Golf 8 İmpression alınca yapılacaklar

lemforder

Yeni Üye
İsim
Faruk
Araç
Golf 8 Impression
Merhabalar. 1 ay önce 55.000 Km'de 2022 bir golf 8 impression aldım.

Aracın düşük devirde boğulur gibi olduğu kısa süreli anlarda çıt çıt şeklinde sanki dönen bisiklet jantına tel çubuk değdiriyormuşuz gibi bir ses söz konusu. Aynı sesi çok daha ağır ve düşük şekilde ısındıktan sonraki rölanti devrinde de duyuyorum. Normal midir?

Göğsün sağ ön kısmına denk gelen yerden geçenki bozuk asfalt kullanımımda trim sesi aldım. Normal asfaltta yapmadı. Bu ayna hizasındaki kısımdan mı geliyordur?

Düşük sürat eğimli keskin dönüşlerde fitilden olduğu belirtilen burulma türevi sesleri de alıyorum.

Bu sesler bir ay önce yoktu. Araç bir aydır çok kirlendi. Bu etken midir? Kendim uğraşmak istiyorum. Koltukta küçük bir deniz tuzu izi var bunu kosla ile silsem zararı olur mu ne önerirsiniz?
Nasıl bir yol izlemem gerekli ilgili konulara yönlendirir veya açıklarsanız çok sevinirim.

Ayrıca kontrol etmem yapmak gereken ne gibi hususlar söz konusudur. Bu ilk aracım. Şimdiden teşekkür ederim

Sanırım kör nokta taktıracağım nerede taktırayım gibi bir konu açmadığımız için iplenmedik. Burayı kendim ara ara doldurma kararı aldım.

Göğsün sağ ön tarafından geldiğini düşündüğüm ses ayna hizasında camın altındaki parçanın oynaklığından kaynaklı olduğunu tespit ettim bu sesi kesmek için araya muhtemelen kauçuk sıkıştırmam yeterli olacaktır. Tabi tavsiyesi olan varsa çözüm konusunda ona göre hareket edebilirim.

Son düzenleme:
Sanırım kör nokta taktıracağım nerede taktırayjm gibi bir kınu açmadığımız için iolenmedik. Burayı kendim ara ara doldurma kararı aldım.

Göğsün sağ ön tarafından geldiğini düşündüğüm ses ayna hizasında camın altındaki parçanın oynaklığından kaynaklı olduğunu tespit ettim bu sesi kesmek için araya muhtemelen kauçuk sıkıştırmam yeterli olacaktır. Tabi tavsiyesi olan varsa çözüm konusunda ona göre hareket edebilirim.
Trim sesi dediğiniz gibi hallolabilir. Gerisini burdan ses tarifi ile sorun cözülemez genelde videoya alıp paylaşmanız daha iyi olur

Kör nokta sistemini @metinkar hocam yaptı. Şu başlığı da açmış kendisi:

https://www.golftutkusu.com/topic/1...r-nokta-uyari-sistemi-retrofit-turkiyede-ilk/

Onunla konuşursanız tecrübelerini aktarır.

Trim sesi dediğiniz gibi hallolabilir. Gerisini burdan ses tarifi ile sorun cözülemez genelde videoya alıp paylaşmanız daha iyi olur

https://www.golftutkusu.com/topic/1...r-nokta-uyari-sistemi-retrofit-turkiyede-ilk/

Kör nokta olayını ironi olsun diye belirtmiştim reis eyvallah. Forumun önceliği olmasa da uzun süreli kullanım odaklı önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Kör nokta olayını ironi olsun diye belirtmiştim reis eyvallah. Forumun önceliği olmasa da uzun süreli kullanım odaklı önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Sabah yeni uyanmıştım anlayamadım ironi olduğunu pardon hocam orucun son günleri kafaya vurdu.

Sanırım kör nokta taktıracağım nerede taktırayım gibi bir konu açmadığımız için iplenmedik. Burayı kendim ara ara doldurma kararı aldım.

Araç garanti kapsamındaysa servis trim sesini halletmiyor mu?

konuyu açan yeni üyemiz gibi artık böyle işlemleri yaptırmak ironi sayılır…

Eski devirler maalesef bitti şunu yaptırcam bunu yaptırcam demek lafta sadece…

herşey pahalı… ve gerek yok bu devirde bu saçma paraları vermek deli cesareti gerektirir…

bahsedilen işlemleri yapmak için 1000€ verilecek araç swapplanacak sonra ne istersen yaparsın kör nokta min 30bin…

bence ses gelen yerleri bulup aracın keyfine baksın herkes daha sonra araç paketini büyütürler…

konuyu açan yeni üyemiz gibi artık böyle işlemleri yaptırmak ironi sayılır…

Eski devirler maalesef bitti şunu yaptırcam bunu yaptırcam demek lafta sadece…

herşey pahalı… ve gerek yok bu devirde bu saçma paraları vermek deli cesareti gerektirir…

bahsedilen işlemleri yapmak için 1000€ verilecek araç swapplanacak sonra ne istersen yaparsın kör nokta min 30bin…

bence ses gelen yerleri bulup aracın keyfine baksın herkes daha sonra araç paketini büyütürler…
İroni yapmış zaten ben anlamamışım o an yeni uyanmış kafamla uyku sersemiydim

Senede yaklasik 45 bin km yapiyorum. Trim seslerine takilmamani oneririm. Hava isindikca azalir. Kurcalatirsan artar. Diger soyledigin ses icin video cekebilirsen belki yorum yapilabilir.

Vites degisimlerinde eger metalik ses duyuyorsan bir ihtimal double mass flywheel den olabilir. Yani oynar volant. Cok dusuk hizlarda vites degisimlerinde manuellerde ses gelebilir.

Geri