Forum Kullanıcılarının Jantları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wallgaggg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wallgaggg

Yeni Üye
İsim
Mert
Araç
Golf MK7
Değerli arkadaşlar,

Golf severler olarak araçlarınıza uygulamış olduğunuz jant lastik kombinasyonlarını, fotoğrafları/fotoğraflarınız eşliğinde paylaşıp sabit bir başlık niteliğinde benim gibi jant arayışı olan arkadaşları da fikir sahibi edinebilmesi adına tek bir başlık altında paylaşsak nasıl olur?

Proterya dışında hiçbirinin ismini bilmiyorum golf 8 R line jantları çoğunlukla kullanıyorum orijinal 17 inç 45 yanak konforlu diğerleri 225/35 ve 40/18 olarak konforlu çok bozuyor ikiside kaynaklı sürüş güvenliği sunmuyor.
IMG_0837.jpegIMG_1295.jpegIMG_1660.jpeg

Ekli dosyalar

• 1000049319.jpg
    1000049319.jpg
    141.2 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
15" 5x100 Audi jantı 5.8KG
15" 5x112 Audi jantı 5.1KG'dır.

110HP 1.2 TSi Stok Golf 7'ye taktığımızda, aynı araba aynı motorun stage 1 versiyonunu geçiyordu denemelerimizde 🤣

Audi'nin kışlık jantları hep ultra hafif. Biriside A8 Winter 16" jantları GTE ye takmıştı ekonomik sürüş için 6.1kg falandı galiba. Birde 18" Golf Motorsport jantları vardı onlarda 7kg civarıydı.

Elektrik/Hybrid ve küçük 1.0, 1.2 araçlarda etki eder belki ancak daha büyük motorlu araçlarda çok etki edeceğini sanmıyorum.

Audi'nin kışlık jantları hep ultra hafif. Biriside A8 Winter 16" jantları GTE ye takmıştı ekonomik sürüş için 6.1kg falandı galiba. Birde 18" Golf Motorsport jantları vardı onlarda 7kg civarıydı.

Elektrik/Hybrid ve küçük 1.0, 1.2 araçlarda etki eder belki ancak daha büyük motorlu araçlarda çok etki edeceğini sanmıyorum.
Hafif olan jantlarda mekanik güç kaybı azalır, yani motor hafif jantı hareket ettirmek için daha az güç harcayacak, böylece motorun beygiriyle tekerdeki beygir arasındaki fark azalacaktır. Hafif jant araç farketmeksizin gayet katkı sağlıyor çok faydasını gördüm.

Geri