Alternating Park Position for Wiper Özelliği - Çalışıp Çalışmadığı Nasıl Anlaşılır?

thelordof

Katılımcı Üye

İsim
Samet
Araç
Tiguan Elegance 1.5TSI evo2
Bu özellik aracımda kapalı. Aktif edince çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım? Ultimate abonelik olduğundan açıp kapatmada sıkıntım yok.

Bu özellik silecek kolunda yağmur sensörü aktif konumunda mı çalışıyordur yoksa silecekler kapalı olsa da çalışıyor mudur? Anladığım kadarıyla ufak hareketle sileceği belli sürede hareket ettirip yıpranmasını önlüyor. Tabi çalışıyorsa.

wiper.jpg

Aşağıdaki konuda da sormuştunuz.
https://www.golftutkusu.com/topic/2...s-ayari-hakkinda-gorusunuz-kodlama-obdeleven/
Gelelim silecek olayına. O da bilindiği üzere defalarca da bazı konularda yazdığım ve amacının da lastik yıpranmasının eşit zamanlı yıpranması için ince düşünülmüş bir özelliktir.

Araçlar fabrikadan showroomlara gelirken bazı özellikleri kısıtlanmış oluyor. Satış sonrası çıkışı anında uyandırma, yani kısıtlamaları aktif etme gibi işlemler yapılıyor. bu özelliği es geçmiş unutmuş ya da başka bir sebeple (stratesjik) aktif edilmemiş olma ihtimali vardır.

Aktif etmekte fayda var.

Rica ederim.

Kapalı olmasını tamamen varsayım üzerinden değerlendirdim.
Bunu test edebilirsiniz. Önce otomatik sileceği kapalı yapıp taratınız. Daha sonra otomatik yapıp taratınız. Belki de sistem ona göre bu özelliği açıp kapıyor olabilir..

Önce aktif edip bir kaç gün sürüş sonunda kontak kapatınca konumu değişip değişmediği anlaşılır. Bence otomatik ya da kapalı her koşulda konum değiştirir. Çünkü sonuç olarak yıpranma her ikisinde de olur..

Şunu da araştırınız. Eğer otomatikteyse bu özellik aktif edilmiyor da olabilir. Otomatik sileceğin kendi içinde belki ayrıca aktiflik durumu vardır. Ancak bunu bu güne kadar otomatik kullanıp konum değişikliğine denk gelmemiş , fark etmemiş ve duymamışsanız bu tez çürür..

Özetle tarif ettiğim şekilde deneyerek bizi de bilgilendirebilirsiniz.

Aşağıdaki konuda da sormuştunuz.
https://www.golftutkusu.com/topic/2...s-ayari-hakkinda-gorusunuz-kodlama-obdeleven/

Önce aktif edip bir kaç gün sürüş sonunda kontak kapatınca konumu değişip değişmediği anlaşılır. Bence otomatik ya da kapalı her koşulda konum değiştirir. Çünkü sonuç olarak yıpranma her ikisinde de olur..

Şunu da araştırınız. Eğer otomatikteyse bu özellik aktif edilmiyor da olabilir. Otomatik sileceğin kendi içinde belki ayrıca aktiflik durumu vardır. Ancak bunu bu güne kadar otomatik kullanıp konum değişikliğine denk gelmemiş , fark etmemiş ve duymamışsanız bu tez çürür..

Özetle tarif ettiğim şekilde deneyerek bizi de bilgilendirebilirsiniz.
2 gün önce bu özelliği aktif ettim. Silecek konumu kapalı konumda kullanıyorum. Aracı stop ederken herhangi bir ses duymadım. Kış mevsiminde hele ki sabahleyin don buz vs gibi durumlar da olası silecek çalışmasın diye kapalı konumda tutuyorum.

Bir de bu özellikten bağımsız olarak silecekler oto konumundayken kontağı kapatınca sileceklerden ses geliyordu(hareket sesi) Yağmur sensörlü araçlarda olan bir özellik sanırım.

O özellikle bu özellik farklı olay mı?

Obdeleven tek tıklamalı uygulamalar bazen sorunlu oluyor ya çalışmıyor yada başka özelliği bozabiliyor(onun tereddütü aklımda olduğu için tekrar konu açma gereği duydum)

Bu özellikle ilgili yerli yabancı bir kaynak yok gibi bir şey.

2 gün önce bu özelliği aktif ettim. Silecek konumu kapalı konumda kullanıyorum. Aracı stop ederken herhangi bir ses duymadım. Kış mevsiminde hele ki sabahleyin don buz vs gibi durumlar da olası silecek çalışmasın diye kapalı konumda tutuyorum.

Bir de bu özellikten bağımsız olarak silecekler oto konumundayken kontağı kapatınca sileceklerden ses geliyordu(hareket sesi) Yağmur sensörlü araçlarda olan bir özellik sanırım.

Obdeleven tek tıklamalı uygulamalar bazen sorunlu oluyor ya çalışmıyor yada başka özelliği bozabiliyor(onun tereddütü aklımda olduğu için tekrar konu açma gereği duydum)

Eğer öyle bir ses varsa yukarıda bahsettiğim tez doğru oluyor. Aracın sileceğine bakınız ve yaklaşık 1 cm silme var mı yok mu.. Konum değişirken hareket etti esnada bu silme izinden anlayabilirsiniz.

Eğer öyle bir ses varsa yukarıda bahsettiğim tez doğru oluyor. Aracın sileceğine bakınız ve yaklaşık 1 cm silme var mı yok mu.. Konum değişirken hareket etti esnada bu silme izinden anlayabilirsiniz.
Bu özelliği aktif etmeden önce silecek oto konumdayken kontağı kapatırken birazcık hareket ediyordu. Kapalı konumda hareket olmuyordu. Bende o nedenle buz donda hareket etmesin diye kapalı konumda tutuyordum.

Aktifleştirdikten sonra bir farklılık hissetmedim. Acaba araç kilitliyken belli bir sürede mi sileceği ufak hareket ettiriyordur?

Bu özelliği aktif etmeden önce silecek oto konumdayken kontağı kapatırken birazcık hareket ediyordu. Kapalı konumda hareket olmuyordu. Bende o nedenle buz donda hareket etmesin diye kapalı konumda tutuyordum.

Aktifleştirdikten sonra bir farklılık hissetmedim. Acaba araç kilitliyken belli bir sürede mi sileceği ufak hareket ettiriyordur?
Bunlar denenerek sonuca ulaşmak daha iyidir.

Bu özellik kontağı açınca değil de kapatınca devreye giriyor diye hatırlıyorum. Çünkü kontak çevirince sabah falan olsa hareket aklımda kalırdı diye düşünüyorum, kontağı akşam geldiğimde kapatırken sileceklerde bi oynama oluyor

Araçlarımızda kontağı açarken-kaparken silecek hareket ediyor zaten (belirli bir sıcaklığın altında), uzun süre çalıştıktan sonra kapatınca ara sıra da yukarı aşağı yapıyor, ancak parça ömrü ile ilgili olana pek bir şey diyemedim.

aracın ilk hareket etiği anda çalışıyor bende. bu kış soğuk yerde ikamet ettiğim için sabahları cam buz olabiliyordu. ve yine aracı hareket ettirdiğimde silecekler -biraz da zorlanarak- bu hareketi otamatik olarak yapıyorlar. buz ve donma durumunda bu özellik keşke kendini deaktive etse

benim araçta gizli özellik olmadan açık bu sanırım sabah ilk çalıştırmada ayarlıyor sileceği ilk başlarda sorun var zannettim bazı alman araçlarında özellik olarak oluyormuş

Bende de kontağı kapatınca ve araç ilk hareket ettiğinde çalışıyor. Aracı sabah çalıştırdığımda araç hareket etmeden bir şey yapmıyor.

aracın ilk hareket etiği anda çalışıyor bende. bu kış soğuk yerde ikamet ettiğim için sabahları cam buz olabiliyordu. ve yine aracı hareket ettirdiğimde silecekler -biraz da zorlanarak- bu hareketi otamatik olarak yapıyorlar. buz ve donma durumunda bu özellik keşke kendini deaktive etse
Yağmur sensörü aktif modunda mıydı ?

Bu özellik kontağı açınca değil de kapatınca devreye giriyor diye hatırlıyorum. Çünkü kontak çevirince sabah falan olsa hareket aklımda kalırdı diye düşünüyorum, kontağı akşam geldiğimde kapatırken sileceklerde bi oynama oluyor
Bende yağmur sensörü yok haliyle silecek otomatik değil.

Dediğiniz gibi sadece kapatınca oluyor.

Dün yaptığım sürüşe göre baktım. Araç ile 1,5 saat sürüş yapmışım saat 14:00 civarı evde park edip anahtarı çıkarınca yukarı konumdan aşağıya inmiş.
4 saat sonra yarım saat daha sürüş yapıp tekrar dönüp aynı yere park edip anahtarı çıkarınca bu sefer konumu yukarı almış.

Tam olarak neye göre hesapladığını takip edeceğim. Ya uzun süre park edilecek zaman dilimini öğrenip ona göre hareket ediyor, ya da belirli bir sürüş sonrası aktif ediyor ya da direkt olarak bir zamanlama usulü..

Sonuç olarak anahtar çıkınca konum değişiyor. Ancak bu her zaman olmuyor..

Bende yağmur sensörü yok haliyle silecek otomatik değil.

Dediğiniz gibi sadece kapatınca oluyor.

Dün yaptığım sürüşe göre baktım. Araç ile 1,5 saat sürüş yapmışım saat 14:00 civarı evde park edip anahtarı çıkarınca yukarı konumdan aşağıya inmiş.
4 saat sonra yarım saat daha sürüş yapıp tekrar dönüp aynı yere park edip anahtarı çıkarınca bu sefer konumu yukarı almış.

Tam olarak neye göre hesapladığını takip edeceğim. Ya uzun süre park edilecek zaman dilimini öğrenip ona göre hareket ediyor, ya da belirli bir sürüş sonrası aktif ediyor ya da direkt olarak bir zamanlama usulü..

Sonuç olarak anahtar çıkınca konum değişiyor. Ancak bu her zaman olmuyor..
Kontağı kapatınca hareket etmesi yağmur sensörü modu aktifken bende oluyor. Eski aracımda da bunda da o sistem aynı.

Geri