nebienezz
Yeni Üye
Ben de duydum. Yağ eksiltmeyi de azaltıyormuş. Önümüzdeki günlerde ağır bakım yapıp kullanacağım.Aracım 2011 model 1.4 Tsi 130.Xxx km de araştırmalarıma göre Liqui Moly nin Caratec markasını kullandığında motor sesini azalttığını motor içinde aşınmaları önlediğini duydum öneren varmı. Veya kullanan oldu mu
Yağ eksiltmesine etkisi olup olmadığını bilmiyorum ama sürtünme yi koruyor diyorlarBen de duydum. Yağ eksiltmeyi de azaltıyormuş. Önümüzdeki günlerde ağır bakım yapıp kullanacağım.
Hocam bende kullanım sonrası bir test le karşılaşmadım. Ama Liqui Moly ya kalitesini hepimiz biliyoruz. Zarar göreceğini zannetmiyorum ama ilk defa kullanacak olunca çekimserimBir ara farklı bir ürünü araştırırken bu katkı maddesi hakkında da özellikle motor sesi konusunda işe yaradığını okumuştum. Daha sessiz ve titreşimsiz çalıştığını söyleyen kullanıcılar vardı.
Seramik bazlı maddelerin motor aşınmasını azalttığı söyleniyor, ancak bu konuda henüz elle tutulur bir test görmedim. Seramik bazlı motor yağları satan Xenum markası ile geçmişte mail yazışmaları yaptım ve bana pazarladıkları azaltılmış aşınma ve yakıt ekonomisi ile ilgili bir test yada laboratuvar raporu sunup sunamayacaklarını sordum ve benimle paylaşabilecekleri böyle bir rapor olmadığını belirttiler.
Zararı olmayacaktır, faydası ise tartışılır. Şahsi fikrim ise normal kullanımlar için faydalı sonuçlar alınabileceğini Ancak, çoğunlukla yüksek performanslı sürüşler yapan, aracını sürekli tepe gaz kullanan kişiler için motor yağını incelten hiç bir ürünün faydalı olmayacağını düşünüyorum.
Ocak 2024 te servis tarafından kullanılan Shell Helix Ultra Prof. 0W-30 Yağdan hiç memnun değilim. Sesli de çalışıyor. Bahsettiğiniz yağ bu mu bilmiyorumKaliteli 0w30 yağ motor sesini özellikle ilk marşta %30 kesiyor ısınınca çoğunda ses aynı.. 150 binde aracım eksiltmede olmadı 5w30 toptec 7bin km de yarım litre eklemiştim..
Bulabilirseniz Shell 0w30 PRO AV-L ( 1 litre var 5 kutu pahalıya geliyor en iyi seçenek bu..)
Katkı yerine.! Yağ ne kadar kaliteli olursa olsun şehir içi dur kalk soğuk sıcak o bu değişim aralığını erkene almak..
Aracın civatası gevşese anlayan birisi olarak.. 8K geçirmemek bu km ye geldiğinde aracın sesi değişiyor..
Yetkili dağıtıcı dist... dışında almayın internette çok sahte yağ var..
Shell den alırsanız yağı değişim ücretsiz ben ULTRA 0w30 ECT den ciddi anlamda memnun kaldım..
Aracınız 2016 1.2 tsi sanırım ilk marşta yağlayana kadar vanos sesi gelmesi normal kaç binde araç yazılım var mı ..Ocak 2024 te servis tarafından kullanılan Shell Helix Ultra Prof. 0W-30 Yağdan hiç memnun değilim. Sesli de çalışıyor. Bahsettiğiniz yağ bu mu bilmiyorum
Hocam 110.000 km, yazılım stage 1 var. İlk marş ile alakası yok. 20-30 km yol gittikten sonra durduğumda rölantide bile ses geliyor. Motor sesini 15-20 metreden bile duyuyorumAracınız 2016 1.2 tsi sanırım ilk marşta yağlayana kadar vanos sesi gelmesi normal kaç binde araç yazılım var mı ..
Eğer bahsettiğiniz ECT (AV-L) yağ ise bu yağ piyasadaki en kaliteli yağlardan birisidir. Ses ile ilgili şikayetinizin sebebini bilmiyorum ancak.Ocak 2024 te servis tarafından kullanılan Shell Helix Ultra Prof. 0W-30 Yağdan hiç memnun değilim. Sesli de çalışıyor. Bahsettiğiniz yağ bu mu bilmiyorum