Klima temizleme spreyleri faydalı mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Golfcu02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Golfcu02

Üye
İsim
Abdullah
Araç
Golf
Herkese selamlar. Aracın klimasını çalıştırdığımızda değişik bir koku geliyor. Çözüm araştırırken klima temizleme spreyleri karşıma çıktı. Aracın klimasını açıp bu ürünü de aktif hâle getiriyorsun kötü kokuyu gideriyormuş. Daha önce deneyen oldu mu, faydası var mı?

Faydası varsa kullanım şekli nasıl olmalı? Kimisi en düşük sıcaklıkta kullanın diyor kimisi en yüksekte. El freninin yanında kulanın diyen de var sağ alt kısımda kullanın diyen de. El frenini yanında kullanılsa tavan döşemesine gelip zarar veri mi bilemedim.

Bana göre hiçbir faydası yok.Normal oda spreyi sıkmanızla bu ve benzeri klima bombası vs. adında satılan ürünlerin arasında hiçbir fark yok.Bahsettiginiz kokuyu gidermenin tek yolu komple boruları klima fanı ve evaporatöru temizlemektir.

Herkese selamlar. Aracın klimasını çalıştırdığımızda değişik bir koku geliyor. Çözüm araştırırken klima temizleme spreyleri karşıma çıktı. Aracın klimasını açıp bu ürünü de aktif hâle getiriyorsun kötü kokuyu gideriyormuş. Daha önce deneyen oldu mu, faydası var mı?

Faydası varsa kullanım şekli nasıl olmalı? Kimisi en düşük sıcaklıkta kullanın diyor kimisi en yüksekte. El freninin yanında kulanın diyen de var sağ alt kısımda kullanın diyen de. El frenini yanında kullanılsa tavan döşemesine gelip zarar veri mi bilemedim.
Aleykümselam.

Sprey tavsiye etmem.
Onun yerine köpük deneyiniz.
https://www.golftutkusu.com/topic/12212-motip-klima-temizleme-kopugu/

yukarıdaki linkte detaylı paylaşımım var. Oradan bakabilirsiniz.

Ben polo aracımda da aynı problemi yaşamıştım, daha çok sigara içildiği için oluşmuştu sanırım. Aşağıdaki ürünü kullandım hatta 2 aracıma bile yetti gayet iyi sonuç vermişti.

https://app.hb.biz/L8ukgbfmfVug

Auto glym ürününü denemiştim yıllar önce ,ilk başlarda güzel ama etkisi geçici, 1 hafta ancak gidiyor,

Hayır hocam hiç bir işe yaramıyor ozon temizliği yapan detailingcilere götürün güzel bir ozon temizliği yapsınlar klima peteklerini buharla güzelce temizlesinler sonrada kaliteli bir polen filitresi ile polen filitresini değiştirin. yazın klima kullanımıda çok önemli mesela gün boyu soğuk klima çalıştı akşam eve gittiniz arabayı park etmeden a/c tuşunu kapatın bi 2-3 dakika çalışsın petekler içindeki nem gitsin bidahaki çalıştırmada klimayı açtığınızda ilk 1 dakika boyunca ekşi ve kötü koku gelme sorununu yok etmiş olursunuz.

Hepinize çok teşekkür ederim. :)
Rica ederim.
Yukarıda daha önce paylaştığım konu içerisinde örnek ürün ve nasıl yapılacağını anlattım. @brkylmz 'ın paylaştığı ürün linki de tarif ettiğim ürün ile aynı.
İşinizi görecektir.

Keyifli sürüşler dilerim.

Çok teşekkür ediyorum hocam herkese hayırlı günler diliyorum. :)

Klima çalıştırınca da kötü koku geliyordu, araç içinde de değişik bir koku vardı bir süredir. Geçen gün bagaj eşiğini kaldırıp stepne kısmına bakayım dedim, stepne havuzu su doluydu. Hâliyle aracın içi nemlenmiş gibi olmuş bu durum yüzünden. Bu su nereden nasıl girdi anlamadım, bagaj eşiğinde ıslaklık da yoktu sadece stepne kısmı sulu şekildeydi.

Klima çalıştırınca da kötü koku geliyordu, araç içinde de değişik bir koku vardı bir süredir. Geçen gün bagaj eşiğini kaldırıp stepne kısmına bakayım dedim, stepne havuzu su doluydu. Hâliyle aracın içi nemlenmiş gibi olmuş bu durum yüzünden. Bu su nereden nasıl girdi anlamadım, bagaj eşiğinde ıslaklık da yoktu sadece stepne kısmı sulu şekildeydi.
Eski konularda var hocam çözümü.
Arka Tampon altında sağ ve sol havalandırma menfezleri kenarında boşluk oluşuyor, oradan su içeri doluyor.

Ekli dosyalar

• 1000052607.jpg
    1000052607.jpg
    80.3 KB · Görüntüleme: 14
Eski konularda var hocam çözümü.
Arka Tampon altında sağ ve sol havalandırma menfezleri kenarında boşluk oluşuyor, oradan su içeri doluyor.
Golf 7lerde bu sorunu okumuştum da demek ki kasa fark etmiyor aynı sorun oluyor. :) Teşekkür ederim hocam

Geri