2025 Model Golf Kapı Geri Vidasında anahtar izi

Manu

Yeni Üye
İsim
Zafer
Araç
2025 Golf MK8
Sıfır aldığım 2025 Golf MK8 in Sol ve Sağ ön kapı Gergi vidasında anahtar izi var, aldıktan sonra farkettim, bayi fabrikanın ayar yapmış olduğundan dolayı iz olduğunu söyledi, fabrikada böyle bir durum olabiliyor mu, böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu. Menteşe vidalarında soyulma yok

Ekli dosyalar

• 1000040014.jpg
    1000040014.jpg
    69.9 KB · Görüntüleme: 80

Sıfır araçlarda 3 kata kadar boyama ve vida ayarı normal durumlar.

Fabrikada son kontrolde ihtiyaç duyulan parçalara ayar yapıyorlar.

Özellkle Volkswagen grubu araçlarda sık görülen bir durum.
Kaput, bagaj, çamurluk kontrol ettiniz mi? Onlarda da olabilir.

Benim 2024 Golf 8,5'da kaput+bagaj ayar vardı. Bayiden resmi belge aldım. Satarken göstermek için.
Sizde bayi ile görüşüp kağıdı isteyin. Elinizde bulunsun. Satışta iş bilmez bir ekspertizci kafa karışıklığı yaratabilir.

Sadece sağ ön ve sol kapının görseldeki vidadaki iz dışında başka vidalarda herhangi bir anahtar izi yok, daha önce hep focus kullandım hiç böyle bir şey görmedim ama sıfır ilk golf arabamda böyle görünce üzüldüm açıkçası

Sadece sağ ön ve sol kapının görseldeki vidadaki iz dışında başka vidalarda herhangi bir anahtar izi yok, daha önce hep focus kullandım hiç böyle bir şey görmedim ama sıfır ilk golf arabamda böyle görünce üzüldüm açıkçası
Buna dair rapor isteyin ilerde satarken elinizde bı kanıt olsun

Araba konusundaki mahalle baskisi inanilmaz seviyeye ulasti.

1.0 alirsin kotu, 1.5 alirsin kotu, etsi alirsin kotu,

Manuel alirsin kotu, beyaz alirsin kotu, kapisinin vidasinda iz olur kotu.

Kardesim gule gule kullan aracini keyfine bak. Servis evrak verirse guzel olur vermezse de yola devam.

Bu begenmezciler, aracin butcesini karsilarsa a8l binelim. :)

Araba konusundaki mahalle baskisi inanilmaz seviyeye ulasti.

1.0 alirsin kotu, 1.5 alirsin kotu, etsi alirsin kotu,

Manuel alirsin kotu, beyaz alirsin kotu, kapisinin vidasinda iz olur kotu.

Kardesim gule gule kullan aracini keyfine bak. Servis evrak verirse guzel olur vermezse de yola devam.

Bu begenmezciler, aracin butcesini karsilarsa a8l binelim. :)
Olmaz hocam onlara göre o araçta gemi gibi çok büyük ne yapacağız onu :D ne kullanalım istiyolar anlamıyorum bazen :)

Arac isi artik kar getirmiyor, kimin ne dedigine bakmayacaksin, mis gibi isine ne geliyorsa alip kullanacaksin.

Bu begenmezciler ustelik, grup iclerinden cikiyor genelde. :)

Bu vida ayar konusunu Bayiden yetkili ile konuşmuştum.

Madem bu kadar çok yaşanan bir durum; fabrikada üretimden sonra size not göndersinler, sizde müşteriye teslim aşamasında belge düzenleyip verirsiniz dedim.

Almanlar'ın bunu bir sorun olarak görmediğini belirtti.
Türkiye'den başka vidadaki anahtar izini takan bir ülke yokmuş :)
Haliyle bize özel bir prosedür uygulamıyorlar.

Aslında haklılar.
Bizim al satcı ve galericilerin uydurduğu bir saçmalığa göre prosedür yapmak zorun değiller.

Adamların tek derdi fabrikada üretimden düzgün araç çıkarmak. Bunun için gerekirse 3 kere boyar. Gerekirse vidalarını sıkar gevşetir.

Bizim ülke olarak olaya bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor..

Olmaz hocam onlara göre o araçta gemi gibi çok büyük ne yapacağız onu :D ne kullanalım istiyolar anlamıyorum bazen :)
Hem çok yakar falan ne gerek var değil mi :D :D

Sıfır aldığım 2025 Golf MK8 in Sol ve Sağ ön kapı Gergi vidasında anahtar izi var, aldıktan sonra farkettim, bayi fabrikanın ayar yapmış olduğundan dolayı iz olduğunu söyledi, fabrikada böyle bir durum olabiliyor mu, böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu. Menteşe vidalarında soyulma yok
Hocam gayet normal bir durum. Sadece bu işlemin "pdi aşamasında gerçekleştiğine" dair bir kağıt almanız ileriki süreçte satarken kafanızın rahat etmesini sağlayacak.

Eski Türk sinemasındaki filmler gibi erkek yavuklusu olan genç kızın elini tuttu diye namusuna leke sürülür, Bizim insanlarımızın bilinç altına işlemiş bu, Haliyle milyar dolarlık fabrika kapıya ayar yapınca civatadaki anahtar izi yüzünden sıfır aracın tıpki genç kız gibi kusurlu olduğunu hissine kapılıyor., ne diyeyim vahim bir durum,

İlerde yaşanabilecek potansiyel satışta alıcı bunu bahene etse ve fiyatı düşürmeye çalışşsa, değil bu sebebten fiyat düşürmeyi çiftlikten haber geldi yarış atım doğum yapacak masraflarım arttı diyerek fiyatı yükseltirim.

Hocam siz yazınca bende baktım benimde sağ ön kapıda var gibi ama tam emin olamadım. Ama menteselerde bisey yoksa çok sıkıntı değil diye düşünüyorum.

Geri