Serviste Pasta Cila Seramik Yapılır Mı?

omerg

Üye
İsim
omer
Araç
Golf 8 1.0 eTSI Life 2021
Merhaba arkadaşlar,
Serviste pasta cila seramik kaplama hediye edildi. Aracım 3 yıllık daha önceden hic bu işlemler yapılmadı. Yaza doğru profesyonel bir yerde yaptırmayı düşünüyordum ama bu denk geldi. Bursa Arca bayisi yapacak. Automaster ile çalışıyorlar. Daha önce burada yaptırmış olan var mı?

merhaba, genelde dışarıda ücretiyle yaptırdığınız işe kıyasla bir tık iş/ürün kalitesi serviste düşük oluyor. Bunun haricinde ne için hediye edildiğini merak ettim açıkçası.

Merhaba arkadaşlar,
Serviste pasta cila seramik kaplama hediye edildi. Aracım 3 yıllık daha önceden hic bu işlemler yapılmadı. Yaza doğru profesyonel bir yerde yaptırmayı düşünüyordum ama bu denk geldi. Bursa Arca bayisi yapacak. Automaster ile çalışıyorlar. Daha önce burada yaptırmış olan var mı?
Yetkili servis bu işin ehli değil. Sıfır aracı teslim alırken aracın tavanında yapışkan izleri tek tük hala duruyordu. O da aynı bayiydi.

Dışarda yaptırın derim. Hologram izleri , boya düzeltme öncesi ön hazırlıkta yapmıyorlar olabilir.

Servisler bu işi kadrolu personeli üzerinden kendisi yapmıyor. Genelde bir firma veya kişiye görece düşük fiyata taşere ediyorlar. Onlar da ellerinin ucuyla ancak idare edecek şekilde yapıyorlar.

Belki işi yapacak kişi ile muhabbet, bahşiş vb yolu ile kalite artırılabilir ama garantisi yok.

Merhaba arkadaşlar,
yetkili servislerdeki işçilik malesef kötü hocam

dışarda işin ehli bir yerde yaptırın ama şu hususlara dikkat edin;

lift olması şart gibi bişey yoksa kapı gibi yerlerde pastayı vurup geçiyorlar nasıl olsa müşteri dikkat etmiyor diyip geçiyorlar

ön hazırlık şart sırasıyla, ön yıkama, temaslı kova yıkaması, demir tozu temizliği, kil temizliği, plastik aksamların maskelenmesi. bunların yapılması şart

aracın durumuna göre pasta kullanması lazım eğer boya çok aşınmamışsa kalın pasta ile girmek doğru değil.

sırasıyla (duruma göre) kalın pasta, ince pasta, hologram/hare giderici, ve final kat cila atmalı

gelelim seramiğe seramiğin en az 12 saat kürleşmesi lazım aynı gün teslim yapan yerlerden koşarak kaç uzak dur

Yıllar önce aracı alırken araç için koruma yaptırmak istediğimi belirttiğimde satış temsilcisi, biz böyle uygulamaları önermiyoruz, ayrıca aracınız mumlanıp geldiği için bu tür uygulamalara gerek yok demişti..

ve.. bundan yıllar sonra bakıma gittiğimde koruma için ayrıca bir masa konmuş ve bunun için bir satıcı da yerleştirmişler ve bana koruma paketi satmaya çalışmışlardı..

Kısaca çelişki ortada...

Kullanma kılavuzunda belirli aralıklarla cila öneriliyor ancak şahsen pasta işlemine ve polisaja karşıyım.. bir araca polisaj değdi mi, daha sonrasında sürülen cila geçtiğinde olağan oluşan kılcal çiziklerden daha kötü bir görüntü oluşturuyor.. ve sonra devamlı bakım ve cila gerektirecektir. boyayı incelttiği gerçeği de kaçınılmaz.

Yıllar önce aracı alırken araç için koruma yaptırmak istediğimi belirttiğimde satış temsilcisi, biz böyle uygulamaları önermiyoruz, ayrıca aracınız mumlanıp geldiği için bu tür uygulamalara gerek yok demişti..

ve.. bundan yıllar sonra bakıma gittiğimde koruma için ayrıca bir masa konmuş ve bunun için bir satıcı da yerleştirmişler ve bana koruma paketi satmaya çalışmışlardı..

Kısaca çelişki ortada...

Kullanma kılavuzunda belirli aralıklarla cila öneriliyor ancak şahsen pasta işlemine ve polisaja karşıyım.. bir araca polisaj değdi mi, daha sonrasında sürülen cila geçtiğinde olağan oluşan kılcal çiziklerden daha kötü bir görüntü oluşturuyor.. ve sonra devamlı bakım ve cila gerektirecektir. boyayı incelttiği gerçeği de kaçınılmaz.
peki arabadaki kılcal cizikleri nasıl giderebiliriz

Merhaba arkadaşlar,

Williams firmasında çalışan arkadaşım vardı hyundai volkswagen ağırlıklı olmak üzere şahıs bayiilerine (avek özön vs) çalışıyorlar.

0 araçlara hiçbir şekilde polisaj işlemi yapılmadan, 1 kutu seramik ile 2 arabayı dönüyorlarmış.

Araçta taşıma esansında çizik vesaire olmadığı sürece 0 araçlara hiçbir şekilde polisaj işlemi yapılmıyormuş.

Kullanılmış araçlarda ise cutting işlemi yapılmıyor,sadece polish işlemi yapılıp seramik yapıyorlarmış.

Normal şartlarda, önce boya yüzeyi demir tozu ve kil temizliği yapılır daha sonra boya kondisyonuna göre 3 aşamalı "cutting" yani çizik alma işlemi yapılır daha sonra polish(parlatma) işlemi yapıldıktan sonra seramik işlemleri başlar.

Ancak yetkili servislerdeki sirkülasyon ve personel maliyetleri sebebiyle hızlı teslimat ve göz boyamadan ibaret olduğu için çizik almadan parlatma ve seramik işlemi yapılıp çok yüksek faturalar çıkarıyorlar

Sizin durum hediye işi olduğundan en fazla ne olabilir ki diyebiliriz hocam. Yazın yapmayı planlıyorsanız en azından ya tutarsa diyip aracı bırakmakta fayda var içinize sinmezse tekrardan yaptırılabilir

Merhaba arkadaşlar,

Bedavayı :) sorgulamaya gerek yok yaptır bence hatta arada sırada yanına git aracın delirt ustayı:) bugün bedava iş yaptırdığım için (5.400₺) hoşuma gitti çok mutluyum:)

Geri