Golf 8 Serbest Sürüş Modu Devreye Girmiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umuterkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

umuterkan

Yeni Üye
Araç
Golf 8
Herkese Merhabalar. Aracım Golf 8 2024 model ets style.Aracım son 1 haftadır farkettiğim kadarıyla, serbest sürüş moduna (yelken modu/ salınım modu) geç giriyor veya bazen girmiyor. Örneğin aracı durdurup çalıştırdıktan sonra devreye giriyor; sonra belli bir süre girmiyor. Aracımın start-stop sistemi ise aktif şekilde çalışıyor. Bu durum sizce neden kaynaklanabilir? Akü zayıf olsa start-stop çalışmazdı ya da uyarı verirdi. Acaba serbest sürüş modunun devreye girmemesi yada başta devreye girip sonra girmemesi soğuktan veya motor sıcaklığından olabilir mi? Herkese kolaylıklar dilerim.

Herkese Merhabalar. Aracım Golf 8 2024 model ets style.Aracım son 1 haftadır farkettiğim kadarıyla, serbest sürüş moduna (yelken modu/ salınım modu) geç giriyor veya bazen girmiyor. Örneğin aracı durdurup çalıştırdıktan sonra devreye giriyor; sonra belli bir süre girmiyor. Aracımın start-stop sistemi ise aktif şekilde çalışıyor. Bu durum sizce neden kaynaklanabilir? Akü zayıf olsa start-stop çalışmazdı ya da uyarı verirdi. Acaba serbest sürüş modunun devreye girmemesi yada başta devreye girip sonra girmemesi soğuktan veya motor sıcaklığından olabilir mi? Herkese kolaylıklar dilerim.
Aralık ayında yaşadım servis bişey demedi ama uzaktan gördüğüm hem şarj yaptılar hemde yazılım güncelleme sonrasında yaşamadım, bugün 2 defa oldu uzun zamandır şehir içinde kullanıldı sanırım akü yeterince şarj olamıyor

Aralık ayında yaşadım servis bişey demedi ama uzaktan gördüğüm hem şarj yaptılar hemde yazılım güncelleme sonrasında yaşamadım, bugün 2 defa oldu uzun zamandır şehir içinde kullanıldı sanırım akü yeterince şarj olamıyor
size verilen iş emri faturasında neler yazıyordu

Soğuktan dolayı olabilir sanırım. Çünkü araç hem 1.0 motor hem de ets. Dolayısıyla kalorifer vs.'nin de çalıştığı düşünülürse, enerjiye ihtiyaç olduğu için kapamıyor olabilir. Aksi halde akü zayıf ols hem uyarı verir hem de start-stop çalışmazdı diye düşünüyorum. Ama 19 Martta servis randevum var. Soracağım bunu. Bir de yazılım güncellemeyi talep mi etmemiz lazım yoksa kendiliğinden yapıyorlar mı?

Bende de bir haftadır aynısını yapıyor.. Soğuk ve şehir içi kısa kullanım sonucu olduğunu düşünüyorum.. Devam ederse servise gideceğim.. 2023 Model 1.0eTsi..

Bir de yazılım güncellemeyi talep mi etmemiz lazım yoksa kendiliğinden yapıyorlar mı?
Bazı güncellemeleri önerebilirler. Trafik güvenliğini tehlikeye atacak bir güncelleme gereksinimi olmadığı sürece de siz bir sorundan bahsetmedikçe o konuda güncelleme olsa da sizin taraftan sorun olmadığı için sunmayabilirler.

Merhaba. Bende 2021 modeli mevcut. Eğer kalorifer açıksa araç belli bir ısınma seviyesine gelene kadar yelken moduna geçmiyor. Fakat kalorifer kapalıysa bahsettiğim o ısınma seviyesini beklemiyor.

Geri