışını arttırıyor.

Kar zarar konusunda emin değilim ancak daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Çünkü aracın hiç bir çalışma parametresi yeniden ayarlanmıyor, sadece sensörleri kandırıyor ve ne basınç kontrolü nede ısı kontrolüne sahip. Belki turbo basıncınız mesela abartarak söylüyorum patlama noktasında ancak aracın beyni bundan habersiz ve halen yüksek besleme yapmaya devam ediyor.

Yinede avantajları yok değil. 5dk da kendiniz takıp kullanmaya başlıyorsunuz. Aracı çok hırpalamadığınız sürece arasıra sert sürüşler için işinizi görecek. İlerde araç değiltirdiğinizde alıp götürebileceksiniz vs.

Güvenilir bir Dyno grafiği pek gördüğümü hatırlamıyorum. Grafik paylaşanların çoğu bunun satışını da yapan tuning merkezleri olduğu için verilen güç değerleri ne kadar gerçekçi bilmiyorum.

3.üncü paket içerisinde yanlış hatırlamıyorsam birde gaz pedalı eklentisi vardı. Bu da gaz pedalı tepkime ve hassasiyetini yine aynı yöntemle değiştiriyordu.

Zamanında yazılım yaptırmadan önce çok araştırmıştım ancak daha maliyetli olmasına rağmen özel olarak yeniden programlatmayı tercih ettim.

Ben bu tür uygulamalarin araca büyük zararı olacağı kanısındayım.Çünkü aracın soğutma sistemi ateşleme sistemi piston çapı hava emişi gaz çıkışı dişli çapları vs buna asla uyumlu değil.

Gereksiz pahalı ben 1.6 tdi için stage 1 yazılımı vade farksız 3 taksit 4.500 tlye yaptırdım

Yazılım yapılabilen araçlarda mantıklı bir ürün değil. Daha ucuza daha iyi bir çözüm varken bu ürünün israf olduğunu düşünüyorum.
Arabayı satarken çıkarıp satabilmek belki bir avantaj sayılabilir.

İyi günler hayırlı geceler, 150 beygir act motor otomobilime racechip düşünüyorum hatta sitesinden marka model girip detaylarına dahi baktım 3 seçeneğim var fotoğrafta görüldüğü üzere… Üçüncü seçenek olan GTS 5 aklımı çelmiyor değil fakat kafama takılan soru şu, normal yazılımdan farkları nelerdir ve yazılım kadar zararı var mı? bilgisi olan beni aydınlatırsa
memnun olurum… Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 81924
Gts modelini alsanız bile soft yazılım kadar randuman vermeyecektir tecrübeyle sabit

Öncelikle herkese teşekkür ederim. Racechip ne kadar güvenilir bilmiyorum tak çıkar mantığı olduğu için kanıma giriyor açıkçası, ama performans ve güvenilirlik açısından yazılım daha önde diyorsanız bu mantığı görmezden gelip işin garanti olması ve aracı tehlikeye sokmamak adına sanırım klasik yazılımdan devam...

Gts modelini alsanız bile soft yazılım kadar randuman vermeyecektir tecrübeyle sabit
sebebi var mı hocam bunun? 194 beygir gösteriyor GTS modeli kağıt üstünde, az buz değil yani

Düzgün bir yazılım firması isteklerinizi bu cihazdan daha iyi çözer ve daha güvenli olur bence

sebebi var mı hocam bunun? 194 beygir gösteriyor GTS modeli kağıt üstünde, az buz değil yani

Hocam inanın bende çözemedim geçmişte bunla bi deneme yapmıştık amatörce

1.5 eTsi Style race chip gts+pedal box ve 1.5 eTsi R-Line stage 1 emsal kilometrelerde araçları denemiştik. Önde götürdü yazılımlı . Benim aracımda stock 1.5 tsi 8v a3 dpc motor 19" jantlarla beraber racechiplinin 1-2 boy arkasından geldim ancak yazılımlı R-line açtı epey farkı..

İnternette i20n için de racechip vs x firmalarda kıyaslamasını yapınca geneli adına söylüyorum önde götürüyor yazılımlılar.

Ama etkisi konusuna gelecek olursak 2 tane mk8'de biz racechip denedik evet fark var tabi ama koparıp götürecek derecede değildi onda da +30hp civarı veriyordu biz dp ve filtre ile desteklemiştik ama stock 1.5 130hp'lik leonlarla aynı götürüyordu ilerisini göremedik

Öncelikle herkese teşekkür ederim. Racechip ne kadar güvenilir bilmiyorum tak çıkar mantığı olduğu için kanıma giriyor açıkçası, ama performans ve güvenilirlik açısından yazılım daha önde diyorsanız bu mantığı görmezden gelip işin garanti olması ve aracı tehlikeye sokmamak adına sanırım klasik yazılımdan devam...
Hazır yazılım konusunda kendini kanıtlamış bir motorken yazılımdan devam etmek bana daha sağlıklı geliyor hocam

Geri