Araç İçi Buğlanma Sorunu

İsim
Harun
Merhaba arkadaşlar,

Aracımda son zamanlarda aşırı buğlanma sorunu yaşıyorum. Özellikle lastik değişiminden sonra bu duruma geldi. Lastikçi oldukça yoğundu ve tek tek kriko ile kaldırarak lastikleri değiştirdi. Bu süreçte ya da başka bir sebepten dolayı flap motoru bozulmuş olabilir diye düşünüyorum, çünkü araç dışarıdan hava almıyor gibi görünüyor. Alttan çarklara da baktım sorun yok gibi ama dönmüyor.

Bu durumu yaşayan, flap motorunu söken veya tamir ettiren oldu mu? Ya da buğlanmaya sebep olabilecek başka bir ihtimal var mı? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler!

Merhaba arkadaşlar,

Aracımda son zamanlarda aşırı buğlanma sorunu yaşıyorum. Özellikle lastik değişiminden sonra bu duruma geldi. Lastikçi oldukça yoğundu ve tek tek kriko ile kaldırarak lastikleri değiştirdi. Bu süreçte ya da başka bir sebepten dolayı flap motoru bozulmuş olabilir diye düşünüyorum, çünkü araç dışarıdan hava almıyor gibi görünüyor. Alttan çarklara da baktım sorun yok gibi ama dönmüyor.

Bu durumu yaşayan, flap motorunu söken veya tamir ettiren oldu mu? Ya da buğlanmaya sebep olabilecek başka bir ihtimal var mı? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler!
Merhaba,

Muhtemelen araç içi ve dışı havalandırmayı yönlendiren flap motoru arızalanmış.

Genel olarak dijital kliması olan araçlarda sorun çıkarması muhtemel bir parça.

Ankarada vastek oto elektrik başkent sanayide ben en son orada yaptırmıştım. Destek alabilirsiniz.

Upvote 0
Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler!
Aracınız su alıyor mu içeriye dikkatlice baktınız mı bagaç içi, koltuk altları veya tavan

Upvote 0
Soğuk havalarda buğulanma normaldır. Hele arabada birden fazla kişi varsa içerideki nem camlara yapışacaktır. Fan sıcakta açıkken klimayı da açarak içerideki nemi azaltınca buğu çözülecektir.

Upvote 0
Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler!
Merhaba,

Sırasıyla
stepne kısmında su olup olmadığını,
Flap motoru kontrolü için sirkülasyon tuşunu aktif pasif yapınca torpido arkasından açma kapama sesinin gelip gelmediğini kontrol ediniz.

Bir de buğu olduğunda klima kontrol panelinin fotoğrafını çekip ekleyebilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: SCC
Upvote 0
Merhaba,

Muhtemelen araç içi ve dışı havalandırmayı yönlendiren flap motoru arızalanmış.

Genel olarak dijital kliması olan araçlarda sorun çıkarması muhtemel bir parça.

Ankarada vastek oto elektrik başkent sanayide ben en son orada yaptırmıştım. Destek alabilirsiniz.
ne zaman, kaça yaptırmıştınız hocam? Teşekkürler

Upvote 0
ne zaman, kaça yaptırmıştınız hocam? Teşekkürler
Aralık ayında değişim ile birlikte b8 passat araçta 2000TL idi.

Motorun kendi fiyatı 1250TL zaten.

Daha önceden golfte de aynı sorunu yaşamıştım o zaman da yine aynı yerde halletmiştim hocam.

Bu araçlarda bu motor bozuluyor yapacak bir şey yok.

Upvote 0
Merhaba,

Sırasıyla
stepne kısmında su olup olmadığını,
Flap motoru kontrolü için sirkülasyon tuşunu aktif pasif yapınca torpido arkasından açma kapama sesinin gelip gelmediğini kontrol ediniz.

Bir de buğu olduğunda klima kontrol panelinin fotoğrafını çekip ekleyebilir misiniz?
Baktım hocam. altı söktüm çarklara baktım. Çarklar çalışmıyor.

Upvote 0

Geri