Merhabalar bende yakın zamanda kavrama değiştirdim tecrübelerimi yazayım belki yardımcı olur. Kavrama 135 bin km de değişti. Kavrama değişimi sonrası kalkıştaki titreme gitti ama bu defa da kırmızı ışıklarda durmaya yakın 2 den 1 e vites düşerken ve geri viteste park ederken hafif bir titreme başladı. Ustam ile konuştuğumda bir süre sonra geçer demişti. Şuan titreme azaldı ama hala az hissedilir durumda. Daha önce başına gelen varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim
Tüp konusunda da 25 bin km önce aracın mekatronik yağını değiştirmek için kapağı açtığımızda gördük ki o ring yırtık ve tüp gevşekti. Yeni oring taktık ve tüpü sıkıp geri kapattık. Aracımda park ederken D ve R de geç tepki verme vardı tüpü sıktıktan sonra azaldı ama geçmemişti. 25bin km sonra merakımdan tekrardan mekatroniği açıp tüpe baktık ve yine elle sökülecek kadar gevşemişti. Geç tepkimeyi çözmek için ya yeni orijinal tüp takıp her 25 bin km de kapak açılıp sıkılacaktı yada güçlendirilmiş tüp takıp sadece yağ değişiminde kapak açılacaktı. Güçlendirilmiş tüp daha mantıklı geldi ve taktık. Yaklaşık bin km oldu. Geç tepkime adına bişey kalmadı. Şuan memnunum umarım böyle devam eder. Benim tek sıkıntım park ederken ileri geri manevralarında geç tepki vermesiydi onun dışında bir sorunum yoktu.
Kavrama ve güçlendirilmiş tüp farklı zamanlarda takıldı.