Aracıma abartıdan uzak yapılabilecekler

Araç
Golf 7 Comfortline 1.6 TDI
Merhabalar, Golf 7 araca sahibim. Comfortline paket, araç tamamen stock halde. Bu halini seviyorum aslında öyle yarasa kapak takayım aracı basayım gibi isteklerim hiç olmadı ama geçenlerde bir ayna kapağımın düşmesiyle ayna kapağı aradım Avcılar'da bir Tuning mağazasında Piano Black boyalı düz ayna kapakları buldum ve bunları taktırdım. Araca farklı bir hava kattı. Tamamen bir dönüşüm olmasa da bütçemi çok zorlamayacak şekilde bu tarz küçük dokunuşlar yapıp daha farklı bir hava katmak istiyorum. Tuning mağazalarında bulunan kayar ledli stoplar ve yine Piano Black olacak şekilde spoyler düşündüm. Bütçem dahilinde en fazla bu ikisini yapabiliyorum. Stop değişimine çok heves ediyorum ama arada kaldım orijinal parçayı söktürüp yerine yan sanayi bir parça takılmış olacak sonucta. İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum. Önerilerinize açığım.

IMG_8322.jpeg
IMG_8323.jpeg
6891D8E0-5784-4B1B-8BB5-C06DD367EBAD.jpeg

Hayırlı olsun…
  • multimediayı taktırdıktan sonra araç içi fark etmiştir muhtemelen…
  • stop işi olabilir sağlam firmalardan almalısın çin malı olduğu için kaç yıl garanti veriyorlar garanti değişim mi tamir mi vavsvs bunları öğrenip almalısın kimi 7k ya satar kimi 10k ya satar hiç birimiz ucuz mal alacak kadar zengin değiliz unutma…
  • spoilerin güzel durması için badykit olması lazım yada araç basık olması lazım aracında tek başına estetik olmaz…

Son düzenleme:
Merhabalar, Golf 7 araca sahibim. Comfortline paket, araç tamamen stock halde. Bu halini seviyorum aslında öyle yarasa kapak takayım aracı basayım gibi isteklerim hiç olmadı ama geçenlerde bir ayna kapağımın düşmesiyle ayna kapağı aradım Avcılar'da bir Tuning mağazasında Piano Black boyalı düz ayna kapakları buldum ve bunları taktırdım. Araca farklı bir hava kattı. Tamamen bir dönüşüm olmasa da bütçemi çok zorlamayacak şekilde bu tarz küçük dokunuşlar yapıp daha farklı bir hava katmak istiyorum. Tuning mağazalarında bulunan kayar ledli stoplar ve yine Piano Black olacak şekilde spoyler düşündüm. Bütçem dahilinde en fazla bu ikisini yapabiliyorum. Stop değişimine çok heves ediyorum ama arada kaldım orijinal parçayı söktürüp yerine yan sanayi bir parça takılmış olacak sonucta. İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum. Önerilerinize açığım.

Ekli dosyayı görüntüle 82036
Ekli dosyayı görüntüle 82037
Ekli dosyayı görüntüle 82038
Yan marşpiyeller olabilir hocam, difüzör de olabilir keyfine göre piano black güzel durabilir

Orijinal parçayı söküp yerine Çin Çün işi taktırmayın bence…
Paranızı çar çur etmeyin, aracınıza yakışan abartısız bir lastik jant seti yapın bırakın derim….

Ben olsam ilk önce güzel bir jant takardım. Sonrada aynı aynada olduğu gibi piano black dokunuşlarla çok hoş olur.

Son dönemde moda olan 7.5 dönüşüm yapılmayacaksa bence güzelce ön far iç temizliği ve cam değişimi iyi olur. Arka stoplara 7 nin highline stopları ile 18 orj durban jant güzel bir kombinasyon sağlanır. 2 cm ya da 3.5 cm yayla da sade ve şık bir hale gelir.
Body kit olmadan sadece spor bir jant modeli takmak genelde garip duruyor. O sebeple döneminin dolu araç görünümünü vermek daha makul geliyor

Zevk meselesi ama karbon fiber görünümlü ayna kapağının aracıma bu kadar yakışacağını düşünmüyorum.
R tamponla ve ayna amerikan parkıyla mükemmel bir uyum sağladı (:

Ayriyeten orta konsolada piyasada bulabildiğim en kaliteli aynalarda uyumlu olanı bulmaya çalıştım fotoğrafta gözüktüğü gibi aracıma yaptığım en güzel değişiklik olabilir
Screenshot_20250214_104059_Chrome.jpg

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250214_105635_Chrome.jpg
    Screenshot_20250214_105635_Chrome.jpg
    207.7 KB · Görüntüleme: 35

Ne yaparsanız yapın, dışarıda amerikan park adı altında sinyallerin sabit yanmasını , sis lambalarını uzunlarla aktif etmek, çakarlı görünüm vermek için stopları değişik kombinasyonlar yapmayınız..

Hayırlı olsun ,keyifli sürüşler dilerim.

1-Jant lastikle başlanmalı,18 inch idealdir,orjinallleride var ama replika Durban olabilir.
2-Kesinlikle bir miktar düşürmeniz gerek,bunu yaparken Eibach Pro kit 3.5cm veya Vogtland 3.5cm tercih edin.
3-Ön çamurlukların kapı birleşim yerllerine takılan R,R-line,GTI vs bıçaklar var,onlardan takın aracın havası baya değişiyor,zira R'da ve GTI'da orjinalindede var zaten.
4-Bana göre olmazsa olmaz R-line direksiyona geçin,araç resmen boyut atlıyor.
5-Aracınızın rengine gideceğini düşündüğüm,kaliperleri sarı renge boyatın.
6-Çamurlukların bıçaklarına hangi logodan takarsanız örnek:R-line taktınız yine R-Line'den devam ederek ön panjura ve bagaj kapağınada aynı logodan takbilirsiniz,çeşitli sitelerde var.
7-Tavana Piano Black folyo çektirebiirsiniz ama sonra ruhsata işletmeniz gerekebilir(Birara öyledi,son durum ne bilmiyorum)

Bu üstte saydıklarımı yapınca araç zaten kendine gelecektir..

Ne yaparsanız yapın uzak doğu far ve stop'tan uzak durun,aklınızdan bile geçirmeyin.Kayar stop yapacaksanız orjinalini yapın 30k civarı yapılıyor.Hele farlarınızı hiç ellemeyin,halihazırda xenon farlarınız var zaten,illa daha iyi bir şey olsun diyorsanız bir üst 3 beyinli U ledleri yanan Orjinal Bi-xenon plus farlara geçin,sarı sitede dönem dönem uyguna ikinci el düşebiliyor.

Son düzenleme:

En güzelleri;
Rline Direksiyon
Aracın Renginde R Spoiler
R Vites Topuzu
17 18 inç VW R veya Rline jant (7.5 Rline jantları pek hoştu)
MK7 Dark Cherry 'R' Led Stoplar (7.5lar her yerde hoş durmuyor MK7'lerde)
Tek veya çift Uled Farlar
Rline Parlak Siyah Difüzör (İlgilenirseniz elimde TDI (tek çıkış) için olanı var)
Spor yay çok düşük olmadan
VW R aliminyum pedal seti
Bagaj yazılarının özellikle motor ve teknoloji yazıları (TDI Bluemotion örneğin) çıkarılması
Parlak aliminyum egzoz çıkışı (Tek çıkış OEM nasılsa onun parlak hali)
Çeşitli Gizli Özelliklerin Açılması (Kadran Selamlama, Kilit açma-kapama korna, Gündüz far iptali, ek yakıt göstergesi vb.)
Cam Filmi
VW R Satin Aliminyum Ayna Kapakları (Parlak Siyah da hoş size kalmış)
Bunları seçerken de orijinal parçaya çok dikkat edin yoksa çok garip gözüküyorlar.
Şimdiden hayırlı olsun, iyi sürüşler :).

Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Genel bir yanıt olsun istiyorum:

Aracı basma gibi bir düşüncem yok
Jant fikrine sıcağım
Reklam yapmak gibi olmasın Zeytinburnu'nda bir garaj Golf 6 7 7.5 gruplarina sponsormuş. 2 yil garantili olarak 7.5 dizayn stoplardan takıyor fiyat olarak 11 dendi.Diğer arabalardan gozume cok guzel görünüyor. Şimdilik Bütçeme gore şu an sadece stoplari taktirip bi de fari ic dis temizlik yaptirsam yeterli

sadelik değer kaynağıdır. jant yoksa jant ,multimedya mib 2.5 olabilir ,katlanır ayna, led farlar güzel olur

Geri