Golf 8 start-stop çalışmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ysngzl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ysngzl

Yeni Üye
İsim
Yasin
Araç
Golf 8
Aracımda start-stop birkaç haftadır devreye girmiyor, yelken modunda da devir saati 0’a inmiyor 1’de kalıyor. Ayağımı gazdan çekince Eco mod simgesi çıkıyor ama sadece 1’e kadar iniyor. Araç durduğunda da start-stop devreye girmediği zaman çıkan simge çıkıyor. Aracın aküsünü değişmiştim birkaç ay önce ondan sonra çalışıyordu diye hatırlıyorum ama emin değilim. Daha önce bunu yaşayan var mı? Sorun hakkında fikri olan?

Hocam aku zayıfladığı zaman bizim araçlar bu şekilde saçma sapan hareketler yapabiliyor.Yakin zamanda kontrol edildi mi akü durumu ?

Upvote 0
Akü değişmiş olsa da, kısa sürüşleriniz oluyorsa tam dolu değildir. Dinlenmiş halde gerilim/voltajı ölçülmeli.

Upvote 0
Akü değişmiş olsa da, kısa sürüşleriniz oluyorsa tam dolu değildir. Dinlenmiş halde gerilim/voltajı ölçülmeli.
Kısa mesafe kullanıyorum ama hep böyle kullanıyordum, acaba akü değiştiği için ekstra bi işlem mi yapılması gerekiyordu.

Upvote 0
Akü kodlaması diye bir durum var ama aracınız için gerekiyor mu, etkisi nedir, bilenler cevaplar umarım.

Upvote 0
Akü kodlaması diye bir durum var ama aracınız için gerekiyor mu, etkisi nedir, bilenler cevaplar umarım.
Kesinlikle şart diyenler var,

Sadece amper ve efb agm değişirse kodlanır diyenler var.

Hiç kodlamaya gerek yok diyenler var (bazı akücüler :) )

Ben e-tsi gibi bir araca sahip olup da yetkili servis dışında işlem yaptıranlara şaşırıyorum. Olası hatalı bir işlemde hybrid sistemi falan arızaya geçse hiçbir tamirci benim hatam düzelteyim demez.

Konu sahibi hocamız da umarım yetkili serviste akü değişimi yaptırmıştır, çünkü dışarda değişen aküyü yetkili servisler kodlama tanıtma yapmıyor.

Upvote 0
Yetkili serviste değiştirmedim aküyü, kodlamaya gerek yok denildi, zaten orijinal aküsü varta, ben de varta taktırdım

Upvote 0

Geri