Golf 7.5 sertlik problemi

arasira

Yeni Üye
İsim
Tarık
Araç
Golf 7
Herkese merhaba, 30binde 2019 1.0 comfortline dsg golf aldım. Fakat araç çok sert hiç Vw konforu yok. Yokuş inerken o yaylanma hissi yok. Direksiyon sert.

Önceki aracım 2016 Manuel 1.2 comfortline golf 7 idi. Daha yumuşak keyifli bir arabaydı. Makyajla arabanın ayarları mı değişmiş yoksa benim araçta bir sorun mu var? (Jant çapı ikisinde de aynı(16), lastik ve basınçlar ikisinde de aynı).

Aracınızın lastik basınç bilgilerini ve kaç psi bastığınızı paylaşabilir misiniz? Önceki memnun olduğunuz araçlarda bu değerler nedir?
Hocam herşeyi denedim 1.2deki hissiyat yok. 30psi basıyordum önceki araçta bunda da 30 psi basıyorum. Bu 3 silindir araçlar mı daha sert yapılıyor acaba?

Upvote 0

Golf 5'in yeri de bir başka. Koltukları da yumuşaktı. Tiptronik ile oldukça rahat bir araçtır. Ben de ara ara kullanmıştım 20 yıl önce..
Ben de yıllar önce güncel zamanlarında sürmedim ama seyahat etmiştim. Çok güzel gelmişti 5 serisi. Yola da iyi oturuyordu. Herhalde 1.5 motorlara bakmak lazım. Bağımsız süspansiyon farklı olur diye düşünüyorum. Ya da direk audilere geçmek lazım:) Q2 sermüştüm çok keyifli bir araçtı. Ele çok iyi oturan ve çok net bir direksiyonu vardı. Virajları hissettirmiyordu.

Upvote 0
1.4 iyi olabilir hocam. Bu 1.0’lar farklı bence

Inanir misin 4 sene golf 5 e bindim şuan 2015 jetta var golf 5 te ki o yaylanma tumseklerden geçerken ki o amortisör lerin tıısslamasi yok baba ya
Hocam şimdi bende Golf 5 gt var yaylanma hissi tamamda yüksek hızlarda araba resmen sallanıyor yolda geziniyor .Ustama sordum bende farkettim ama alt takımda ilgili her şeyi de değiştirdik bilemedim dedi şehir içinde 80 i geçmediğim için kafaya takmıyorum ama arabadan mı yoksa jantların falan mı düzeltilmesi lazım yazlık kışlık lastik değişimin de bir sorun çıkmamıştı bilemedim şimdilik böyle biniyorum :)

Upvote 0
Hocam şimdi bende Golf 5 gt var yaylanma hissi tamamda yüksek hızlarda araba resmen sallanıyor yolda geziniyor .Ustama sordum bende farkettim ama alt takımda ilgili her şeyi de değiştirdik bilemedim dedi şehir içinde 80 i geçmediğim için kafaya takmıyorum ama arabadan mı yoksa jantların falan mı düzeltilmesi lazım yazlık kışlık lastik değişimin de bir sorun çıkmamıştı bilemedim şimdilik böyle biniyorum :)
Hocam bende öyle bir sorun olmuyordu hatta direksiyon 200 lu hızlarda öyle sertlesiyordu ki araba sen bırak direksiyonu ben hallederim diyordu 😁

Upvote 0
Hocam bende öyle bir sorun olmuyordu hatta direksiyon 200 lu hızlarda öyle sertlesiyordu ki araba sen bırak direksiyonu ben hallederim diyordu 😁
Ne varsa eskide var aslında. Temiz kullanılmış helal parayla alınmış 2. El eski araçlar şuanki 0 araçlardan iyi aslında. Ama o kadar temiz bulmak da çölde su aramak gibi bir şey...

Upvote 0
Önden bir kazası var mı hocam ?

Upvote 0
Önden bir kazası var mı hocam ?
önden yok sağ çamurluk değişmiş ama büyük bir kazası yoktu aslında hep yetkili servis bakımlı yaşı itibari ile ilgili olabilir belki yeni araçlar daha stabil veya biraz uğraşmak lazım çok da fazla binmeyi düşünmüyorum biraz merak ettiğim araçları kullanmak istiyorum .Kısmet olursa 2017 BMW 1 almak istiyorum arkadan itiş bir araç kullanmadım :)

Upvote 0
önden yok sağ çamurluk değişmiş ama büyük bir kazası yoktu aslında hep yetkili servis bakımlı yaşı itibari ile ilgili olabilir belki yeni araçlar daha stabil veya biraz uğraşmak lazım çok da fazla binmeyi düşünmüyorum biraz merak ettiğim araçları kullanmak istiyorum .Kısmet olursa 2017 BMW 1 almak istiyorum arkadan itiş bir araç kullanmadım :)
Hocam daha önce sizin araç için konuşmuştuk hatırladım şimdi

41 kere maşallah demiştim tekrar diyorum 🧿

Upvote 0

Geri