Golf 7 1.2 TSI Dsg Arıza

golfmk7fan

Üye
İsim
Emre
Merhaba arkadaşlar 2014 aralık ayından beri kullandığım aracımda son  6 7 aydır gösterge ortasındaki bilgi ekranından uyarı sesi ve hata yazısı çıkıp anında kayboluyordu bu olay çok ani ve hızlı geliştiği için başlarda bu yazıyı okuyamadım ara ara alakasız zamanlarda bu yazı çıkıyordu aracı herhangi bir zorlama falan kesinlikle söz konusu değil daha sonrasında bu durum canımı sıkmaya başladı ve bu gösterge ekranına odaklanarak aracı kullanmaya başladım sürekli ve sonunda çıkan yazıyı okudum 'Hata vitesi P konumuna alın ' 1 saniye gibi bir süre kalıp gidiyor , araca uyarı sesi verdiyor(benzin azaldığında menzil 80 vs. diye uyarı çıktığında çıkan ses) daha sonrasında doğuş oto kartaldan randevu alarak bu durumu açıkladım gelin kontrol edelim dediler. Gittik , aracı sisteme bağladık ve vites mekanizmasında bir problem olduğu böyle değişim olana kadar böyle kullanmanın bir sıkıntı olmayacağı ancak ilerleyen zamanda büyük bir probleme yol açmaması için garanti süresinde değiştirilmesi gerektiği söylendi parça siparişi geçildi randevu oluşturuldu. İşçilik dahil 2500 liralık bir fatura çıktı , garantide olduğu için ben herhangi bir ücret ödemeyeceğim ancak yine de içime bir kurt düştü ilerleyen zamanda tekrarlar mı yine sıkıntı çıkar mı ? Sonuçta aralık ayında 1 senelik garantim bitecek. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu ? Vites mekanizması değişimi şart mı acaba , çevremde kimileri onlar iş olsun diye yazmış olabilir yazılımsal bir hatadır anlık çıkıp gidiyordur diyor

@golfmk7fan Değiştirin kesinlikle. Değiştirip bekleyip görmekten başka yol yok. Yapabilir de yapmayabilir de. Dert etmeyin değiştirin gitsin. 

Şanzımanla alakası yok bu arızanın değil mi diye üstüne basa basa sordum servis danışmanıma yok vites mekanizması sadece dedi böyle olması biraz olsun teselli ama insanın yine de canını sıkıyor 

@golfmk7fan geçmiş olsun hocam. Siz değiştirin. Bir daha olursa iyi niyet garantiniz devam ediyor ;)

Şanzımanla alakası yok bu arızanın değil mi diye üstüne basa basa sordum servis danışmanıma yok vites mekanizması sadece dedi böyle olması biraz olsun teselli ama insanın yine de canını sıkıyor 
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Geçen hafta bir araca kodlama yaparken Araçtaki hatalı yazılım nedeniyle bir sürü arıza vermeye başladı, güncelleme için servise götürdük. "Vitesi P konumuna alın" uyarısı da vardı bunların arasında. Güncellemeden sonra bu sorun devam ediyordu. Usta vites müşürü bozuk değişmesi lazım dedi. İki saat önce bu sorun yoktu dedik. Biraz daha oynadı sorun düzeldi. Yoksa kendi kendine 1500 TL masraf çıkarma yolunda ilerliyordu.

Sizin değişim garanti dahilinde ücretsiz yapılır ama yazılımsal bir sorun olma ihtimali de var. Israr edin iyice baksınlar güncellencek yerleri bir elden geçirsinler derim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geçmiş olsun Hocam. Değişim yapılması halinde serviste orjinal  değişen parcanız vs 2 yıl yine garanti kapsamındadır bunu unutmayın derim :)  

Geçmiş olsun Hocam. Değişim yapılması halinde serviste orjinal  değişen parcanız vs 2 yıl yine garanti kapsamındadır bunu unutmayın derim [emoji4] 
Ender hocam garantiden ücretsiz değişimlerde ekstra bir garanti olmuyor diye biliyordum ama ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Değişimi yapılan herşey için geçerli diye biliyorum bende. Belki biraz ustelemek gerekebilir. Farzedelim araç 3 aylıkken yada 1 yillikken garantiden değişim oldu sonra garanti süresi doldu kendi değişim yaptığı orjinal ürüne nasıl olurda araca verdiği garanti süresinin altında tutar o pek kabul edilir durum değil. o halde ya orjinal olmaya parça takacak yada gelen tüm araçların sıkıntıları için değişim yapacak ve garantiden çıkaracak. bence biraz tek taraflı gibi olur. kaldıki garantisi devam eden bir şanzıman değişti aracın garantisi bitti ne olacak. işte iyi niyet garantisi dedikleri olayın açıklaması birazda bu. önemli olan Servis bakımlarını yetkili serviste kayıt altında yaptırmak. Ha bide burası TÜRKİYE Ağlamayana meme yok misali müşteriye göre muamele ayrı bir durum. Herkese kazasız belasız ve arizasiz günler dilerim.[emoji1] [emoji106]

One Life Live it.!!!

Geri
Üst Alt