Beyaz farlara elveda..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Firatt35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

günaydın arkadaşlar, çok güzel bie haber olmuş inşaAllah karar alındığı gibi sahada da trafik polisleri ve denetimlerde yaptırımlar uygulanır. uzun fardan daha çok göz alıyor ve her geçen gün trafikte sayısı fazlalaşıyordu. herkese hayırlı Ramazanlar olsun... yolunuzda farınızda açık olsun... selamlar...

Sonuna kadar desteklediğim durum. Umarım bu sorunu kökten çözen bir adım olur.

Çoğu cezada olduğu gibi cezanın uygulaması keyfi olduğu sürece hiçbir işe yaramayacaktır.

Birkaç gün göz boyamak için ceza yağdırılır; sonra yine kara düzen akıllarına geldikçe yazarlar...

Beyaz farlar kapatılsın!

değişen hiç bir şey olacağını düşünmüyorum malesef. kural tanımazlığın havalı bir şey olduğunu düşünen insanlar için değişen bir şey olmayacak.

ya bu muayene istasyonlarının amacı zaten bu tür ayarsızlıkları muayeneden geçirmemek değilmi ?.. trafik polisi arkadaşlar muayenecimi. arcın neresi uygunsuz onunlamı uğraşacaklar. farın , egzozun , camların, aracın tüm yürüyen aksamının uygunsuz olduğunun tespiti teknik incelemeye ve tespite ihtiyaç duyar. trafik polisi arkadaşlar kestikleri cezanın ispatı ile de bu işin yükünün altındalar. görüp tespit edilen cezaların bi kısmı mahkemeden dönüyor. kesilen cezaların ardında bide bu yazışmalar ve iş yükü var poliste.. neyse bu başka konu ....
ceza sistemi zaten yasada mevcut. yani araca fabrikasyon harici bişey takılmasına ceza zaten yasada var tahminimce. bu yasada özellikle led far için mi çıkar bilemedim. egzoz ile beraber kesilecek deniyor. egzoz ile ilgili cezaya uyarlanıp yada orada bahsi geçen konuya ters düştüğünden kesilecek deniyor. buda yeni bir kanun çıkmayacak , geçerli yasaya ters düştüğünden yazılacak (zaten yazılabilirdi) diye düşünüyorum. öyleyse yasaya uygunsa muayene istasyonları tekrar içişleri bakanlığınca üst yazı ile uyarılıp , trafik denetimlerine de bi süre bu konunun üzerine özellikle eğilmeleri gerektiği bildirilerek iş kotarılacak gibime geliyor.

yinede çok iyi bir haber.. en azından kamuoyuna bu haber etki eder. bi sürede denetimlerde sorulursa vatandaşa bi farkındalık oluşur.. selamlar..

haber şimdilik asılsız, doğrulanmamış. lakin gerçekleşirse harika olur. özellikle panelvan ticari sürücülerinin ki berbat adam arkamda resmen uzunları açmış gibi led halojen fark etmiyor e tabi yedi sülalesini elden geçiriyorum bende orası ayrı mevzu :)

özellikle panelvan ticari sürücülerinin ki berbat adam arkamda resmen uzunları açmış gibi led halojen fark etmiyor

Bu tarz araçların far yapısı büyük ve yerden yüksekliği fazla olduğu için daha çok etki ediyor.

Bir de off road için araç dışına taşan koca lastikli kamyonetler var. Onlar da yerden yükseltmeyi yapıp farı ayarlamayı yapmıyorlar. Gerçi adı üstünde off road aracının trafikte ne işi var. Yolu daraltıyor. Lastiği çamurluk içinde olmadığı için en ufak sürtmede taklaya gelecek..
Bir de yollar bana ait ben araçların bile üzerinden geçebilirim düşüncesi oluyor anladığım kadarıyla. Bazen refüjden bazen kaldırımdan geçiyorlar..

Bu tarz araçların far yapısı büyük ve yerden yüksekliği fazla olduğu için daha çok etki ediyor.

Bir de off road için araç dışına taşan koca lastikli kamyonetler var. Onlar da yerden yükseltmeyi yapıp farı ayarlamayı yapmıyorlar. Gerçi adı üstünde off road aracının trafikte ne işi var. Yolu daraltıyor. Lastiği çamurluk içinde olmadığı için en ufak sürtmede taklaya gelecek..
Bir de yollar bana ait ben araçların bile üzerinden geçebilirim düşüncesi oluyor anladığım kadarıyla. Bazen refüjden bazen kaldırımdan geçiyorlar..
evet öyle bir diğer yanlış ise farın içi krom ise hiç bir şekilde led far takılmamalı halojen ampüle göre tasarlandığı için ışığı fazlasıyla yansıtıyor kendi aracımda fabrikasyon bixenon mercekli farlar var yine 5-6 ayda bir far ayarını kontrol ettiririm kimsenin gözünü almasın diye bu modellerde içerden manuel olarak yükseklik ayarı yapılmıyor

evet öyle bir diğer yanlış ise farın içi krom ise hiç bir şekilde led far takılmamalı halojen ampüle göre tasarlandığı için ışığı fazlasıyla yansıtıyor kendi aracımda fabrikasyon bixenon mercekli farlar var yine 5-6 ayda bir far ayarını kontrol ettiririm kimsenin gözünü almasın diye bu modellerde içerden manuel olarak yükseklik ayarı yapılmıyor
Farın içi krom dediğiniz zaten far çanağı yani halojen ampule göre tasarlanmış reflektör far.

https://www.golftutkusu.com/topic/1...egistirilmemeli-ve-sonunda-yasaklaniyor-2025/

Son düzenleme:
Bu yasaklandı haberi bakanlık açıkladı diyor ancak ben ne duyuru ne de yetkili tarafından bir bildiri göremedi..
Haberi yazmayan yok ama öyle bir açıklama da yok gibi..
Var mı resmi bir yazı?

Geri