Arka Tekerlek Kamber Toe In Toe Out Sorunu Golf MK7

enesuznlr16

Yeni Üye
İsim
Enes
Araç
Golf 7 1.2 TSI 105 HP Midline Plus
Herkese merhaba arkalara 2 cm spacer taktım fakat sağ tekerlek sol tekerleğe göre daha çok dışarıda ve içe dönük sol tekerlekte kamber mevcut fakat sağ tekerlekte neredeyse hiç kamber yok daha önce spacer taktıktan sonra bu durumu yaşayan oldu mu bu sorunu nasıl çözebilirim ?
şunu diyen bir yazı '26.BLOK n2.K 26. BLOK 16K1775 16K 16 1775' görseli olabilir

Spacer takmayla kamber açısı değişmez.

Spacerlerde üretim hatası yok sa, dengesizlik önceden de vardır, siz farketmemişsinizdir.

Arka tekerlerden bir yandan darbe almıştır mutlaka ve aks taşıyıcı yamuktur.

.

Upvote 0
aracınız 1.2 ise arka kamber veya toe açısı ayarlama olmadığı i.çin değişmez.. ayrıca spacer hiç değiştirmez. belki öndeki sağ veya sol tekerlerde bi ayarsızlık varsa yükseklik dengesizliğinden veya arka torsiyon ve taşıyıcı bağlantıları kontrol edilebilir. bağımsız olsa arkası orada işler bayağa karışıyor. ama size önerim bi kanala sokun aracı , yere basarken arka taşıyıcı , amortisör, v.b. gibi bağlantıları gevşetip tork anahtarı ile tekrar sıktırın.

Upvote 0
Spacer takmayla kamber açısı değişmez.

Spacerlerde üretim hatası yok sa, dengesizlik önceden de vardır, siz farketmemişsinizdir.

Arka tekerlerden bir yandan darbe almıştır mutlaka ve aks taşıyıcı yamuktur.

.
Spacer ile kamber açısını değiştirmek gibi bir amacım yok zaten 1.2 tsi larda 1.6 tdi lerde yaşadığım sorun çoğu kişide varmış

Upvote 0
Kaza yada çarpma sonrası bir hasar sonucu olabilir. Aksi taktirde öyle gözle görülür bir içe dönüklük ve kamber farklılığı olmaması lazım.

Önlerde zaten hiç birinde kamber ayarı yok. Ancak tuning parçalarla değiştirilebilir.

Arkalarda da tek bağlantılı akslarda ise ayar mümkün değil. Kaza, çarpma vs. sonucu yamulma olduysa aks/taşıyıcı komple değişmesi gerekiyor.

Çok bağlantı akslarda ise hasar sonucu komple değilim gerekmiyor. Ayarlama için yine tuning parçalarına ihtiyaç var.

Upvote 0

Geri