Acc freni nasıl çalışır

kerem_ay

Yeni Üye
İsim
kerem
Araç
Tiguan
Merhaba Tiguan aracım acc takmak istiyorum merak ettiğim bir şey var araba acc devredeyken freni fren pedalından mı yapıyor yoksa elektronik bir şekilde mi yapıyor

Bir yerden duydum araba star stop sistemi aktif olup motor kapandığında Acc aktif olmasa bile öndeki araç uzaklaştığında star stop arabanın motorunu açıyor diye duydum acaba doğru mu

Acc Tam durmaya Yakınken Ses Çıkarır mı

Bir yerden duydum araba star stop sistemi aktif olup motor kapandığında Acc aktif olmasa bile öndeki araç uzaklaştığında star stop arabanın motorunu açıyor diye duydum acaba doğru mu
A3 - 8Y o sekilde evet.

Hocam sizde Acc fren yaparken elektronik bir ses geliyor mu

Nasıl yani benim bildiğim 4 tekeri de sıkıyor normal frenle.
Açık konuşmak gereksizse aracıma sonradan yaptırdığım bir donanım yapan abimiz öyle söylemişti bilgi kirliliği yapmayayım tam bilmediğim konulara.
Şunuda soyleyim ayağımın altından freni almıyor el frenini sıkarken pedalda hissediyorsun ama tam fren yaptığı zaman dokununca arac daha fazla yavaşlamaya çalışıyor.

MQB evo platformundaki araçlarda ACC fren yaptığında fren pedalı hareket eder, MQB platformundaki araçlarda ise fren pedalı hareket etmez ama normal fren diskleri sıkılarak yapılır.

Açık konuşmak gereksizse aracıma sonradan yaptırdığım bir donanım yapan abimiz öyle söylemişti bilgi kirliliği yapmayayım tam bilmediğim konulara.
Şunuda soyleyim ayağımın altından freni almıyor el frenini sıkarken pedalda hissediyorsun ama tam fren yaptığı zaman dokununca arac daha fazla yavaşlamaya çalışıyor.
Arabadan arabaya değişir ama elektronik el freni nasıl çalışır onu bilirseniz yanlış olduğunu anlayabilirsiniz bence.

Bu videoda gördüğünüz sistem ile sizce yolda ani fren yapılabilir mi? Yapılsa bile adı "Kaza önleme sistemi" olan bir sistemde kazayı önleyebilir/azaltabilir mi? El freni arka tekerden olduğundan arka tekerler ne kadar fren sağlayabilir?

Çoğu araçta artık 8-10 ve ya benzeri hızlarda sonra el freni çekmiyor zaten. Mesela şu videoda görebilirsiniz 8 km/h üstü el freni çekili tutulduğu süre boyunca bütün frenleri sıkıyor.

Benim bildiğim MQB'de arka fren ağırlıklı çalışıyor. Hatta ön hiç çalışmıyor bile olabilir. Kullanım kitapçığında ACC'nin toplam fren gücünün %30 kadar frenleyebileceği o sebeple acil durumlarda ayakla destek verilmesi gerekeceği yazıyordu diya hatırlıyorum. Kendi aracımın (Leon) sanırım 40k KM'de sadece arka balataları bittiği için serviste değişmişti. Önler ise 50k'da servise götürdüğümde hala iyi durumda olduğu söylendi. Bunu da arkaların daha çok çalıştığına yormuştum (ACC'yi akan trafikte kullanmayı seviyorum).

Böylesi faydalı bilgiler için teşekkür ederim.
Tamda bu konu hakkında konuşurken yaptırmayı heves ettiğim ve sonrasında birkaç kez kullandığım acc yi kullanmaya karar verdim bir türlü açamadım en son front asist devre dışı hatası verdi.
Acaba aracı yükselttikten sonra kalibrasyon vs gerektiriyor olabilirmi yerle yükseklik farkı çok fazla eskisine göre.

Ekli dosyalar

• 20250214_201058.jpg
    20250214_201058.jpg
    91.2 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:

Geri