Marş sistemi arızalı. Servis! Arızası

beratgules02

Yeni Üye
İsim
berat
Araç
Golf TDI 7.5 higline
2017 model 1.6TDİ aracımı yaklaşık 10.000KM yol yaptım şu 1 haftadır her arabayı çalıştırıp stop ettiğimde yüksek uyarı sesiyle:

Marş sistemi arızalı. Servis! Arızası veriyor

Ustama götürdüm, servise götürdüm aracın çalışma ve stop etmesinde hiçbir kusur bulamadılar.

NOT: aküsü 2 hafta önce değişti.

20250211_115003.jpg

Araç çalışırken akü kutupbaşlaından voltaj ölçümü yapıldı mı ,alternatör test edildi mi

Upvote 0
Arıza kodu alıyor mu bakıldı mı peki ,oradan bişeyler yakalanabilir.Alternatör- akü ikilisinde sorun yok denilse de ben olsam akıldan çıkarmam.
Hiçbirşekilde ne elektriksel olarak nede motorda arıza kodu vermiyor alternetor ve akü sağlam göz kararı tesisatımizda sağlama benziyor.

Upvote 0
2017 model 1.6TDİ aracımı yaklaşık 10.000KM yol yaptım şu 1 haftadır her arabayı çalıştırıp stop ettiğimde yüksek uyarı sesiyle:

Marş sistemi arızalı. Servis! Arızası veriyor

Ustama götürdüm, servise götürdüm aracın çalışma ve stop etmesinde hiçbir kusur bulamadılar.

NOT: aküsü 2 hafta önce değişti.

Ekli dosyayı görüntüle 82016
Aynı arıza bende de verdi 2016 Tıguan ım var çözüm bulabilidiz mi

Upvote 0
Aynı arıza bende de verdi 2016 Tıguan ım var çözüm bulabilidiz mi
Evet 1 haftadır sıkıntısız biniyorum.
Direksiyon kolon modülü değişti araç uyku moduna geçmeyip akü bitirdiği için onunla beraber arızam geçti sizin araçta marş motorundan da yapmış olabilir elektrikçide bakımını yaptırın 2 hafta önce 2000 liraya yapıyorlardı genellikle sıfır takmadan bakım yapıyorlar randıman verir vermez oda sizin şansınız.

Benim araç geceleri akü bitiriyordu beyinci baktı dedi kolon modülünü değişiriz sonra marş motoruna bakarız araç gayet randımanlı çalışıyordu stop ederken sadece uyarı geliyordu manevra frenleme devre dışı vs gibi hatalar veriyordu çok cuzi miktara 3 sorunumda çözüldü.

Bu arızayı kendiniz tespit etmeniz imkansız gibi bir şey en fazla aracı stop edip uyku moduna geçtikten sonra far anahtarının üstündeki ışıklar sönmüş mü diye kontrol edip bi nebze sıkıntının marş motorumdan olup olmadığına ihtimal verebilirsin (resimler ektedir)IMG_0081.png

Upvote 0
Evet haklısınız servise de götürdüm hiç bir şekilde arıza kaydı vermedi akü den kaynaklıdır dediler.akü yü değiştim yine arıza vermeye devam etti üstelik ağirbak ısıkıgıda yandı bugün.

Resim de ki ışık sönüncemi marş motorundan olup olmadıgı anlaşılıyor

Upvote 0
Benim araç ta ta herhangi bi sıkıntı yok çalıştırırken ve istop ederken veriyor arızayı bazende cızz diye ses geliıyor

Upvote 0
Benim araç ta ta herhangi bi sıkıntı yok çalıştırırken ve istop ederken veriyor arızayı bazende cızz diye ses geliıyor
Evet haklısınız servise de götürdüm hiç bir şekilde arıza kaydı vermedi akü den kaynaklıdır dediler.akü yü değiştim yine arıza vermeye devam etti üstelik ağirbak ısıkıgıda yandı bugün.

Resim de ki ışık sönüncemi marş motorundan olup olmadıgı anlaşılıyor
Arıza göstermez zaten araç çalışmazsa düşüyor arıza kodu onu çok iyi bir beyinciye göstermen lazım tamircilik durum yok O sesi cay ve clh Dizel motorların çoğunda yapıyor. Ve başka lamba yaktığında söylüyorsunuz aynı şikayet benimkiyle Emin olun çok ufak bir şeyden çıkacak Adım kadar eminim

Upvote 0
valla arabadan soğudum hiç binmek istemiyorum o arıza yüzünden.akü denildi akü yü değiştim yine yaptı.öneriniz nedir bana sizin ki gibi kolon modülünü mü gösterim ilk başta

Upvote 0
valla arabadan soğudum hiç binmek istemiyorum o arıza yüzünden.akü denildi akü yü değiştim yine yaptı.öneriniz nedir bana sizin ki gibi kolon modülünü mü gösterim ilk başta
Evet ben de aynı durumu yaşadım maalesef yapıldıktan sonra düşünceleriniz değişir.

Upvote 0
İnşallah çözülür büyük ihtimal sizin arıza gibi.teşekkür ettim ilginiz için
Rica ederim ne zaman olursa 0534 424 36 64 golfün altından girip üstünden çıktım sökmediğim yer kalmadı yaptırmadığım mekanik parça kalmadı az çok bizde bişeyler kaptık

Upvote 0

Geri