Spor yay sonrası yapılması gerekenler...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sophos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sophos

Üye
İsim
Egemen
Merhaba arkadaşlar, 2017 1.4tsi dsg high araç sahibiyim. Bugün iyibari ile serviste mubeaa spor yay taktirdim. İlk izlenimler çok olumlu fakat düşük hızlarda sanki titreşim(hafif sallantı) gibi bir şey hissediyorum. Yay takıldıktan sonra serviste rot&balans yapılmamış, sorun bu olabilir mi? Yay degisilmesi sonrası yapılması gerekli midir?

Merhablar hayırlı uğurlu olsun . Amortisörler sökülüp takıldığında araç rot ayarı istiyor ancak titreşimle alakası olduğunu sanmıyorum

Teşekkürler :) İlk defa spor yaylı araç kullanıyorum. O zaman bunu araç alçaklığı için, yolun durumunu daha çok hissediyorum diye mi yorumlamalıyım?

Merhaba arkadaşlar, 2017 1.4tsi dsg high araç sahibiyim. Bugün iyibari ile serviste mubeaa spor yay taktirdim. İlk izlenimler çok olumlu fakat düşük hızlarda sanki titreşim(hafif sallantı) gibi bir şey hissediyorum. Yay takıldıktan sonra serviste rot&balans yapılmamış, sorun bu olabilir mi? Yay degisilmesi sonrası yapılması gerekli midir?

Hayırlı olsun…
Siz hangisini aldınız…

Mubea Yayların listesi şu şekilde.
Yaylar kg göre sipariş ediliyor bu kg ları şöför kapısını açınca sağ alttaki siyah etikete bakarak görebilirsiniz...
1.2-1.4-1.0 motor araçlar genelde C ile biten kod olması gerek...

5G4071677 910/930kg

5G4071677A 940/1010kg

5G4071677B 1020/1050kg

5G4071677C 930/890kg

5G4071677D 1010/890kg

5G4071677E 1050/890kg

(Adaptif şasi olan araçlara uygun değildir)

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın rot ayarını yaptırmanız gerekli birde spor yaylar normal yaylara göre nirazdaha sert olduğundan asfalttaki daşga ve titreşimi biraz yansıtabilir araçta çalkalama zıplama gibi birşey yoksa sorun yoktur rot ayarını yaptırın tekerler dışa yada içe basıyorsa sarsıntıyı daha fazla hissedersiniz bu arada sakıncası yoksa maliyet ne oldu

Hayırlı olsun…
Siz hangisini aldınız…

Mubea Yayların listesi şu şekilde.
Yaylar kg göre sipariş ediliyor bu kg ları şöför kapısını açınca sağ alttaki siyah etikete bakarak görebilirsiniz...
1.2-1.4-1.0 motor araçlar genelde C ile biten kod olması gerek...

5G4071677 910/930kg

5G4071677A 940/1010kg

5G4071677B 1020/1050kg

5G4071677C 930/890kg

5G4071677D 1010/890kg

5G4071677E 1050/890kg

(Adaptif şasi olan araçlara uygun değildir)
Hocam sonu D olanı aldım ön aks ağırlığı 940 sanırım benim arabanın Screenshot_20250319_203808_M365 Copilot.jpg

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın rot ayarını yaptırmanız gerekli birde spor yaylar normal yaylara göre nirazdaha sert olduğundan asfalttaki daşga ve titreşimi biraz yansıtabilir araçta çalkalama zıplama gibi birşey yoksa sorun yoktur rot ayarını yaptırın tekerler dışa yada içe basıyorsa sarsıntıyı daha fazla hissedersiniz bu arada sakıncası yoksa maliyet ne oldu
Teşekkür ettim. Hava filresini çıkarsak işçilik dahil 13.500tl civarına geldi.

40km üstü hızlarda hiç bir şey hissetmiyorum gayet güzel. Hatta virajda yana yatma olayı neredeyse 0 direksiyon hisleride çok iyi olmuş ama düşük hızlarda sanki asfaltın eğitimi hissediyorum gibi garip bir his. Dediğiniz gibi rot balans yaptirip 1 aya yakin kullanip biraz yayların uyum sağlamasını beklemek lazım.

40km üstü hızlarda hiç bir şey hissetmiyorum gayet güzel. Hatta virajda yana yatma olayı neredeyse 0 direksiyon hisleride çok iyi olmuş ama düşük hızlarda sanki asfaltın eğitimi hissediyorum gibi garip bir his. Dediğiniz gibi rot balans yaptirip 1 aya yakin kullanip biraz yayların uyum sağlamasını beklemek lazım.

Spor yay sonrası böyle olur hocam, herkesin konfor düşümünden kasıtı bu. Araç içerisinde yol pürüzlerini hissediyorsunuz. Ayrıca araç sanki tek bir kütle halinde hareket ediyormuş gibi bir his. Ancak kısa sürede avantajlarını hissettikçe alışırsınız. Ancak rot ayarlarına baktırmanız iyi olur.

Merhabalar hocam hayırlı olsun, jant lastik boyutlarınız nedir, aynı araçtan bendede var 19 jant var dallas replika muhtemelan birde soğuk pres yapmışlar (aldığımda bu şekildeydi) konfor 0 araçta, yaza doğru orjinal proteria jant michelin lastik almayı düşünüyorum bunları yapmışken spor yayda taksam çok iyi olacak

Hayırlı olsun hocam. Güncel fiyatı işçilik dahil paylaşmışsınız, teşekkürler. Eibach 3.5 cm fiyatına gelmiş diyebiliriz(işçilik hariç).

Öncesi sonrası fotoları da varsa paylaşırsanız süper olur

oncelikle hayırlı olsun, ben de 1 ay once eibach yaylara gectim. Dediğiniz titreşimi bende yüksek hızlarda hissediyorum gibi geliyor. Rot ayarı yaptırmadım belki de ondandır rot ayarını da yaptırdıktan sonra insallah gecer. Siz de gelişmeleri aktarırsanız cok sevinirim.

Spor yay sonrası böyle olur hocam, herkesin konfor düşümünden kasıtı bu. Araç içerisinde yol pürüzlerini hissediyorsunuz. Ayrıca araç sanki tek bir kütle halinde hareket ediyormuş gibi bir his. Ancak kısa sürede avantajlarını hissettikçe alışırsınız. Ancak rot ayarlarına baktırmanız iyi olur.
Haklısınız galiba birde 2 gün ikame araç kullandım tam alışamadım sanırım. Ama aşırı memnunum sürüş hissiyatı olarak.

Geri