Far anahtarının üstundeki aydınlatma sönmüyor uyku moduna geçmiyor (Çözüldü)

beratgules02

Yeni Üye
İsim
berat
Araç
Golf TDI 7.5 higline
Bu durumdan aracı aldığım zamandan beridir farkındaydım daha önce halledilmesi gereken işleri vardı hepsini aradan çıkarttım aracı 10 gün önce muayeneden geçirdim ve ambara koydum ailem il dışına çıktı bende 1 hafta babamın aracıyla takıldım.

Bugün çalıştırayım dedim merkezi kilit çalışmadı Manuel açtım sorunun aküden dolayı olduğunu ayıktım takviye yaptım passat çalışır halde golfe hayat geldi ama çalışmadı dedim 5 dakika bekleyeyim yöne kimseler yok birazdaha fazla bekledim nihayet zorda olsa çalıştı akünün dibine kadar sömürmüş neyse 45-50km yol yaptım yarim saat çalışa bekledi yerine koydum akünün dolulugundan emin oldum aracı kitledim uyku moduna geçti ama hala yanıyor ve akünün bunda dolayı bittiğinden adım gibi eminim sıfır konumunda yine ortadaki beyaz simgeler yapmaya devam ediyor akümde 1.5-2 aylık çok can sıkıcı bir durum daha önce başına gelipte çözen varsa çözümlerinize talibim.

NOT: Aracımda hiçbir ışıkla alakalı kodlama yoktur.
IMG_20250223_233031_148.webp

Bir ölçü aleti/ampermetre ile araba uyku moduna geçtikten sonra ne kadar akım çektiği ölçülebilir.
Anahtarda da sorun olabilir. Sıfır konumunda bastırıp park konumuna çevirerek anahtarı yerinden çıkartın ve arkasındaki soketi tırnağını çekerek çıkartın. Benzer bir anahtar takıp onda da durum aynı mı diye kontrol edilebilir. Kapalı halde ledlerin yanması normal bir durum değil.

Bir ölçü aleti/ampermetre ile araba uyku moduna geçtikten sonra ne kadar akım çektiği ölçülebilir.
Anahtarda da sorun olabilir. Sıfır konumunda bastırıp park konumuna çevirerek anahtarı yerinden çıkartın ve arkasındaki soketi tırnağını çekerek çıkartın. Benzer bir anahtar takıp onda da durum aynı mı diye kontrol edilebilir. Kapalı halde ledlerin yanması normal bir durum değil.
Maalesef hiçbir işe yaramadı asıl sıkıntımız far anahtarı değilmiş.
Bununla alakalı yeni bir konu açacağım forumdaki yaşadığım arızaların eşi benzeri yok.
Aracım uyku moduna geçmiyor sadece dizeler içinmi sadece geçerli bilmiyorum Bi müddet elektronik uğultu sesi gibi bir ses yapar 5 dakika bilemedin 10 dakika sonra durur ama bende akü bitene kadar durmuyor.
Bu gün 2 kere daha takviye yaptım sıfır aküyüde bitirdik.

Son düzenleme:
Aracın elektrik sisteminde bir sorun olabilir gibi ilk sahibimisin araca bir şey yaptırdın mı yada sonradan aldıysan ekstra araçta bir işlem yapılmış mı aracın uyku moduna geçmemesi akünün zaten bitmesi ile sonuçlanır garanti var ise ya da yok ise servise götür çözerler…

Aşağıdaki başlıkta birşeyler tarih etmiş @MeetGarage
https://www.golftutkusu.com/topic/19891-arabam-uyku-moduna-girmiyor/

Far anahtarinin auto konum beslemesi kontak sigortasindan donuyor. Kontak sigortasindan kontak rolesine giden hat kontrol edilmeli. Anahtar sadece gordugunuz kismi, bir de ayni rolenin besleme yaptigi baska kablolar ve uniteler de var. Bunlar kontrol edilmeli. İsi bilen bir elektronikci yardimci olur.

Aracın elektrik sisteminde bir sorun olabilir gibi ilk sahibimisin araca bir şey yaptırdın mı yada sonradan aldıysan ekstra araçta bir işlem yapılmış mı aracın uyku moduna geçmemesi akünün zaten bitmesi ile sonuçlanır garanti var ise ya da yok ise servise götür çözerler…

Aşağıdaki başlıkta birşeyler tarih etmiş @MeetGarage
https://www.golftutkusu.com/topic/19891-arabam-uyku-moduna-girmiyor/
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim 1 ay önce aracım durduk yere komple elektrik kesti akü denedik sigortaları baktık direksiyon kilitli asla araba kontak açmıyordu hayalet ekranda kimseler yoktu araç sadece dörtlü yakıyordu çekici çağırdık servise yolladık 2 gün arıza tespiti yaptılar beni arayıp: aracınızın bütün elektronik akşamı çökmüş keylees sistemi motor kontrol ünitesi elektrik kontrol ünitesi gösterge paneli 180.000 lira dedi şok oldum yaşım daha 18 ilk arabam kökü zaten 950.000 bütçem yetsin diye 3 parça değişenli almışım yıllarca hayalimdi.

Hemen gittim aracımı çıkarttım sanayiye çektim tanıdık bi beyinci dedi ben bunu yaparım 3 günde yaptı 50 bin lira para aldı artı sıfır akü taktı dedi ne sıkıntı çıkarırsa elektrik beyinle alakalı getir ücret almadan yaparım sana sabah bıraktım bakalım hayırlısı olsun zamanında aracımı servisten çıkartırken adamlarla konuştuk gayet resimler aracı beklerken dışarı sigara içmeye çıktım dışarı adamlar diyor senin dişarda yaptırma ihtimalin sıfır bir daha bu araç gelirse ayni fiyat uygulanmaz bilgine gibisinden konuştular yağ bakımına yaptırmazsın dedikleri aracımla gideceğim bide aracın motor sigortalarını sökmüşler çok üzücü kafamız rahat etsin diye servise emanet ediyoruz.
NOT: Fotoğraflar 1 ay öncesine ait
Araç beyincide titizlikle bakılıyor gelişmelerden haberdar edeceğim başına gelen abilerime yardımcı olmaya çalışacağım

Ekli dosyalar

• IMG_0121.PNG
    IMG_0121.PNG
    513.8 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_20250226_165032_Gallery.jpg
    Screenshot_20250226_165032_Gallery.jpg
    79.4 KB · Görüntüleme: 40
Far anahtarinin auto konum beslemesi kontak sigortasindan donuyor. Kontak sigortasindan kontak rolesine giden hat kontrol edilmeli. Anahtar sadece gordugunuz kismi, bir de ayni rolenin besleme yaptigi baska kablolar ve uniteler de var. Bunlar kontrol edilmeli. İsi bilen bir elektronikci yardimci olur.
Yorumunuz ve tavsiyeniz için teşekkur ederim.
Evet şuan yapılıyor işinin ehli bi ustamız titizlikle tespit edip yapacak.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim 1 ay önce aracım durduk yere komple elektrik kesti akü denedik sigortaları baktık direksiyon kilitli asla araba kontak açmıyordu hayalet ekranda kimseler yoktu araç sadece dörtlü yakıyordu çekici çağırdık servise yolladık 2 gün arıza tespiti yaptılar beni arayıp: aracınızın bütün elektronik akşamı çökmüş keylees sistemi motor kontrol ünitesi elektrik kontrol ünitesi gösterge paneli 180.000 lira dedi şok oldum yaşım daha 18 ilk arabam kökü zaten 950.000 bütçem yetsin diye 3 parça değişenli almışım yıllarca hayalimdi.

Hemen gittim aracımı çıkarttım sanayiye çektim tanıdık bi beyinci dedi ben bunu yaparım 3 günde yaptı 50 bin lira para aldı artı sıfır akü taktı dedi ne sıkıntı çıkarırsa elektrik beyinle alakalı getir ücret almadan yaparım sana sabah bıraktım bakalım hayırlısı olsun zamanında aracımı servisten çıkartırken adamlarla konuştuk gayet resimler aracı beklerken dışarı sigara içmeye çıktım dışarı adamlar diyor senin dişarda yaptırma ihtimalin sıfır bir daha bu araç gelirse ayni fiyat uygulanmaz bilgine gibisinden konuştular yağ bakımına yaptırmazsın dedikleri aracımla gideceğim bide aracın motor sigortalarını sökmüşler çok üzücü kafamız rahat etsin diye servise emanet ediyoruz.
NOT: Fotoğraflar 1 ay öncesine ait
Araç beyincide titizlikle bakılıyor gelişmelerden haberdar edeceğim başına gelen abilerime yardımcı olmaya çalışacağım

Üzücü durum geçmiş olsun tekrar…

Abilerim an itibariyle sorunum çözüme kavuşmuştur.

Sıkıntı direksiyon kolon kilidinde oluşan arızadan dolayı Aracım uyku moduna geçmiyormuş akümü bitiyordu.
Araç 3 gün beyincide kaldı dün arızası bulundu yapıldı gece bekletildi sabah denedi akü voltajında en ufak düşüş söz konusu bile değil.

Ayni sıkıntıyı yaşayıp çözemeyinler varsa direksiyon kolon kilidinde baktırın çoğunlukla ondan yapıyormuş çok cüzi miktarları çözülebiliyor.

Abilerim an itibariyle sorunum çözüme kavuşmuştur.

Sıkıntı direksiyon kolon kilidinde oluşan arızadan dolayı Aracım uyku moduna geçmiyormuş akümü bitiyordu.
Araç 3 gün beyincide kaldı dün arızası bulundu yapıldı gece bekletildi sabah denedi akü voltajında en ufak düşüş söz konusu bile değil.

Ayni sıkıntıyı yaşayıp çözemeyinler varsa direksiyon kolon kilidinde baktırın çoğunlukla ondan yapıyormuş çok cüzi miktarları çözülebiliyor.

Geçmiş olsun tekrar…

Bu parça numarası herhalde aklımızda olsun…

1K0953527D​

IMG_3705.jpeg

Çok teşekkür ediyorum.
Aracımı her stop ettiğimde marş sistemi arızası+ manevra frenleme hatası hepsi gitti şimdiki işleme bağlımı bilmiyorum ama gün boyu 5-6 kez stop edip çalıştırdım eve getirdim motor soğukkende birkaç kere denedim bir sıkıntı gözükmüyor bilginize..

Çok teşekkür ediyorum.
Aracımı her stop ettiğimde marş sistemi arızası+ manevra frenleme hatası hepsi gitti şimdiki işleme bağlımı bilmiyorum ama gün boyu 5-6 kez stop edip çalıştırdım eve getirdim motor soğukkende birkaç kere denedim bir sıkıntı gözükmüyor bilginize..

Sadece anlamadığım servisler böyle arızaları nasıl tespit edemiyor…
İyi usta bulmak gerçekten bu devirde bulmak çok zor…

Sadece anlamadığım servisler böyle arızaları nasıl tespit edemiyor…
İyi usta bulmak gerçekten bu devirde bulmak çok zor…
Servisler genelde birilerinin bir miktar eğitim, seminer ile, takıldıklarını da bağlı oldukları merkezlere sorarak tecrübe edindikleri yerler. Kendilerine güvendiklerinde ise soluğu sanayide alıyorlar.

Geri