10.000 bakımı ve garanti kapsamı hakkında.

İsim
Deniz
Herkese merhabalar, başlıkta da gördüğünüz üzere sizlere bir sorum olacak. Fikirlerinizi belirtmeniz benim için çok değerli. Öncelikle aracım şuan 10 bin km oldu ve bende tüm filtrelerini de değiştirmek üzere bakıma sokmak istiyorum. Bunun sebebi hem motor sağlığı hemde geçmiş japon malı araçlarımdan bir alışkanlık olması. Fakat kafama takılan soru şu ben aracımı 15 bin değilde 10 binde bakımlara soksam km düzensizliği oluşturup, garanti sürecini olumsuz etkiler mi ?

15 bin km veya 1 yıl hangisi önce dolarsa o zamanda bakım yapılması gerekiyor bizim araçlarda. Fakat 10 binde bir yaparım derseniz cebinizden ekstra çıkacak para dışında bir kaybınız olmaz. Yetkiliye gittiğiniz sürece bir sorun olacağını zannetmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: SCC
15 bin km veya 1 yıl hangisi önce dolarsa o zamanda bakım yapılması gerekiyor bizim araçlarda. Fakat 10 binde bir yaparım derseniz cebinizden ekstra çıkacak para dışında bir kaybınız olmaz. Yetkiliye gittiğiniz sürece bir sorun olacağını zannetmiyorum.
Genelde sürekli şehir içinde sıkışık trafik dur kalk, yokuş in çık, devirli kullan derken içim rahat etmiyor. Zaten yaşadığım yerde gayet tozlu ve pis bir havaya sahip, o yüzden 10 binde sokmak istedim.

Yetkili servisi bırakmadığınız sürece garanti açısından bir sorun olmayacağını hatta avantaj olacağını düşünüyorum. Güzel günlerde kullanmanızı dilerim. :)

Genelde sürekli şehir içinde sıkışık trafik dur kalk, yokuş in çık, devirli kullan derken içim rahat etmiyor. Zaten yaşadığım yerde gayet tozlu ve pis bir havaya sahip, o yüzden 10 binde sokmak istedim.
O zaman 10 bin daha mantıklı ama bence garanti bitesiye kadar yetkili serviste sonrası güzelinden bulursanız özel serviste yapın, servisin anlamsız fiyatlari var.

@fındıkmotor
(erkenden bakım yaptıracağınız için) servise gittiğinizde servis danışmanı kayıt açarken özellikle 1.ci periyodik bakım / 2.ci periyodik bakım /3.cü periyodik bakım adı altında kayıt açmasını söylemeniz yararınıza olur,

Çünkü normalden önce gideceğiniz için (periyodik bakım) adı altında kayıt açmak yerine acemi bir danışmana denk gelirseniz veya yoğunluktan (yağ değişim servisi) adı altında kayıt açabilirler, bu olursa da periyodik bakım olarak aracın kayıtlarına işlenmemiş okur, Buna dikkat ederek kayıt açılmasını sağlayınız,

Kayıt açıldıktan sonra danışman size (müşteri istek formu evrağı ve iş emri evrağını) verir/vermesi gerekir, Bu evraklarda aracın ne sebeble getirildiği veya ne amaçla kayıt açıldığı yazar. Bu evraklardan kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Geri