Golf 7 Vites 1-3-5-7 görmemesi sorunu hakkında.

smayildirim

Yeni Üye
İsim
İSMAİL
Araç
GOLF 1.2 TSI DSG
Merhaba Değerli form üyeleri,
2015 golf 7 1.2 tsı dsg aracımın basınç tüpünü değiştirdim, birde d’de ileriye atmama problemi vardı. Usta kavramaya müdehale ederek bunuda çözdüğünü söyledi ve yanından ayrıldım.
Araçla giderken şanzıman hatası kodu aldım ve vitesler 2-4-6 olarak geçiyor. 1-3-5-7 yi görmüyor. Geri vitesi denemedim. Usta ile görüştüm. Sadece tüpü değiştirdiğini söyledi, fakat belki 2 bin km aracı kullanıyorum, bu işlemden önce böyle bir sorunum yoktu.
Bakacağını söyledi ve aracı bıraktım.

Daha öncesinde başına benzer bir durum gelen varmıdır?

Ekli dosyalar

• IMG_2577.jpeg
    IMG_2577.jpeg
    290 KB · Görüntüleme: 27
Gevşek tüpü sıkmak olmuyor muymuş?
O şekilde düzelmez dedi. Ben bankacıyım yani araçtanda anlamam. Yaşadığım ilde google yorumlarda 200 üzeri yorum 4.6 puanı olan bir yere gittim. Yani birkaç kişiye sordum , önerdiler.
Tüpü taktığım yerde yırtıl çizik olursa o alanı değiştirmem gerek demişti orda çizik yırtık yokmuş. Pazartesi beyine sokacağım sorun neymiş baktıracağım dedi. Buraya güncelleme atacağım dediklerini.

Upvote 0
İşin garibi ben aracı sağlam verdim. Tamirciden çıktıktan sonra 500 m gittim arıza ışığı yanında u çektim yeniden tamirciye götürdüm . Usta diyor ki ben sadece basınç tüpünü değiştirdim. Senin eski tüpün baya gevşekti, değiştirince hidrolik ve karttaki arıza ortaya çıkmış olabilir diyor. Benimde sizin gibi ilk aracım. Aracı yeni aldım 2bin km yaptım yani sorun yoktu.
Ben aracı sağlam verdim yaptırmasaydım daha iyiymiş dedim. Diyor ki yaptırmasan bu gevşek tüple devam etseydin daha büyük sorunlar ortaya çıkardı diyor.
bende verdiğimde kavrama volantımda hiç bir şey yoktu temel ayar yaptığı için kavramanın ayarını bozdu vites geçişleri berbat oldu şimdi kavrama volantı set halinde değiştirmem gerekiyor neyseki dsg optimizasyonu yaptırdım tüm viteslere eski halinden çok daha iyi oldu idare ediyorum şu anda

Upvote 0
İşin garibi ben aracı sağlam verdim. Tamirciden çıktıktan sonra 500 m gittim arıza ışığı yanında u çektim yeniden tamirciye götürdüm . Usta diyor ki ben sadece basınç tüpünü değiştirdim. Senin eski tüpün baya gevşekti, değiştirince hidrolik ve karttaki arıza ortaya çıkmış olabilir diyor. Benimde sizin gibi ilk aracım. Aracı yeni aldım 2bin km yaptım yani sorun yoktu.
Ben aracı sağlam verdim yaptırmasaydım daha iyiymiş dedim. Diyor ki yaptırmasan bu gevşek tüple devam etseydin daha büyük sorunlar ortaya çıkardı diyor.
Ne demek ya
ustanın dedıgıne bak
değiştirince hidrolik ve karttaki arıza ortaya çıkmış olabilir

Olayı kendince kapatmaya çalışıyor

Son düzenleme:
Upvote 0
Kardeş tüp gevşek ise sıkılır, oringi yırtılma yaptıysa oring değişilip yine sıkılır alışmışlar değişelim.
Senin aracını o Tamirci bozdu hata kodunun tarihine bak tamirden sonra ise direk dava aç hiç uğraşma

Upvote 0

Geri