Kamera taktıracağım garantiden çıkar mı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emn_srbt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sigorta felan bağlantısı ile ugrasmayin hiç

Pardon Radar .kamera ile bağlantılı direk obd ye bağlanıyor ve gece gunduz darbe anında hırsızlık anında kayit yapabiliyor
Tamam hocam bu secenegı ben yazdım zaten gorselinı vede ilanını ekledım
radar sistemiyle beraber almanız gerekir yazınca
O yüzden sormustum
Cevabınız için tesekurler

Teşekkürler. Peki park halinde de kullanmak arabanın akü ömrünü ciddi bir şekilde azaltır mı
Park modu kablosunun birçoğunun üzerinde voltaj seçici oluyor. Uzun süreli kullanımda akü voltajı seçtiğiniz değere gelince park modu kablosu kameraya enerji akışını kesiyor. Kayıt yaparken aküyü bitirme riski yok yani. Teknik bilgi değil ama akünün genel ömrünü aşırı kısalttığını da düşünmüyorum. Normalde 4-5 sene gidecek aküden 1 yıl eksiltse bile ben razıyım. Lastik de çok km yapınca çabuk eskiyor…

Kendim bir çok aracimda araç kamerası kullandım ve montajını park kablosu ile sigorta kutusundan yaptım.
Montajı fusetap adı verilen bir parça ile yapıyorsunuz, bu parça aracın sigorta kutusundaki ilgili sigorta yuvasını çift yuva haline getiriyor. Bu durumda; hem orjinal sigortayı hem de kameranın sigortasını fusetap'a takıp kullanıyorsunuz.
Genellikle arka cam rezistansi veya korna gibi devrelerin sigorta yuvaları kullanılıyor. Aracın ecu'su, bcm'si veya merkezi elektronik devre sigortaları kullanılmaz yani rastgele sigorta seçemezsiniz. Kitapçıkta bazi sigortalar hangi devre için yazmaktadır. Ordan bakılabilir.
Fusetap montaji doğru yapılırsa, yani; (+) kutup doğru takılırsa kamera elektriği ile orjinal devre elektriği bir birini etkilemeksizin çalışır.
ezcümle; işin ehli, bu işleri daha önce yapmış biri yaparsa hiç bir sorun ya da sıkıntı çıkmaz.

Hocam tadar sıstemı dedıgınız ne?
Beraber alınması gereklı demıssınız
Bu kamerada kameranın yanında bir de radar sensörü geliyor içinde, dışarda yaklaşma vs olunca darbe oluşmadan kayıt alıyor, mantık güzel ama çok kocaman parçalar camda yer bırakmıyor.

Geri