Golf 7,5 Antfriz Eksilmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan drnumay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

drnumay

Yeni Üye
İsim
Duran
Arkadaşlar merhaba, Golf 7,5 2017 model ilk sahibiyim arabanın kaputunu açıp çok sık kontrol eden biri değilim. 2 gün önce kontrol ettiğimde antrifizin minimumum altına düştüğünü gördüm. Tanıdık bir ustaya sorunca Shellde veya petrol ofisinde satılan Coolant lardan ekleme yapabileceğimi söyledi ancak sanırım g13 koyuluyor sadece ve onlar g13 değiller G12+lar sanırım. Ekleme yapmam sonucunda ikisi karışırsa bu bir teşkil eder mi ? Azaldığı için arabayı süremiyorum acil çözüm bulmam lazım yardımcı olabilirseniz sevinirim..

60798f11-dae6-4b1b-939d-89e96f43b1b8.jpg

Eğer araç soğuk haldeyken seviye görseldeki gibiyse @Salih_Sayin'ın da yazdığı gibi saf su ile üçgenin üzerine kadar ekleme yapabilirsiniz.
Ekleme yapmadan kullanma kılavuzuna da bakınız.

soğutma suyunun az olduğu durumlarda göstergede uyarı verir.

Arkadaşlar merhaba, Golf 7,5 2017 model ilk sahibiyim arabanın kaputunu açıp çok sık kontrol eden biri değilim. 2 gün önce kontrol ettiğimde antrifizin minimumum altına düştüğünü gördüm. Tanıdık bir ustaya sorunca Shellde veya petrol ofisinde satılan Coolant lardan ekleme yapabileceğimi söyledi ancak sanırım g13 koyuluyor sadece ve onlar g13 değiller G12+lar sanırım. Ekleme yapmam sonucunda ikisi karışırsa bu bir teşkil eder mi ? Azaldığı için arabayı süremiyorum acil çözüm bulmam lazım yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Ekli dosyayı görüntüle 81981
G13 pek bulunmuyor artık. Onun yerine G12+ koyabilirsiniz sorun teşkil etmez.. Zamanla eksilme devam ederse kaçak vardır takip ediniz..

Eğer araç soğuk haldeyken seviye görseldeki gibiyse @Salih_Sayin'ın da yazdığı gibi saf su ile üçgenin üzerine kadar ekleme yapabilirsiniz.
Ekleme yapmadan kullanma kılavuzuna da bakınız.

soğutma suyunun az olduğu durumlarda göstergede uyarı verir.
uyarı vermedi hiç şuan da aktif servis uyarısı olduğu için vermemiş olabilir mi acaba

uyarı vermedi hiç şuan da aktif servis uyarısı olduğu için vermemiş olabilir mi acaba
Olabilir. Ama bana göre ayrıca onu bildirmesi gerekir. motor sıcakken seviyenin görselini de ekleyebilir misiniz? Benim tavsiyem motor soğukken saf su ekleyiniz ve sıcak motor ve soğuk motor seviyelerini takip ediniz..
Servise gidecekseniz de muhtemelen ekleme yapıp gönderirler. Yol yardımı arasanız da ekleme yapmanızı ve takip etmenizi önerirler..

Bu km de devirdaim in kaçıracağını sanmıyorum

Ama antifriz değişim zamanı gelmiş ve geçiyor bile.

Komple antifriz ve genleşme kapağı değişimi faydalı olacaktır.

G12 EVO ya geçmeniz faydalı olur, çünkü G13 yetkili servislerde tedavülden kalktı , yakın gelecekte piyasada G13 bulmak imkansız hale gelebilir.

teşekkürler. fabrika çıkışı antrifriz içerisinde var hala 7 yıllık özelliği düştüyse saf suyla iyice düşürmez miyiz
O kadar eklemek çok birşey değiştirmez merak etmeyin. Ama artık en geç bir iki yıla tamamen sistemin içeriğini yenilemeyi planlayın derim.
Aracınızın km azmış. Aynı şekilde 7 yaşında 45 binde aracım var. Antifriz seviyesi biraz düştü henüz birşey eklemedim..

Geri