Yazlık Lastik Seçimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mustafab
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mustafab

Üye
İsim
Mustafa
Araç
Golf VII
Selamlar,

Golf 7 1.6 TDI aracıma yazlık lastik almayı düşünüyorum.
Lastik ebatım standart 225/40/R17
Araç evin 2. Aracı olduğu için çok fazla KM yapmıyor ama tabi ki iyi bi lastik olsun isterim.
Forumdan da baktığım üzere bir kaç seçenek var.
İlgili lastikleri alıp kullanan veya başka önerisi olan arkadaşlardan yönlendirmeleri bekliyorum.

- Continental Ultracontact NXT
  • Goodyear Eagle Asymmetric 6
  • Michelin Primacy 4+
  • Continental PremiumContact 7

Şimdiden kıymetli yorum ve önerileriniz için teşekkürler.

Orijinal ölçünüzün 225/45/17 olması lazım

Ben gireyim araya:) kafası karışık ama sorunu kökten çözecek birisi olarak…

Uzun zamandır düşünüyorum ben bu lastik olayını…

Yazın 225/40/18 Michelin PS5 lastik taktığımda içimden dedim ne de olsa kışlık alacağım…
Bu yıl yağmurda çamurda karda aracı çıkarmadım 2025 de alırım diye…

Bugün Fatih Vatan Cd. Michelin bayisi arkadaşımın yanına uğradım fiyatlar ne durumda diye sürekli kışlık araştırıyorum hatta Semperit marka alacaktım Basın Ekspresteki yerine gittim 4.500₺ adedi:)

Arkadaşım şahsi fikrini söyledi artık yazlık kışlık muhabbetini kafamdan silmemi istedi bir lastik sök tak balans 500₺ olmuş yani bir yılda 4bin ₺ sök tak parası vermem gerek…
Ekonomik şartlarda belli…

Örnek ilandaki lastiği söyledi rakam bu değil tabiki zamsız fiyattan gerecek yakından gördüm ZP olduğu için tabanı daha geniş diğer 225 lere göre yaz kışlarda sür, yılda iki kez sök tak derdin yok vsvs bende düşündüm karar verdim muhtemelen dört mevsim alacağım… 2024 etiketli lastiklerimide emanete verip ilan açtıracağım…

Demem o ki aende düşün belki bilgiler yaz kış düşünüyor isen işine yarar bir yol…

IMG_3915.jpeg

Yazın 225/40/18 Michelin PS5 lastik taktığımda içimden dedim ne de olsa kışlık alacağım…

Bugün Fatih Vatan Cd. Michelin bayisi arkadaşımın yanına uğradım fiyatlar ne durumda diye sürekli kışlık araştırıyorum hatta Semperit marka alacaktım Basın Ekspresteki yerine gittim 4.500₺ adedi:)

Arkadaşım şahsi fikrini söyledi artık yazlık kışlık muhabbetini kafamdan silmemi istedi bir lastik sök tak balans 500₺ olmuş yani bir yılda 4bin ₺ sök tak parası vermem gerek…

Örnek ilandaki lastiği söyledi rakam bu değil tabiki zamsız fiyattan gerecek yakından gördüm ZP olduğu için tabanı daha geniş diğer 225 lere göre yaz kışlarda sür, yılda iki kez sök tak derdin yok vsvs bende düşündüm karar verdim muhtemelen dört mevsim alacağım… 2024 etiketli lastiklerimide emanete verip ilan açtıracağım…

Demem o ki aende düşün belki bilgiler yaz kış düşünüyor isen işine yarar bir yol…

Ekli dosyayı görüntüle 82691
Şahsen batıda oturuyorum kışın kar yağmıyor o yüzden yazlık ile takılıyorum hep. Çok yağış olan yerlerde kışlık şart ama benim gibi yerlerde gerek yok

Selamlar,

Golf 7 1.6 TDI aracıma yazlık lastik almayı düşünüyorum.
Lastik ebatım standart 225/40/R17
Araç evin 2. Aracı olduğu için çok fazla KM yapmıyor ama tabi ki iyi bi lastik olsun isterim.
Forumdan da baktığım üzere bir kaç seçenek var.
İlgili lastikleri alıp kullanan veya başka önerisi olan arkadaşlardan yönlendirmeleri bekliyorum.

- Goodyear Eagle Asymmetric 6

- Michelin Primacy 4+
- Continental PremiumContact 7

Şimdiden kıymetli yorum ve önerileriniz için teşekkürler.

Seçenekler ne kadar çok olursa karar vermek o kadar zor olur.

- Michelin Primacy 4+

İçlerinde en zayıf halka Michelin direk eleyebilirsiniz.

Her markadan 1 adet seçmelisiniz

Premium coontact 7 nin olduğu yerde Ultracontac hesaba katılmamalı, onu da eleyebilirsiniz

Kaldı geriye 2 adet marka ve desen

Goodyear Eagle Asymmetric 6 -- Continental PremiumContact 7

Performans karşılaştırması yaparak , beklentilerinizi ve önceliklerinizi göz önünde bulundurarak kolayca bir karara ulaşabilirsiniz

1.png

2.png

3.png

.

Orijinal ölçünüzün 225/45/17 olması lazım

Evet hocam yanlış yazmışım, 225/45/17 teşekkürler düzeltmeniz için.

Metin abi valla ben ayrı ayrı olsun taraftarıyım, eski alışkanlıklar kolay bırakılmıyor. Ama sen deneyimleyip onay verirsen şayet bir sonraki takımımızı böyle tercih edebiliriz :)

Seçenekler ne kadar çok olursa karar vermek o kadar zor olur.

- Michelin Primacy 4+

İçlerinde en zayıf halka Michelin direk eleyebilirsiniz.

Her markadan 1 adet seçmelisiniz

Premium coontact 7 nin olduğu yerde Ultracontac hesaba katılmamalı, onu da eleyebilirsiniz

Kaldı geriye 2 adet marka ve desen

Goodyear Eagle Asymmetric 6 -- Continental PremiumContact 7

Performans karşılaştırması yaparak , beklentilerinizi ve önceliklerinizi göz önünde bulundurarak kolayca bir karara ulaşabilirsiniz

Ekli dosyayı görüntüle 82694

Ekli dosyayı görüntüle 82695

Ekli dosyayı görüntüle 82696

.

Hasan hocam çok teşekkür ederim ayrıntılı mesajın ve aydınlatman için.

O zaman belli oldu gibi, Asymmetric 6 sanki :)

Aracını nadiren ve düzensiz aralıklarla kullananlar için ekonomik bir çözüm.

Aracını günlük düzenli kullanan senede 15-20bin KM üzeri yapan kişiler içinse çok mantıksız olur 4 mevsim lastik.

Yakıt tüketimi fazla, lastik ömrü kısa, işlevleri ne bir yazlık kadar nede bir kışlık kadar iyi değil. Sonuç olarak KM yaptıkça 4mevsim lastik zarar olmaya başlıyor.

Bu arada kış yaz aynı jant üzerine lastik değiştirmekte mantık dışı. Hem ekonomik olarak, hem jantların zarar görmesi olarak hemde vakit, çaba olarak. hiç olmazsa alır 4 kara jant kışın bir kaç ay için kendi evinde sök tak yapar. Kimseyle bir işi olmaz ve parası da cebinde kalır vatandaşın. Artı yazın yaz, kılın kış lastiği kullanarak hem daha ekonomik, hem daha güvenli ve hemde daha performanslı bir şekilde kullanır.

Geri