Ülkemizde neden düşük oktan kalitesiz yakıt satılıyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

UBC53

Üye
İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline dsg 1.6 TDİ
Herkese hayırlı ramazanlar iyi akşamlar keyifli forumlar...

Biliyorsunuz ki ülkemizde tek tip oktan yakıt satılıyor, 95 oktan

neden yurt dışındaki gibi yüksek oktan benzin satışı yok sürekli aklımı karıştırıyor bu konu hem performans hem motor sağlığı açısından çok daha iyi olmazmıydı sizce?

Sırf bu yüzden her bakımda aracımın mazot filitresini en kaliteli marka ile değiştiriyorum birde işin enjektör kısmı var 1.6 Tdi cay olsun clh olsun cxxb olsun ddu motor olsun hepsinin enjektörü yakıt seçen kolay bozulabilen enjektörler geçen konusunu açtım sanırım artık 171 bine gelen aracımın enjektörleri ''bırak bizi gidelim ağam'' diyor :D oldukçada pahalı tanesi 20 bin tl olması lazım sanırım

sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz

Öncelikle, oktan konusu benzin için geçerlidir. Motorindeki karşılığı setan sayısıdır.

Benzinli araç için, Motor yüksek oktanı istemiyor ve desteklemiyorsa yüksek oktanın faydası değil zararı var. Satışa gelince, 98 oktanın malum vergi sistemi yüzünden fiyatı uçuktu, isteyen çok araba da olmayınca kalktı. 97 numarası çektiler ama onu da devlet engelledi.

Motorinde sanılanın aksine tüm yakıtlar aynı değil, hepsi Tüpraş’tan gelmiyor. Ciddi ithalat var. Her yakıt formülü standarda uysa da aynı değil, nüanslar var. Setan sayıları fark edebiliyor. Eskiden TDS’lerde yazardı, artık bulamıyoruz. Başta Setan nedeniyle dizel yakıtlarda performans ve his farkı var.

Şahsen ben Türkiye’de satılan yakıtın kalitesiz olduğunu düşünmüyorum. Hepsi Avrupa standardında. Sıkıntı hijyende ve bayi çakallıklarında. Şahsen ben düzgün bayi ve hatta direkt Shell , PO vb kendi istasyonlarından katkılı yakıt alıyorum hep. 157bin km oldu. Cxxb’nin maşaallahı var. Nazar değmesin.

Abidik gubidik isimli terkedilmiş görünümlü şehirlerarası istasyondan kaçak ve pis yakıt alıp üstüne bir de yakıt filtreniz Zörcherbürger misali osuruktan Alman marka ise sıkıntı yaşamak gayet normal.

Geri