Beyaz farlara elveda..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Firatt35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yan sanayi U led ve j led farın akıbeti ne olacak acaba

İsabetli bir karar olmuş, hazır bu denetimler yapılırken far ayarı bozuk araçlara da işlem yapılıp düzeltmeleri için bir hafta gibi bir süre verilse çok iyi olur.

PSA grubunda çok var ayarsız fabrika çıkışı far sorunu

Haberi az önce gördüm ferahladım yemin ederim. Daha dün akşam bu şerefsizlerden (çok hafif kalıyor biliyorum) iki tanesiyle karşılaşıp kör olmuştum.

Fabrikasyon ve orijinal ekipman dışında ne kadar abuk subuk "modifiye" varsa hepsi bizim ülkede. Bu kadar başı boş bırakılıp, sonra matah bir hareketmiş gibi yasaklamak da bizim ülkeye has. Zaten yasak değil mi ? Trafikte iki yüz bin milyon milyar kelvin ışıkla dolaşmak ne zaman serbest oldu ?
Saçma başı boşluğun, saçma yasaklaması. 2000 sonrası Tr özeti.
Tez zamanda temizlenirler umarım.

Kendim kullanmayip hep karşıdan goren ve gozlerimi aldığı icin uyuz olduğum bir konuya nihayet el atılmış çokta güzel olmuş bence. Çok sevindim.

Şimdi benim aracım comfortline. Ancak çıkma orijinal valeo marka highline u led taktırdım. Bunlara sıkıntı çıkarmazlar değil mi ? Demesinler sonra, sen başka aracın farını takmışsın diye.

Şimdi benim aracım comfortline. Ancak çıkma orijinal valeo marka highline u led taktırdım. Bunlara sıkıntı çıkarmazlar değil mi ? Demesinler sonra, sen başka aracın farını takmışsın diye.
hocam farınız mercekli olması lazım, göz alma gibi bi durum yok yani

Zaten serbest değildi de yanlış olduğu yeni mi akıllarına gelmiş?

Bu son zamanlardaki ceza koyma cezaları arttırma eylemlerine anlam veremedim. Trafik cezalarını arttırıyorsunuz ama denetim yok. Kırk yılda bir ceza yazdığınızda ise gidecek bir garibana patlayacak.
Ankarada kırmızı ışıkta duran kalmadı ama bir yandan da göbeklerde çok saçma kırmızı ışık kuralları var. Herkese kırmızı yanan göbek mi olur diye yetkilier sorgulamıyor ama ceza yazıyor.
Devlet dediğin kural koyduğunda insanların uyması için yüksek miktarlarda ceza yazmaktansa insanlarda güven duygusu oluşmalı diye düşünüyorum. Kırmızı ışıkta geçmemeliysek o kırmızı ışığın hem doğru ayarlandığı hem de denetlendiğinin hissiyatını alıyor musunuz? 4 şeritli yolda sağında solunda yerleşim yeri yokken 50 hız limiti ile ceza yediğinizde yasayı koyana karşı güven hissiyatı geliyor mu?

İnsanların kanunlara karşı güveni artsa zaten kendilerini otomatik olarak denetler. Kırmızıda geçen bir geçer iki geçer üçüncüde çevresi ayıpladığı için yapmamaya başlar. Bu dediğim yine hatırlatayım kendi fikrim.

Piyasada çok az da olsa almanya tüv onaylı halojen farlarda kullanıma uygun led ışıklar var ve rahatsız etmiyorlar. Bu cezayı yazacak kişide bu bilgi var mı? Bazı LED ışıklı araçlar halojen farlı gibi reflektör kullanıyor. Bu kişilerin başının ağrımayacağının garantisi var mı? Spor arabaların fabrikasyon egzozuna ceza yazan bir sistemimiz var.

Umarım gerçekten uygulanır. Birçoğu muayeneye giderken söküp sonra çakma led'e geri dönüyorlar. Sırf bu yüzden artık gece uzun yola çıkmak istemiyorum. Hele bir de yerler ıslaksa ve sis farını da açtıysa görüş sıfıra yaklaşıyor. Ayrıca her yerini uzay gemisi gibi far, ışık ve reflekte kaplama ile dolduran kamyon, tır, çekici vb. araçlar da büyük problem.

Umarım gerçekten uygulanır. Birçoğu muayeneye giderken söküp sonra çakma led'e geri dönüyorlar. Sırf bu yüzden artık gece uzun yola çıkmak istemiyorum. Hele bir de yerler ıslaksa ve sis farını da açtıysa görüş sıfıra yaklaşıyor. Ayrıca her yerini uzay gemisi gibi far, ışık ve reflekte kaplama ile dolduran kamyon, tır, çekici vb. araçlar da büyük problem.
Kesinlikle katılıyorum.

Dikkat dağıtıcı trafik güvenliğini riske atan her türlü işlem yaptırıma tabi olmalı, denetimler artırılmalı. Videolu ihbarları değerlendirebilecek bir platform oluşturulmalı.

Güzel haber umarım gerçekleşir.
Çakma ledler muayeneden geçiyor bu arada gözümün önünde geçen muayenede disko gibi tempra hafif kusurlu olarak geçti.
Aynısı xenon olursa geçmiyor saçmalık.
Merceksiz ledlerin göz aldığı ise gerçek.
Bizim golfte de çift j bi-led var sonradan takma mercekli, far ayarı düzgün ve hiç göz almıyor.
Gümbürtüye giderse onu da sökerim hiç önemli değil yeter ki şu gözümüzün içine eden apaçilerden kurtulalım...

Geri