Kırmızı ışık cezasında güncelleme

AhmetCakmak

Yönetici
İsim
Ahmet Çakmak
2167₺ Olan kırmızı ışıkta geçmenin cezası 5.000₺'den başlayarak katlanarak artacak.

1 yıl içerisinde 2 den fazla kırmızı ışık ihlali yapanlar için psikiyatri ve göz muayenesi istenecek.

6 kez kırmızı ışık ihlali yapanların ehliyetine el konulacak.

2167₺ Olan kırmızı ışıkta geçmenin cezası 5.000₺'den başlayarak katlanarak artacak.

1 yıl içerisinde 2 den fazla kırmızı ışık ihlali yapanlar için psikiyatri ve göz muayenesi istenecek.

Üstü açık zam yeterince fazla değil gibi üstü kapalı zam da yapılıyor. Bak bak sen...

Psikoteknik bedava mı??
Hele hele ehliyet almak... 20 k minimum tutuyor bu devirde.

Güzel karar.

2020 de döner kavşakta bir kere yedim kırmızı ışık cezası (bilerek değil önümdeki araca dikkat kesildiğimden 3 ışıktan 1 ini görmemişim.)
O gün bugündür çok dikkat ediyorum.

Işıkları gören kamera sayısını artırmak gerekiyor.
Ceza ve yaptırımlar olduğu müddetçe kurallara uymak, yoksa kuralı görmezden gelmek ve herkes yapıyor ben niye yapmayayım demek çoğu insanın yapısında var.

Hocam şu yollardaki otobüslere kamyonlarada bir çözüm bulsalar, çoğu trafik teröristi pek kural tanımıyorlar. Diğer araçlarında pek onlardan farkı yok ama yine idare ediyorlar.

Yasaklar yasaklar neye göre yasaklar kader bu ya acil bir durum hastan olabilir cenazen olabilir iki elin bilmem nede olabilir geçildi diyelim mazerette sunamıyorsun daha nelerden ne alacağını şaşırdılar…

Yasaklar yasaklar neye göre yasaklar kader bu ya acil bir durum hastan olabilir cenazen olabilir iki elin bilmem nede olabilir geçildi diyelim mazerette sunamıyorsun daha nelerden ne alacağını şaşırdılar…
Hastane randevu (tabii ki acil ve ameliyat gibi ) durumlarda oluşabilecek hız ve ışık ihlalleri sonucu ceza yazılırsa ilgili tarihin , örneğin hastaneye yetiştirilen hastanın kayıt belgesi ile itiraz edilebiliryor ve iptal oluşabiliyor.

Yukarıda yazdığım işin prosedürü elbet.. inşallah böyle bir durum yaşamayız ve yaşarsak da ceza pek de önemli kalmaz..

Destekliyorum. Cezayı bir kere yiyen bir daha kırmızıda geçmez.

daha bu sabah önümdeki yolcu taşıyan minibüs bariz kırmızıda geçti, cezayı koyuyorsun trafik ışıklarına eskiden bir ara vardı sora söküldü lambanın üzerine numaratör koyun kaç saniye kalığını görelim ona göre durup gidelim yavaşlasın hızlansın sürücü. her trafik ışığına kamera konulsa takip edilse bir senede heer sürücü öğrenir dağın başında bile kırmızı ışık yansa geçmez durur

İş yerimin servisi her gün minimum 3 kere kırmızıda geçiyor zaten :) bu gidişle 1 haftaya veda ederiz arkadaşa

Daha da artsın bence baska türlü öğrenmeyecek bu millet kurala uymayı. Hele Motor'lara ciddi yaptirimlar gelmeli, bu da zaten Motor'lar yüzünden geldi, başka degisiklikler de var ama denetim ve uygulama da önemli.

Sonradan takilan beyaz Ampullere de iyi bi yaptırım geliyo sanırım, ona da deli oluyorum ben, gözümüzü oyuyo önümü göremiyorum resmen.

daha bu sabah önümdeki yolcu taşıyan minibüs bariz kırmızıda geçti, cezayı koyuyorsun trafik ışıklarına eskiden bir ara vardı sora söküldü lambanın üzerine numaratör koyun kaç saniye kalığını görelim ona göre durup gidelim yavaşlasın hızlansın sürücü. her trafik ışığına kamera konulsa takip edilse bir senede heer sürücü öğrenir dağın başında bile kırmızı ışık yansa geçmez durur

Aynen katılıyorum saniyeli sistem geri getirilmeli…

Bununla ilgili bir başlık açmıştım..
Farketmissinizdir. Son zamanlarda trafik ışıklarından sayaçları kaldırmaya başladılar.

Ekli dosyayı görüntüle 35987

Bence iyi tarafı da var kötü tarafı da.

Aklıma gelenlerden,

+ Kırmızı ışıktan, sarı yanmasına 3 saniye kala, arkadaki sürücünün kornaya basmasını biraz geciktirecektir. Çünkü aynı sürücü sarı yanınca da basmaya devam edecektir :)

+ Kavşaklarda yavaşlamak yerine kırmızının yanmasına 3-5 saniye kala geçmek için daha da hızlananlar oluyordu. Bu da oldukça tehlikeli bir durum oluşturuyordu.

Kavşaklara yaklaşınca mutlaka yavaşlanmalı, gün içerisinde orada kaç araç duruyor tahmin edemeyiz. Her araçtan olmasa da yağ kaçıranlar olabiliyor.

Ayrıca devamlı dur kalk yapılan kavşaklarda asfalt kaymaya daha da meyilli oluyor.

- Önceleri kırmızı ışıkta beklerken saniyeye göre start stopu devreye alıyordum. Eksi olarak bi bu aklıma geldi.

İlgili konu/anket linki..https://www.golftutkusu.com/topic/12588-trafik-isiklarindaki-sayaclar/

yaşadığım bölgede her gün kullandığım yolda bazı trafik ışıkları var ki bomboş yolda hız limiti ile gidildiğinde resmen “kırmızı dalga” sistemiyle çalışıyorlar. bir kırmızıya kaldıysan, 200 metre içersinde 3 kere daha kırmızıya kalıyorsun. hal böyle olunca sabah yol bomboşken insanın geçesi geliyor.

Geri