Ses sistemi için ikinci akü yardımı

Sevyasbe

Üye
İsim
Berat Yasin
Araç
Caddy
Herkese merhaba aracım caddy 2.0 tdi 140 amper şarj dinamosu var diye biliyorum 72 ah akü kullanıyorum ikinci aküyü de 70 ah taksam araç şarj hatasına düşer mi kimisi kaldırır ama sürekli fan çalışır/devir yüksek döner diyor kimisi araç arızaya düşer stop eder diyor daha önce çift akü deneyimi yaşayan varmı sorun yaşayan vs yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler.

Herkese merhaba aracım caddy 2.0 tdi 140 amper şarj dinamosu var diye biliyorum 72 ah akü kullanıyorum ikinci aküyü de 70 ah taksam araç şarj hatasına düşer mi kimisi kaldırır ama sürekli fan çalışır/devir yüksek döner diyor kimisi araç arızaya düşer stop eder diyor daha önce çift akü deneyimi yaşayan varmı sorun yaşayan vs yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler.
Yüksek ses sitemine karşı olduğumun altını çizeyim..

Teknik olarak aracınızın alternatörünün kaç ampere kadar şarj edebildiği ile alakalı bir durum..

Onun yerine ne kadar konforsuz olsa da taşınabilir akü alıp dışarıdan şarj edip araca koymak daha sağlıklı..

Ya da aşağıdaki gibi bir kulaklık ile etrafı rahatsız etmeden de bir çözüm olabilir.
shopping

Yüksek ses sitemine karşı olduğumun altını çizeyim..

Teknik olarak aracınızın alternatörünün kaç ampere kadar şarj edebildiği ile alakalı bir durum..

Onun yerine ne kadar konforsuz olsa da taşınabilir akü alıp dışarıdan şarj edip araca koymak daha sağlıklı..

Ya da aşağıdaki gibi bir kulaklık ile etrafı rahatsız etmeden de bir çözüm olabilir.
shopping
Yüksek ses istemiyorum aracımda zaten ses sistemi var ve yalıtımından çok memnunum camları açmadığım sürece ses dışarı gitmez sadece bass titreşim sesi geliyor,alt frekansları güzel okuyan akustik cihazları takacağım için aracın aküsü yetmiyor yeter aslında ama amfiden verim alamam verdiğim para boşuna gider,taşınabilir akü aklıma gelmişti ama ne kadar süre dayanır onu bilmediğim için araca bağlı yapmak istemiştim zaten akustik çaldıracağım için araca dış çamurlukların içi dahil heryere yalıtım yapılacak,kulaklık konusuna gelince bende sürüş sezgilerini azaltıyor benim görüşüm yorumun için teşekkürler

Bir sıkıntı olmaz merak etmeyin 80 li 90 lı yıllarda insanlar şahin - doğan vs araçlarda,

55 amperlik şarj dinamoları ile 70 - 75 Ah aküler kullandılar yıllarca. Hiç sorun yaşamadılar

ama içim rahat olsun derseniz, 62 - 65 Ah aküler de mevcut piyasada, yeterince işinizi görür.

Bir diğer alternatif ise Kapasitör kullanmak .

Güçlü bir kapasitör ile aracın aküsünü yormadan istediğiniz tesisatı besleyebilirsiniz.

Ben 3.5 Farat kapasitör ile

4 adet Pioneer 6985 oval hoparlör

2 adet JBL 30 cm subwoofer

1 adet Pioneer GM 2200 2 kanal anfi

1 adet Pioneer GM-X 904 4 kanal anfi

4 adet TS-S 20 tiweteer

şeklinde bir tesisat ile harici akü kullanmadan uzun yıllar verim aldım. Farlar hiç göz kırpmıyordu.

5 farat ve üzeri bir kapasitör çok daha güçlü sistemler için yeterli olacaktır.

https://www.hepsiburada.com/jameson-kapasitor-12-24v-8-farad-cap8f-pm-HBC00000MGRPA

.

Son düzenleme:
Bir sıkıntı olmaz merak etmeyin 80 li 90 lı yıllarda insanlar şahin - doğan vs araçlarda,

55 amperlik şarj dinamoları ile 70 - 75 Ah aküler kullandılar yıllarca. Hiç sorun yaşamadılar

ama içim rahat olsun derseniz, 62 - 65 Ah aküler de mevcut piyasada, yeterince işinizi görür.

Güçlü bir kapasitör ile aracın aküsünü yormadan istediğiniz tesisatı besleyebilirsiniz.

4 adet TS-S 20 tiweteer

şeklinde bir tesisat ile harici akü kullanmadan uzun yıllar verim aldım. Farlar hiç göz kırpmıyordu.

https://www.hepsiburada.com/jameson-kapasitor-12-24v-8-farad-cap8f-pm-HBC00000MGRPA

4 adet TS-S 20 tiweteer

.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim kapasitör benim için daha mantıklı olacaktır uzun yola çok çıkıyorum yeri geliyor ses sistemini sökmem gerekiyor yorumun için tekrardan teşekkürler

Geri