Suhan
Yeni Üye
- İsim
- Sühan
- Araç
- Golf MK7 1.6 TDI
Selamlar Sevgili Golf Tutkunları,
20 Ocak tarihinde grupta tanışma amaçlı bir gönderi paylaşarak, yeni aracımın eksiklerinden bahsederek hem düşüncelerinizi almış hem de selamlaşmıştık.
Dün akşam 1000km'lik kullanıma erişmiş oldum.
Bir yeni kullanıcının gözünden yaptıklarımdan ve aklımdakilerden bahsetmeye çalışacağım, yine benden deneyimli abilerimin görüş ve önerilerine açığım.
Öncelikle etiket açtığım eksikleri nasıl kapattığımdan biraz bahsedeyim;
Aklımdakiler;
Sorularım;
Yardımlarınız için şimdiden hepinize teşekkür eder, sevdiklerinizle birlikte mutlu bir pazar dilerim..
20 Ocak tarihinde grupta tanışma amaçlı bir gönderi paylaşarak, yeni aracımın eksiklerinden bahsederek hem düşüncelerinizi almış hem de selamlaşmıştık.
Dün akşam 1000km'lik kullanıma erişmiş oldum.
Bir yeni kullanıcının gözünden yaptıklarımdan ve aklımdakilerden bahsetmeye çalışacağım, yine benden deneyimli abilerimin görüş ve önerilerine açığım.
Öncelikle etiket açtığım eksikleri nasıl kapattığımdan biraz bahsedeyim;
- Kaplaması Kavlamış Çerçeveler; Çerçevenin kaplaması tamamiyle çözülerek siyaha boyanarak biraz daha idare eder bir hale getirildi.
- Sigara Yanıkları; Antalya'da bir tanıdık vasıtası ile gidilen bir yerde bazıları toz ile bazıları da minik boyalar ile kapatılmaya çalışıldı. Dikkatli bakıldığında maalesef hala belli oluyor fakat ilk simsiyah hali kadar göze batmıyor.
- Arka Kol Dayamasındaki Bardaklık Ayrıcılar; Orijinal parçalar için çok gereksiz yüksek fiyatlar gördüm, o yüzden 3D-Yazıcı ile bir firmadan bastırmayı düşündüm biraz modelleme araştırdım fakat bir sonuca varamadım.
- Ön Sis Far Çerçevesi; Bahsimdeki kadar kötü çıkmadığı için devam ediyorum.
- Jant Ortası VW Amblemi; Klasik bir yerden ortası alınarak devam edildi fakat sonradan takılan sahte 17' jantlarımın kenar boyaları atmış durumda. Belki ilerleyen dönemde bütçem verirse bir işleme alınmasını ya da 17' ölçülerinde orijinal bir jant ile değişimini kovalayabilirim. Ölçülere sadık kalmamın nedeni ise lastiklerim yeni değişti.
Buna ek olarak;
- Continental 225/45R17 ve çelik siboplar ile ayakkabılara bir yenileme yapıldı.
- 2.Maddedeki Sigara kokularını çözmesi açısından Sonax'dan Ağır Sigara Koku Gidereci Sprey ile aracı boca ettikten sonra camları bir gün kadar kısmi açık bırakarak kokuları def etmesini sağladım, büyük oranda bunun önüne geçtim. Yine kokulardan sıkıntı çekmemek açısından klasik klima menfezine takılan kokulardan ve arka kapı saklama ceplerine uzun salınımlı dolap kokuları ekledim.
- Ekran konusunda ciddi olarak kafa patlattım, ekranım Android 8 sürümlü eski bir modeldi. Tek istediğim CarPlay entegrasyonu yapmaktı. Konuyla alakalı XDA-Forum üzerinde çok fazla şey okudum ve kablosuz CarPlay'ı en uygun entegre edeceğim çözüm olarak bir Carlinkit edindim. (2000TL civarı bir maliyet ile)
Şu anlık hiçbir problemim olmadı, sadece telefon görüşmelerini deneyimlemedim onu bilemiyorum.
Bütçeniz elveriyorsa elbette genel forum tavsiyelerinde orijinal ekranları öneririm fakat benim bütçem şu düzeyde kısıtlı olduğu için şimdilik geçici bir çözüm buldum. - Anahtarım için birkaç kılıf siparişini ise çinden verdim, henüz bekliyorum. Golf-8 anahtar dönüşümü vs. gibi şeyler düşünmüyorum.
Aklımdakiler;
- Öncelikli olarak Yağmur ve Far sensörü takmayı planlıyorum, hem unit MidlinePlus olarak uyumlu olduğundan montaj ve sonrasında da pek problem çekmem diye düşündüm.
- Ön cama yağmur kaydırmaz & buğu bırakmaz bazı sprey solüsyon önerileri aldım fakat bunların nasıl etkili göstereceğini ya da verimli olup olmayacağını bilmiyorum. Öneri üzerine bunu da alabilirim.
- Vites topuzum ve çervesindeki kısım biraz karanlık ve çok siyah hissettiriyor, Golf Topu şeklindeki GTI topuzları hoşuma gidiyor fakat bütçemi verimli harcamak için bunu da şimdilik kenara yazdım.
Sorularım;
- Aracımın bakım zamanı yaklaştı, bazı abilerim yağ markası önerileri vermişti sanıyorum Moly markası olabilir. Henüz ilk araç bakımım olacağı için bu konuda tecrübem yok. Değişmesi gereken filtrelerini ve yağını alıp öyle bir ustaya götürmek istiyorum. Sanayide ne olduğu belli olmayan ürünlere hak etmeyeceği fiyatı ödemek istemiyorum.
Rutin bakımınızda kullandığınız ürünleri ve mümkünse bunları online'dan güvenilir olarak temin ettiğiniz yerleri paylaşırsanız çok memnun olurum. - Buna ek Aydın'da sanayiye yolum hiç düşmedi ilk kez gideceğim, eğer güvenilir bildiğiniz & duyduğunuz yerleri de söyleyebilirseniz benim için büyük bir yol gösterici olacaktır.
Yardımlarınız için şimdiden hepinize teşekkür eder, sevdiklerinizle birlikte mutlu bir pazar dilerim..