Arka elektronik park freni ile yapıyor hocamMerhaba Tiguan aracım acc takmak istiyorum merak ettiğim bir şey var araba acc devredeyken freni fren pedalından mı yapıyor yoksa elektronik bir şekilde mi yapıyor
A3 - 8Y o sekilde evet.Bir yerden duydum araba star stop sistemi aktif olup motor kapandığında Acc aktif olmasa bile öndeki araç uzaklaştığında star stop arabanın motorunu açıyor diye duydum acaba doğru mu
Nasıl yani benim bildiğim 4 tekeri de sıkıyor normal frenle.Arka elektronik park freni ile yapıyor hocam
Açık konuşmak gereksizse aracıma sonradan yaptırdığım bir donanım yapan abimiz öyle söylemişti bilgi kirliliği yapmayayım tam bilmediğim konulara.Nasıl yani benim bildiğim 4 tekeri de sıkıyor normal frenle.
Arabadan arabaya değişir ama elektronik el freni nasıl çalışır onu bilirseniz yanlış olduğunu anlayabilirsiniz bence.Açık konuşmak gereksizse aracıma sonradan yaptırdığım bir donanım yapan abimiz öyle söylemişti bilgi kirliliği yapmayayım tam bilmediğim konulara.
Şunuda soyleyim ayağımın altından freni almıyor el frenini sıkarken pedalda hissediyorsun ama tam fren yaptığı zaman dokununca arac daha fazla yavaşlamaya çalışıyor.