Golf 7.5 sertlik problemi

arasira

Yeni Üye
İsim
Tarık
Araç
Golf 7
Herkese merhaba, 30binde 2019 1.0 comfortline dsg golf aldım. Fakat araç çok sert hiç Vw konforu yok. Yokuş inerken o yaylanma hissi yok. Direksiyon sert.

Önceki aracım 2016 Manuel 1.2 comfortline golf 7 idi. Daha yumuşak keyifli bir arabaydı. Makyajla arabanın ayarları mı değişmiş yoksa benim araçta bir sorun mu var? (Jant çapı ikisinde de aynı(16), lastik ve basınçlar ikisinde de aynı).

Herkese merhaba, 30binde 2019 1.0 comfortline dsg golf aldım. Fakat araç çok sert hiç Vw konforu yok. Yokuş inerken o yaylanma hissi yok. Direksiyon sert.

Önceki aracım 2016 Manuel 1.2 comfortline golf 7 idi. Daha yumuşak keyifli bir arabaydı. Makyajla arabanın ayarları mı değişmiş yoksa benim araçta bir sorun mu var? (Jant çapı ikisinde de aynı(16), lastik ve basınçlar ikisinde de aynı).
Makyajlı kasa biraz daha sıkı ve tok.
7 ve 7.5 ikisini birlikte 4 sene boyunca kullandım.
7.5 a bindiğimde o sertliği hissediyordum, 7 ye binince evimde gibi rahattım.

Belki araç eskidikçe yaylar ve amortisörler yumuşuyor da olabilir. Amortisör ve yay değişikliğinden sonra aracının daha sert olduğunu belirtenler olmuştu.

Upvote 0
Makyajlı kasa biraz daha sıkı ve tok.
7 ve 7.5 ikisini birlikte 4 sene boyunca kullandım.
7.5 a bindiğimde o sertliği hissediyordum, 7 ye binince evimde gibi rahattım.

Belki araç eskidikçe yaylar ve amortisörler yumuşuyor da olabilir. Amortisör ve yay değişikliğinden sonra aracının daha sert olduğunu belirtenler olmuştu.
Makyajlı kasa daha iyi yol tutuyor ama bu sertliği hiç sevmedim diğerini tercih ederim. Araba sürmekten soğudum resmen araç 52bine geldi şu an. Hiç yumuşama yok. Sizin kullandığınız makyajlı kasa kaç motordu hocam?

Upvote 1
Hocam lastikler Michelin primacy 4 konforlu bir lastik herşey aynı. Ya bu arabayı makyajla değiştirdiler. Ya da başka bir sorun var.
Aracım 2018 Golf 7.5 amcamın 2015 Golf 7 ye bindiğimde bambaşka hissettim. Kendi aracımda yerdeki her şeyi hissederken golf 7 de kuş gibiyd araba. Nedenini ben de çözemedim. Lastiklerim daha konforlu bir lastik olmasına rağmen böyle hissettim.

Upvote 0
Aracım 2018 Golf 7.5 amcamın 2015 Golf 7 ye bindiğimde bambaşka hissettim. Kendi aracımda yerdeki her şeyi hissederken golf 7 de kuş gibiyd araba. Nedenini ben de çözemedim. Lastiklerim daha konforlu bir lastik olmasına rağmen böyle hissettim.
Aynen öyle hocam 7’nin hissi benim araca göre. Önceden hafif tırtıklı engebeli köy yolları, yolu hissetme açısından hoşuma giderdi. Şimdi hiç sevmiyorum :( araçta yaylanma hissi yok

Upvote 0
Makyajlı kasa daha iyi yol tutuyor ama bu sertliği hiç sevmedim diğerini tercih ederim. Araba sürmekten soğudum resmen araç 52bine geldi şu an. Hiç yumuşama yok. Sizin kullandığınız makyajlı kasa kaç motordu hocam?
1.0 tsi 2018 comfortline manuel
40 bin kmde aldık 58 bin kimde sattık.
4 sene kullanmış olduk

Upvote 0
Aracınızın lastik basınç bilgilerini ve kaç psi bastığınızı paylaşabilir misiniz? Önceki memnun olduğunuz araçlarda bu değerler nedir?

Upvote 0
Inanir misin 4 sene golf 5 e bindim şuan 2015 jetta var golf 5 te ki o yaylanma tumseklerden geçerken ki o amortisör lerin tıısslamasi yok baba ya

Upvote 0
Inanir misin 4 sene golf 5 e bindim şuan 2015 jetta var golf 5 te ki o yaylanma tumseklerden geçerken ki o amortisör lerin tıısslamasi yok baba ya
Golf 5'in yeri de bir başka. Koltukları da yumuşaktı. Tiptronik ile oldukça rahat bir araçtır. Ben de ara ara kullanmıştım 20 yıl önce..

Upvote 0

Hocam alakasız ama aracı kaça aldınız acaba

Upvote 0

Geri