225/35/19 yazlık lastik önerisi

Yavuzcan24

Yeni Üye
İsim
Yavuz
Herkese iyi forumlar, 20.000 km’dir kullandığım tavsiye üzerine aldığım Falken Azenis Fk520 marka lastiğimi değiştireceğim gerek ısınması gerek sert yapısı nedeniyle yol tutuş ve ıslak zeminde fazlasıyla tedirgin ediyor tam bir hayal kırıklığı oldu ıslak zeminde ve kuru zeminde performansı yüksek bir lastik arayışım var önerilere açığım fiyat olarak max 8500₺ bütçe ayırdım

Bu bütçe ile bence bilindik lastiklerin spor serilerine bakın, kendinizi yormayın.

Continental
Michelin
Dunlop
Hankook
Goodyear

Herkese iyi forumlar, 20.000 km’dir kullandığım tavsiye üzerine aldığım Falken Azenis Fk520 marka lastiğimi değiştireceğim gerek ısınması gerek sert yapısı nedeniyle yol tutuş ve ıslak zeminde fazlasıyla tedirgin ediyor tam bir hayal kırıklığı oldu ıslak zeminde ve kuru zeminde performansı yüksek bir lastik arayışım var önerilere açığım fiyat olarak max 8500₺ bütçe ayırdım
Goodyear'ın f1 asymetric serisini öneririm 225/35/19 olarak kullandım. Alırken Conti Sporcontact 7 ile ikisinin arasında kaldım ancak puanlamalara bakınca tercihimi goodyeardan yana kullandım.

25xxx de takılıp 30 a gelmeden aracı sattığımdan dolayı söktüm satarken 215 takıma döndüm. Aldığım araçta da 19" jant lastik denk gelince ihtiyaç fazlası durumuna düştü. Kenardaki tırtıkları dahi duruyor dilerseniz ulaşabilirsiniz :)

Güvenle kullanabileceğiniz 3 adet marka/desen var. Üçü de mükemmel ıslak - kuru yol tutuş ve frenleme performansına sahiptir.

( Sıralama konfor derecesine göredir )

1 - Goodyeae Eagle F1 Asymmetric 6

https://kolayoto.com/search?sort_by=relevance&filter.v.availability=1&q=225/35R19&options[prefix]=last&filter.p.m.filtre.marka=Goodyear&filter.p.m.filtre.mevsim=Yaz&filter.p.m.filtre.taban_genisligi=225&filter.p.m.filtre.kesit_orani=35&filter.p.m.filtre.jant_capi=19&filter.v.availability=1

2 - Continental SprtContact 7

https://www.lastikcim.com.tr/lastik...tact-7-225-35-r19-88y-xl-fr,3-311377?dot=2024

3 - Biridgestone Potenza Sport

https://www.trendyol.com/pd/bridges...4-p-843439005?boutiqueId=61&merchantId=394633

.

Beş büyükler içinden taban ve yanak deseni hoşunuza giden spor modellerden herhangi biri olabilir…

Bridgestone
Continental
Goodyear
Michelin
Pirelli

Continental Sport Contact 7,

Nexen NFera SU1,

Nexen NFera Sport,

Michelin Pilot Sport 4S.

Nexen'ler Continental veya Michelin kadar yüksek performanslı değil ancak fiyat performans anlamında çok başarılılar.

Michelin alırken eğer spor profil ve performans istiyorsanız ''S'' ibaresine dikkat edin, S olmayan lastikler konfor odaklı lastiklerdir, adlarında ne kadar ''Sport'' geçse de.

Continental SC7 şahsen çok başarılı bir lastik. Taban tasarımı vs. konusunda çok kaliteli

Superb aracımda 19 inç ebat jantlarımda Conti kullanmıştım. Gayet memnun kaldım.

Geri