Far ve Yağmur sensörü Sorunu?

erdem55

Üye
İsim
Erdem
Araç
Golf 1.0 tsi Manuel Confortline
Aracıma yeni far ve yağmur sensörü takıldı ve kodlandı. Öncelikli sorunum.
Aracı açıp içine biniyorum silecek kolunun int konumunda olduğunu doğruladıktan sonra kontağı takıp aracı çalıştırıyorum.
Ardından ön cama su atıyorum hatta olmuyor döküyorum ama bir türlü silecekler devreye girmiyor. ( Yağmurda silecekleri çalıştır tiki işaretli)
Aracın içine girip silecek kolu ile oynayıp tekrar int konumuna alınca silecekler otomatik çalışmaya başlıyor. Kendiliğinden duruyor. Sonrasında su atınca çalışıyor ve tekrar duruyor.
Bunun silecek kolu int konumunda iken otomatik çalışması gerekmiyormuydu? Neden ilk hareketi koldan benim vermem gerekiyor?
Böyle bir sorun yaşayanınız oldu mu? Olduysa nasıl çözüme ulaştınız?

Aracı açıp içine biniyorum silecek kolunun int konumunda olduğunu doğruladıktan sonra kontağı takıp aracı çalıştırıyorum.
Ardından ön cama su atıyorum hatta olmuyor döküyorum ama bir türlü silecekler devreye girmiyor. ( Yağmurda silecekleri çalıştır tiki işaretli)
Aracın içine girip silecek kolu ile oynayıp tekrar int konumuna alınca silecekler otomatik çalışmaya başlıyor. Kendiliğinden duruyor. Sonrasında su atınca çalışıyor ve tekrar duruyor.
Bunun silecek kolu int konumunda iken otomatik çalışması gerekmiyormuydu? Neden ilk hareketi koldan benim vermem gerekiyor?

Aracı hareket ettirmeyi denediniz mi? Benim aracın orijinalinde var ve diyelim şarıl şarıl yağmur yağıyor araca binip çalıştırdığımda silecekler otomatik başlamıyor ancak aracı hareket ettirdiğimde hemen çalışmaya başlıyorlar.

Yada yolda hareket halindeyken yağmur başlarsa hemen çalışmaya başlıyorlar.

Ek: Hareket halindeyken şişeyle su sıçratın şöför camından ve öyle deneyin, yada suyu cama döküp öyle hareket etmeyi deneyin.

Denemedim. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben hep durur vaziyette denemistim

Aracı hareket ettirmeyi denediniz mi? Benim aracın orijinalinde var ve diyelim şarıl şarıl yağmur yağıyor araca binip çalıştırdığımda silecekler otomatik başlamıyor ancak aracı hareket ettirdiğimde hemen çalışmaya başlıyorlar.

Yada yolda hareket halindeyken yağmur başlarsa hemen çalışmaya başlıyorlar.

Ek: Hareket halindeyken şişeyle su sıçratın şöför camından ve öyle deneyin, yada suyu cama döküp öyle hareket etmeyi deneyin.
Doğru bilgi ilk çalıştırmadan sonra hiç harekete geçilmez ise çalıştırmaz.

Calistirip hic hareket etmezseniz silecek calismaz. Ayni sekilde yogun yagmurda hareket halinde hizli silen silecekler, durdugunuz anda yavaslar.

Muhtemelen bu bir güvenlik önlemi. Yani aracın kullanıcısının yola çıktığını anlaması ya da bilinçli olarak silecek kolu ile uyarı vermesi gerekiyor olabilir.
Bu durum hava sıcaklığı kaç derecede oluyor?
Şöyle de düşünülebilir. Aracınız soğuk havalarda ön camın buz tutması gibi bir durumda silecekler hem fayda etmez hem de zarar görebilir.
Kısaca ince düşünülmüş bir detay gibi geliyor.

Aracınız soğuk havalarda ön camın buz tutması gibi bir durumda silecekler hem fayda etmez hem de zarar görebilir.
Kısaca ince düşünülmüş bir detay gibi geliyor.

Aynen hocam aksi halde her kış 4-5 kez silecekleri değiştirmek gerekirdi.

Herkese çok teşekkür ederim bahsettiğiniz gibi araç hareket edince silecekler de çalıştı

Geri