🛑 Valvetronic Egzoz Hakkında Bilgi Lütfen

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metinkar

Uzman Üye

İsim
MetinK.
Araç
Golf 8
Arkadaşlar merak ettiğim için soruyorum…

Valvetronic egzoz yeni bir sistem mi yani eskiden Varex vardı bu onun yerine çıkan bir ürün mü…

Kullananlarda yada bilgisi olanlardan yorum alabilirmiyim…

Son düzenleme:
Arkadaşlar merak ettiğim için soruyorum…

Valvetronic egzoz yeni bir sistem mi yani eskiden Varex vardı bu onun yerine çıkan bir ürün mü…

Kullananlarda yada bilgisi olanlardan yorum alabilirmiyim…
Selamlar metin abi

Varex ile çalışma mantığı aynı ama motor ve klape sistemi daha gelişmiş kolay kolay bozulmayan hatta bozulmayan bir sistem. Varexde markalı ürünler (ht,eagle ve voortek) dahil bozulma durumu söz konusu olabiliyor bazen motor ve klape sisteminde.

Bir de varex kapalıyken susturucu görevi görmekte. Bilmeyenler olacaktır diye açıklıyorum şu kısmı, varex aracı bağırtan bir şey değil aksine susturucu iptal edildiğinde ortaya çıkan sesi susturmak/kısmak/kapatmak için takılır aracı bağırtan şey varex değildir.

Varexli sistemde, biz aracı susturmak istediğimizde varexi kapatıyoruz ancak araç ister istemez hava tahliyesini kanallı(ek tahliyeli) sistemli varex olsa dahi yeterli miktarda tahliye yapamadığı için araç az da olsa tıkanıyor varex kapatıldığında.
Ama Valvetronic sistemde 2 ayrı tahliye kanalı bulunduğundan kapatıldığında diğer elyaflı kanaldan tahliyeyi egzoz hattına sessiz bir şekilde aktarabilmekte . Sistem açık konumdayken elyafsız düz boru olan kanaldan egzoz hattına sesi direk iletiyor

Geri