Motor arıza kodu P13d5

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kabardey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kabardey

Yeni Üye
İsim
Onur
Konu hakkında bilgi sahibi olan varmı acaba

Ekli dosyalar

• IMG_3667.jpeg
    IMG_3667.jpeg
    640.9 KB · Görüntüleme: 17

Kod silindir 3 te kızdırma buji arızası diyor.Kod sürekli mi silinince tekrarlıyorsa bujileri ölçtürün

Upvote 0
Ara ara kızdırma buji lambası da yakmaya başladı stop edip tekrar çalıştırınca kızdırma bujisi arızası gidiyordu ondan ola bilir mi

Upvote 0
3. Silindirdeki “basınç ölçerli” kızdırma bujisi kısa devre yapmış gözüküyor. Sürekli tekrar ediyorsa arıza ışığı yakarak serviste değiştirilebilirsiniz. Geçenlerde forumda bir kişi daha değiştirdi aynısını diye hatırlıyorum.

Upvote 0
130/150 binde bir tamamı yenilense iyi olur. Kafaları parçalanıp silindirin içine dökülüyor egzozdan atılmadığı taktirde silindiri çizme olasılığı yüksek kışın aracın geç çalışmasında çok etkili bulabilirseniz Orj beru takın..

Upvote 0
3. Silindirdeki “basınç ölçerli” kızdırma bujisi kısa devre yapmış gözüküyor. Sürekli tekrar ediyorsa arıza ışığı yakarak serviste değiştirilebilirsiniz. Geçenlerde forumda bir kişi daha değiştirdi aynısını diye hatırlıyorum.
Motor Arıza ışığı yakmıyor ama ilk fırsatta tekrar bağlanıp arabaya bakacağım

Upvote 0
130/150 binde bir tamamı yenilense iyi olur. Kafaları parçalanıp silindirin içine dökülüyor egzozdan atılmadığı taktirde silindiri çizme olasılığı yüksek kışın aracın geç çalışmasında çok etkili bulabilirseniz Orj beru takın..
Eksoz yok arabada komple düz boru var
Daha 93 binde demekki zamanı gelmiş değiştirmenin

Upvote 0
Motor Arıza ışığı yakmıyor ama ilk fırsatta tekrar bağlanıp arabaya bakacağım
Bazen kızdırmanın ucundaki teller temas ediyor yazın daha az sorun çıkarabilir genleşmeden veya ısıdan dolayı açmadığından mıdır araştırmadım nadir hata verebiliyor. Genelde ısıtma sorunları kışın soğuklarda gözlemleniyor.
Egzoz sisteminden önce yanma odasına dökülüyor ısıtmanın parçaları birde en önemlisi uzun süre sök tak yapılmaz ise kaynama yapabiliyor.( Dizelde enjektörlerde olduğu gibi.) Isıtmaları ilk defa sökecekseniz öncesinde yağlı spreyle yumuşatıp 70 derecelerde sökün kırılırsa çok kötü olur.

Upvote 0
Bazen kızdırmanın ucundaki teller temas ediyor yazın daha az sorun çıkarabilir genleşmeden veya ısıdan dolayı açmadığından mıdır araştırmadım nadir hata verebiliyor. Genelde ısıtma sorunları kışın soğuklarda gözlemleniyor.
Egzoz sisteminden önce yanma odasına dökülüyor ısıtmanın parçaları birde en önemlisi uzun süre sök tak yapılmaz ise kaynama yapabiliyor.( Dizelde enjektörlerde olduğu gibi.) Isıtmaları ilk defa sökecekseniz öncesinde yağlı spreyle yumuşatıp 70 derecelerde sökün kırı

Upvote 0
Egzoz sisteminden önce yanma odasına dökülüyor ısıtmanın parçaları birde en önemlisi uzun süre sök tak yapılmaz ise kaynama yapabiliyor.( Dizelde enjektörlerde olduğu gibi.) Isıtmaları ilk defa sökecekseniz öncesinde yağlı spreyle yumuşatıp 70 derecelerde sökün kırılırsa çok kötü olur.

Ustam var usta eşliğinde hallederim söküleceği zaman teşekkür ederim bilgiler için

Upvote 0

Geri