5x112 yerine 5x114.3 uyar mı?

İsim
Mustafa
Araç
Golf 7
Selamlar golf 7 aracıma 5.114.3 jant takmak istiyorum uyar diye duydum ama uyarmı takan varmı

Aleykümselam
İyi araştırınız.
Bunlar bijon ve spacer ile alakalı. Jant olduğuna emin misiniz?
Hangi jant görsel var mı ya da marka model ebat?

Selamlar golf 7 aracıma 5.114.3 jant takmak istiyorum uyar diye duydum ama uyarmı takan varmı
Golfün bijon aralığı 5x112 bilindiği üzere...
5x114,3 bijon aralığına sahip bir jant takmak için dönüştürücü kullanmanız gerekir (jantın J ve ET değerleri uygunsa, çamurluk içine sığarsa tabii).
Bunu göze alırsanız takabilirsiniz.

Uymaz kardeş. Zor

Uymaz kardeş.

Bijonların 2 tanesi denk gelir 3 tanesi çapraz gider, poryanın dişlerini bozarsınız.

Aynı sorun 4x98 araca 4x100 jant takıldığında da da yaşanıyor.

Lastikçiler uyar deyip jantı satıyor, 2 kere söküp takınca porya dişleri yalama oluyor.

.

Arkadaşlarında dediği gibi dönüştürücü parçalar kullanmanız gerekiyor. Bana kalsa ben hiç böyle bir işlemi yapmam. Aksi halde bijonları sıktığınızda kasılacaklar ve bu haliyle kullanacaksınız. Sürekli gerilim altında tutmuş oluyorsunuz. Aksi durumda uygun ölçüler kullanıldığında bijonların üzerine minimum düzeyde yük biniyor.

Hatta benim için jant göbeği bile uygun ölçüde olmalı. Öyle ara parça vs. gibi işleri aklımdan dahi geçirmem. Olmaz mı? Olur ama uydurmasyon olmuş olur.

Sonra sağda solda bazı arkadaşlar görüyoruz. Jant kaba çin işi, göbek deliği büyük, balans ayarı desen mahalle arası lastikçiden uyduruk kalibrasyonsuz makinelerde yapılmış vs. Ondan sonra ses şikayetleri, titreşim şikayetleri, belki tüketim şikayetleri vs. sorun, sorunu doğuruyor.

Arkadaşlarında dediği gibi dönüştürücü parçalar kullanmanız gerekiyor. Bana kalsa ben hiç böyle bir işlemi yapmam. Aksi halde bijonları sıktığınızda kasılacaklar ve bu haliyle kullanacaksınız. Sürekli gerilim altında tutmuş oluyorsunuz. Aksi durumda uygun ölçüler kullanıldığında bijonların üzerine minimum düzeyde yük biniyor.

Hatta benim için jant göbeği bile uygun ölçüde olmalı. Öyle ara parça vs. gibi işleri aklımdan dahi geçirmem. Olmaz mı? Olur ama uydurmasyon olmuş olur.

Sonra sağda solda bazı arkadaşlar görüyoruz. Jant kaba çin işi, göbek deliği büyük, balans ayarı desen mahalle arası lastikçiden uyduruk kalibrasyonsuz makinelerde yapılmış vs. Ondan sonra ses şikayetleri, titreşim şikayetleri, belki tüketim şikayetleri vs. sorun, sorunu doğuruyor.
Bilezikte boşluk olmazsa göbek çapının farklı olması sorun değil hocam, OZ Racing jantlarımda kullandığım sekmanlı metal bilezikleri sorunsuz kullanmıştım. Şak diye oturuyor, böyle bilezik olsun canımızı yesin. :)
20221028_092608.jpg20221028_092601.jpg

Bilezikte boşluk olmazsa göbek çapının farklı olması sorun değil hocam, OZ Racing jantlarımda kullandığım sekmanlı metal bilezikleri sorunsuz kullanmıştım. Şak diye oturuyor, böyle bilezik olsun canımızı yesin. :)
Ekli dosyayı görüntüle 82872Ekli dosyayı görüntüle 82873

Bazı jantlarda yada markalarda böyle fabrika yedek parçası satıldığını veya jant ile birlikte paketten çıktığını duymuştum. Tabiki bu parçalar jant üreticisinin ürettiği parçalar olduğundan, sanayiden çıkma yada basit plastik parçalar gibi değildir.

Geri