Gösterge ışıklarım gündüz farında yanmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Akkurt71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akkurt71

Yeni Üye
İsim
Üsame
Araç
Golf 7.5 comfortline btm
2017 comfortline golf sahibiyim. Kısa farları yakmadan yani ikinci kademeye far düğmesini çevirmeden gösterge paneli ışıkları yanmıyor. Birinci kademede bazen yanıyor bazen yanmıyor. Bu bir problem mi yöntemi var mı. Şimdiden sağolun

2017 comfortline golf sahibiyim. Kısa farları yakmadan yani ikinci kademeye far düğmesini çevirmeden gösterge paneli ışıkları yanmıyor. Birinci kademede bazen yanıyor bazen yanmıyor. Bu bir problem mi yöntemi var mı. Şimdiden sağolun
Aracınızının ön çaprazdan fotoğrafı var mı , varsa yükler misiniz?

Ekli dosyalar

• 3bf12550-0363-43c6-b6e0-3157dfe40fd5.jpeg
    3bf12550-0363-43c6-b6e0-3157dfe40fd5.jpeg
    329.6 KB · Görüntüleme: 17
  • f55f4499-7ad8-4908-b2b7-cbb1a020be6b.jpeg
    f55f4499-7ad8-4908-b2b7-cbb1a020be6b.jpeg
    275.8 KB · Görüntüleme: 16
Çapraz sayılmaz ama şöyle bir foto var. İş görmezse çeker yüklerim

Çapraz sayılmaz ama şöyle bir foto var. İş görmezse çeker yüklerim
Yanlış anlamayın sadece ön camda film var mı onu merak ettim.

Şöyle açıklayayım. Gündüz lambası açıkken yani gündüzken gösterge lambaları sensöre göre yanar.
Nasıl mı?
Gösterge içerisinde sensör var. Araç içi ne kadar aydınlıksa o kadar yanar. Örneğin o şekilde bir garajda olursanız yanmaz. Bu da farı açın anlamı taşır.

Test için telefonunuzun ışığını açıp kontak açıkken ve gündüz lambaları açıkken göstergeye tutunuz. Gösterge ışığının arttığını göreceksiniz. Eğer araç içi yeterince aydınlık değilse yukarıda da belirttiğim gibi gösterge ışığı kısılacak ve farlarınızı açmanızı sağlamış olacak..

Özetle bu bir sorun değildir.

Yanlış anlamayın sadece ön camda film var mı onu merak ettim.

Şöyle açıklayayım. Gündüz lambası açıkken yani gündüzken gösterge lambaları sensöre göre yanar.
Nasıl mı?
Gösterge içerisinde sensör var. Araç içi ne kadar aydınlıksa o kadar yanar. Örneğin o şekilde bir garajda olursanız yanmaz. Bu da farı açın anlamı taşır.

Test için telefonunuzun ışığını açıp kontak açıkken ve gündüz lambaları açıkken göstergeye tutunuz. Gösterge ışığının arttığını göreceksiniz. Eğer araç içi yeterince aydınlık değilse yukarıda da belirttiğim gibi gösterge ışığı kısılacak ve farlarınızı açmanızı sağlamış olacak..

Özetle bu bir sorun değildir.
Teşekkür ederim cevabınız ve ilginiz için. Gayet güzel anlattınız.

Teşekkür ederim cevabınız ve ilginiz için. Gayet güzel anlattınız.
Rica ederim.
Bazı durumlara ince düşünülmüş detaylar olarak bakıyorum.

Yukarıdaki durumu kısa geçişli ışıklandırması olmayan bir tünelde fark etmiştim. Tünele girince dimmer gibi kademeli şekilde göstergenin ışığının kapandığını gördüm. Bu da zamanla sensörü nerede diye bulmaya çalışırken gösterge içinde olduğunu fark ettim.

Aşağıdaki konuda daha fazla detay var. (Model yılına yılına göre 7/7,5 fark olabilir)
https://www.golftutkusu.com/topic/13625-golflerimizde-ince-dusunulmus-detaylar/#post-258026

Geri