Auto Hold Sorunu

mertborans

Yeni Üye
İsim
mert aydın boran
Araç
golf 8.5
Merhaba , aracım 2024 model golf 1.5 TSI impression. araç yokuş ta iken auto hold etkin hale geliyor her zaman kaldırdığım gibi aracı hareket ettirmek istediğimde el freni bırakmıyor ve bu bazen düz yolda iken bile oluyor. 10 senedir araç kullanıyorum debriyaj ayarını doğru yaptıgıma eminim ama trafikde kabus haline geldi nedendir yardımcı olurmusunuz?
Not: Aracım manuel.

El freni motoru kapattığın zaman aktif oluyor bunun dışında kendiliğinden aktif olmaması lazım, auto hold frene basıp durduğun zaman aktif olur ekranda yeşil yanar vitesi atıp devam edebilmen lazım.

Upvote 0
El freni motoru kapattığın zaman aktif oluyor bunun dışında kendiliğinden aktif olmaması lazım, auto hold frene basıp durduğun zaman aktif olur ekranda yeşil yanar vitesi atıp devam edebilmen lazım.
İstisnaları var , auto hold açıksa ve araba dururken şoför kapısı açılırsa el frenini çekiyor. Benim bildiğim bı bu var
Merhaba , aracım 2024 model golf 1.5 TSI impression. araç yokuş ta iken auto hold etkin hale geliyor her zaman kaldırdığım gibi aracı hareket ettirmek istediğimde el freni bırakmıyor ve bu bazen düz yolda iken bile oluyor. 10 senedir araç kullanıyorum debriyaj ayarını doğru yaptıgıma eminim ama trafikde kabus haline geldi nedendir yardımcı olurmusunuz?
Videolu anlatırsanız sorununuzu daha iyi anlarız. Kalktığınız yer çok yokuş ise yapıyor olabilir elle bırakmanı istiyor aşırı yokuşta

Upvote 0
Emniyet kemeriniz takılı halde iken araç yokuşta veya düz yolda iken durduğunuzda ekranda yeşil gösterge şeklinde yanar hareket etmeye yeltenince söner ve araba hareket eder. Bunları yapıyorum gene bırakmıyor veya zor bırakıyor diyorsanız vcds ile kodlama yapılabilir. 3 çeşit ayarı var onun..

Upvote 0
Üstadların yorumlar için teşekkür ederim ancak emniyet kemeri açıkçası takmıyorum ondan yaparmı? Şöyleki normal düz yoldaşa bi anda durduğumda tekrar kalkmaya çalıştığımda elektronik el freni çekili uyarısı alıyorum elimle sürekli el frenini indiriyorum.

Upvote 0

Geri