Ph nötr şampuan ile araç içi temizleme yapabilir miyim ?

berkaysvm

Yeni Üye
İsim
Berkay
Araç
2024 golf 8.5
Torpido vesaire için düşünüyorum ama zararı olur mu bilemedim. Yorumlarınızı bekliyorum

Şampuanlar dış cephe için olduğundan içerisinde daha fazla aşındırıcı kimyasal, , böcek kalıntısı, zift kalıntısı etkili kimyasallar, bazılanda çeşitli parlatıcılar vs. var diye biliyorum. Hatta şampuanların da çeşidi var hafif, sert, ultra sert vs. Kısa vadede belki sorun çıkarmaz ancak uzun vadede plastik yüzeylerde lekelenme ve aşımdırma yapabileceğini tahmin ediyorum.

İç mekan için tavsiyem apc kullanmanız. Bunu hem kumaşlarda, hem plastik ve kauçuk yüzeylerde kullanabilirsiniz.

hayır hocam uygun değil uygun bir apc kullanın. imkan yoksa 1 tane nemli mikrofiber bezle iç mekanı silin ardından kuru mikrofiberle kurutun hiç yoktan idare edecektir

İç mekan için APC türü kullanmanız iyi olur. Şampuan araçda ışı için uygundur.

Torpido vesaire için düşünüyorum ama zararı olur mu bilemedim. Yorumlarınızı bekliyorum
Açıkçası ilk defa böyle enteresan bir soru ile karşılaşıyorum, kısaca söyleyeyim kesinlikle YAPMAMALISINIZ..!!

Araç içi temizleyici bir ürün almalısınız:
Sonax Xtreme Interior Cleaner
Carpro Inside

Gibi bir ürünler ihtiyacınızı görecektir.

Uygun değil hocam. Ph nötr bile olsa araç dışında kullanınca durulama ihtiyacı doğuyor. Araç içinde kullanılması doğru değil. Kaldı ki kullanma imkanı olsa bile durulama konusu olacak :)

Araç içi için interior cleaner almanızı öneririm. Apc ler sulandırılır, bereketlidir evet ama rutin temizlikte o kadar kullanacağınız miktarda ürün sarfiyatı olmayacak.

Deturner, k2, nanolex, sonax, adbl, chemicul guys vs vs gibi birçok firmanın interior cleanerı mevcut. Hangisi ucuzsa onu alıp kullanmanızı tavsiye ederim. Apc ler gibi fazla köpürüp kimyasal kalıntılı gibi bir yüzey bırakmıyor interior cleanerlar

Geri