Gaz yememe ve yolda bırakma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YasinA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YasinA

Yeni Üye
İsim
Yasin Azak
Araç
Golf 7
İyi akşamlar herkese, yolda giderken bir anda araç sarı motor ikazı ve EPC yakıp gaz kesti. Dip gaz yapılmasına rağmen max hız 1-2 kmye ulaştı. Kontağı kapatıp biraz bekledikten sonra 15-20 km hıza ulaştı ancak kısa süre sonra tekrar EPC yakıp gazı kesti hiç gaz yemedi. Turbo ve bujiler 4 ay önce değişti, sorun neden kaynaklı olabilir? Golf 7 1.4 TSI

İyi akşamlar herkese, yolda giderken bir anda araç sarı motor ikazı ve EPC yakıp gaz kesti. Dip gaz yapılmasına rağmen max hız 1-2 kmye ulaştı. Kontağı kapatıp biraz bekledikten sonra 15-20 km hıza ulaştı ancak kısa süre sonra tekrar EPC yakıp gazı kesti hiç gaz yemedi. Turbo ve bujiler 4 ay önce değişti, sorun neden kaynaklı olabilir? Golf 7 1.4 TSI
İyi akşamlar benzer bir arıza geçmişi gaz kelebeğinden dolayı çevremde yaşayan vardı

Upvote 0
gaz kelebeği değişmesi lazım aynı durum arkadaşım 122 lik 1.4 tsi jettasında da oldu 2 sene önce 5000 tl masraf çıkarmıştı şu an ne tutar bilemiyorum

Upvote 0
Kelebeğin üzerindeki hava giriş borusunu söküp, yarım kontak motor çalışmazken birisi gaza bassın kelebek serbest hareket ediyor mu? Hareket yoksa arkadaşların dediği gibi. Yapışma ve tutukluk yapıyorsa kelebek temizleyici ile sıkıp temizleyebilirsiniz. Kelebek pozisyonu bozulursa adaptasyon gerekir!

Ekli dosyalar

• 1000130827.jpg
    1000130827.jpg
    35.6 KB · Görüntüleme: 0
Upvote 0
Çekici ile çektirdik arabayı, yarın usta bakacak bakalım. Yorumlarınız için teşekkür ederim

Upvote 0
Çekici ile çektirdik arabayı, yarın usta bakacak bakalım. Yorumlarınız için teşekkür ederim
Aracın başından ayrılmayın. İşlem yapmadan garanti isteyin. 2 gün sonra aynı durum oluşursa yaptığı ilgisiz değişimleri geri alması gerekeceğini söyleyin.

Upvote 0
Maalesef ona imkanım yok yoğun çalışıyorum, usta tanıdığımız bi adam, yanlış yapacağına çok ihtimal vermiyorum😊

Upvote 0
Hocam araca baktırırken aracın başında dur derim belkide gazkelebegi temizlendikten sonra duzelir aracın başında dur ki gereksiz masraflar yapma ve ıslem yaptırmadan önce cıhazı bağlat hata kodlarını al
Birkaç gün içinde formdan bir arkadaş dsg basınç tupunu degıstırmıs 500 metre gıtmeden mekatronik arızası vermiş ama daha önce öyle bir sorun yokmustu demem o ki su zaman da babayın ogluna bile guvenmeyeceksın bu benim şahsi görüşüm

Upvote 0

Geri